Jump to content

Recommended Posts

Posted

Grzegorzu to raczej nie będzie dla nas problemem:) a taki spadek wilgotności to nie miła wiadomość

Aniu ładne gąski to i fotki musiały fajne wyjść:)

Robercie a ładnie to sie tak nie odzywać:) hehe chyba damy ci ostrzeżenie:)

Posted

Aniu bo Robert wczoraj był i znikł bez słowa więc trzeba mu dać ostrzeżenie:) co do gąsek to nie zaciekawię wyglądają takie z krzyżówek jak są "źle" ubarwione:)

hehe Robercie no to peszek, a czy restart mu nie pomógł?

Posted

Robercie, ale jak widać z kompem na szczęście już wszystko w porządku ?

a co tam na podwórku ciekawego u Ciebie? jakies nowości?

no tak, masz rację Tofik, moze i jakieś brzydkie gąsiątka tak jak i kaczątka sie trafiają ;D ale ja osobiście chyba nie widziałam, zresztą gęsi w swoim dorosłym życiu widziałam tyle ze na palcach jednej ręki pewnie bym policzyła :(

niestety ale gęsi to rzadkość teraz, przynajmniej w moich rodzinnych stronach, a i tu gdzie jestem to nie za ciekawie z nimi

Posted
matko kochana! Ares, moja cierpliwość sie kończy, albo zacznij pisać w temacie na dany temat, albo weź sie za czytanie i na innych tematach znajdziesz różne interesujące Cię informacje. wszystko chcesz pod nos i to nie tam gdzie trzeba
Posted

Ares nie którzy z nas trzymają jeden drób do gara a inny dla ozdoby:)

U nie Aniu też nie ma jedynie jak są to zwykle białe:(

hehe a to lewis:) przy dalszym jego takim postępowaniu to chyba w garze skończy:)

Posted

Robercie, ten Twój gąsior jest rewelacyjny :D szkoda tylko, ze nie wie