Tofik Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 Aniu nie rozumiem dlaczego Ci sie takie kurki nie podobają bo jak dla mnie są bardziej śmieszne a niżeli paskudne:)A ten na 2 fotce to jak sęp:) Quote
Ares123 Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 a strusi niemacie czasem u siebie na podwórku interesują mnie jeszcze indyki kanadyjskie jaki jest koszt ich zakupu Quote
Tofik Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 hehe strusi nie mamy:) a indyki kanadyjskie to jakieś 200zl paraPozdrawiam Quote
Ares123 Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 a pisklaki taki struś to je zboże i jakieś robaki jak kura czy nie Quote
Tofik Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 hehe ja strusia to widziałem w zoo i tv:) tak więc nie pomogę ale może poszukaj w internecie o hodowli strusiów:) bo tam na pewno coś znajdzieszPozdrawiam Quote
ania1983 Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 witam a co to się stało, ze Koledzy wczoraj wieczorem nic nie pisali? żadnych zaległości w czytaniu nie mam u nas dzisiaj piękna pogoda, w nocy był przymrozek, nie wiem ile, ale rano było -2 no i woda w studzience zamarzła czyli musiało być koło -5, ale dobrze bo przynajmniej błota nie ma chociaż na chwilę słoneczko świeci, jak tylko w stawie wierzchnia warstwa lodu stopnieje mamy w planach wypuścić kaczuchy i gęsi na głęboki staw tylko tam będzie trzeba ich pilnować bo ten jest nie ogrodzony, ale niech się wykapią Quote
ania1983 Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 Ares, przede wszystkim zacznij patrzeć jak piszesz, ja wiem ze każdemu czasem się byk trafi, ale tego jak Ty piszesz nie da się czytać. u mnie gąski z kaczkami dzisiaj na stawie nr.2 kąpią się jak szalone nawet gąsiory już stoczyły walkę w wodzie widać podoba im sie nowe miejsce a ja wysprzątałam kurnik, ale tak już porządnie, zimy juz nie powinno być, a pod tą grubą warstwą siana i słomy wiecie jakie znalezisko mysza spasiona jak świnia! a do tego gniazdo młodych, musiały sie okocić dzisiaj w nocy. mysz uciekła, ale na noc postawimy w przedsionku trutkę i pułapkę, może sie złapie, a z młodymi kury sie bardzo szybko rozprawiły tak tylko je zauważyły.ale jak mi ta mysza przeleciała przez kurnik to takiego pisku narobiłam ze aż mąż przyleciał co sie dzieje u mnie Quote
Ares123 Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 Aniu po pierwsze na smartfonie pisze a po drugie litery są w nim poprzestawiane napisz lepiej o indykach a nie o sprzątaniu kurnika edit. błędy ort. Quote
ania1983 Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 Ares, gdybyś przeczytał chociaż część wątku, to wiedział byś że na indykach ja się nie znam, a co do porządków w kurniku to nie widzę nic dziwnego w tym ze o nich tu piszę, w końcu to nie pierwszy raz indyki jeśli typowo na mieso to wydaje mi się że bojlery są najlepsze, ale ja osobiście szukam indyków kolorowych staropolskich Quote
Ares123 Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 A pisklaki to się w maju kupuje? Quote
wiejskieżycie Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 Trochę kultury użytkowniku Aresie123 by nie zaszkodziło. Ania w grzeczny sposób zwróciła Ci uwagę i ciesz się, że w ogóle odpowiedziała Ci chociaż częściowo na pytania o indykach. Z mojej strony nie dowiesz się niczego. Wysil się trochę i jeśli na prawdę chcesz uzyskać informacje na nurtujące Cię pytania poczytaj trochę, a na pewno się dowiesz. A nie oczekujesz na już odpowiedzi na swoje pytania. Pozdrawiam. Aniu u mnie dzisiaj też dzień porządków. Wszystkie pomieszczenia po zimie zostały dokładnie uprzątnięte. Czubatki dostały nowe lokum. Jest ich 7 sztuk, a zajmują lokal przeznaczony dla co najmniej 20 kurek. Quote
ania1983 Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 kurde, ale te Twoje kurki maja luksusy a ja dopiero moje zamknęłam w kurniku i to musiałam je na siłę zaganiać, gęsi i kaczki dawno w kurniku, a młode kurki jeszcze na wybiegu mam super zdjęcia z pierwszego dnia gąsek na stawie z tym ze jak wracały to robiłam im telefonem bo weszły do głębokiego nie ogrodzonego stawu. piękny widok, gęś w wodzie to najpiękniejszy widok w wolnej chwili jak juz ogarnę te zdjęcia to kilka wrzucę na Floga to widzę,ze porządki wiosenne dzisiaj nie tylko u mnie ale była taka piękna pogoda...w sumie miałam to w poniedziałek zrobić, ale coś mi kazało dzisiaj, i dobrze bo tak nawet nie wiedziała bym o myszach, łapka nastawiona wiec mam nadzieję że rano ten tłuścioch który przez zimę się wypasł na jedzonku kur będzie tam gdzie ma być moje młode kurki z końca września coraz częściej przesiadują w gniazdach czyli pewnie za 2-4 tygodnie zaczną się nieść fajnie by było bo na święta chciała bym sprzedać trochę jaj, kasa kurkom by się przydała Quote
wiejskieżycie Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 Czyli miałaś dzień pełen wrażeń. Moja siostra zareagowałaby identycznie jak Ty, gdyby zobaczyła mysz. Moje gąski dzisiaj postanowiły same opuścić kojec, podczas moich porządków w ich zagrodzie. Biała gąska zanim wyszła zdążyła obskoczyć kurze korytko,a później goniła resztę. Myśleliśmy, że będą chętne na taplanko w kałużach na łące, ale się przeliczyliśmy. Wyszły za bramę i na sucho myły się pod samiutką bramą. Moje kurki to lenie śmierdzące. Tylko d**y im rosną, a jajek nie niosą. Co rusz któraś w gniazdo wchodzi, posiedzi i wychodzi. Ale takie są uroki trzymania kurek takich jak moje. Ojej. Przekroczyłem limit wiadomości. Muszę coś pousuwać, bo nie mogę Ci odpisać. Ha Ha Ha. Quote
ania1983 Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 haha, ja miałam tak kilka dni temu, też przekroczony limit wiadomości no to Twoje gąski takie mało wymagające, skoro wystarczyło im tylko wyjście za bramę i tam na sucho kąpiel po dniu dzisiejszym wiem, ze już nie mam sie co bać o gąski, pięknie wychodzą z zagrody, pięknie wracają, nie uciekają...idealne gąski Quote
wiejskieżycie Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 Tylko się cieszyć z takiego przychówku. Nie odpiszę Ci już, ale niczego nowego i tak bym już nie napisał, ponad to co napisałaś w ostatniej wiadomości, bo się z tym w pełni zgadzam. Muszę na spokojnie przysiąść do kasowania, bo mam tam mnóstwo przydatnych informacji od ekspertów z forum (w tym od Ciebie) i nie chcę niczego pochopnie usunąć. Quote
ania1983 Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 Marcinie, usuń wiadomości z kosza bo nie mogę do Ciebie nic wysłać aa, ok w taakim razie na spokojnie musisz ogarnąć Quote
wiejskieżycie Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 Dobra jesteś. Nie wpadłbym na to, że z folderu usunięte też trzeba usunąć. Może za chwilę pójdzie do mnie wiadomość od Ciebie. Już usunąłem. 13 % miejsca mi przybyło. Zapodawaj list. :) Quote
ania1983 Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 dobra, na razie zmykam ogarnąć dom po całym dniu na polu, jak sie ogarnę to dam znać jak już będą zdjęcia na Flogu mam też filmik z walki gąsiorów ale nie cala walka, nie ma samego początku, nie ma środka bo była długa i mnie ręka juz bolała i nie ma samego końca jak przegrany odchodzi, wiec takie 3 urywki są walki Quote
wiejskieżycie Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 Też się ulatniam, bo czeka mnie przepisywanie tekstu koleżance do pracy dyplomowej. Na szczęście piszę wszystkimi palcami, bez patrzenia na klawiaturę komputera, więc dla mnie to pikuś. Czekam na fotki. Quote
Tofik Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 Witam to ja też Aniu czekam na zdjęcia:)U drobiu spokój ale mam już 4 jaja kochina i kura dalej sie niesie:) tak więc przy dobrych wiatrach będę miał 6 jajek (bo kury są 2) więc może trafi sie jakiś kogutA u mnie nic nowego budowla skończona i przykryta:) a co do moich kur to dziś trafiło sie 5 jajek tak więc w dniu dzisiejszym padł rekord w tym roku:)Pozdrawiam Quote
ania1983 Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 witam Tofik no to u Ciebie dzisiaj z jajami jak u mnie oby Ci tylko jakiś kogutek z tych jajek wyszedł ale też nie same kogutki zdjęcia już wstawione na Flogu są te z jednego stawu robione aparatem, a na stronie głównej na naszym forum są zdjęcia robione komórką w głębokim stawie Quote
Tofik Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 Witam Aniu co do jajek no to sie zobaczy co sie z nich wykluje, bynajmniej ciotka koguta pilnuje czy siada na kury:)więc coś z nich powinno być a nawet jak będą same koguty to najładniejszy zostanie a reszta do gar:)Co do zdjęć to ta fotka na forum fajna ci wyszła hehe z nurami gęsi:) a na floga zaraz rzucę okiem to też obejrzę Quote
DuzyGrzegorz Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 Mam problem z jajkami lęgowymi które obiecałem. Informacje przesłałem na e-mail.Ze stabilizatorem poradziłem sobie, może nie fachowo ale działa.Otwarcie mojego inkubatora na pół minuty, pomimo że jest otwierany z boku powoduje utratę wilgotności o 10%. Pozdrawiam! Quote
ania1983 Posted February 15, 2014 Report Posted February 15, 2014 Grzegorz, odpisałam do Ciebie ale z tym inkubatorem to widzę, ze masz spory problem nie wiem ale wydaje mi się, ze 10% spadku to sporoTofik, dzięki trudno było wybrać mi najlepsze zdjęcia, bo na wszystkich gąski sa śliczne no ale nie wstawię 100 zdjęć bo tyle natrzaskałam Quote
Robert ;-) Posted February 15, 2014 Author Report Posted February 15, 2014 Witam po przerwie;] Grzegorz nie ma sprawy, ;] Quote
Recommended Posts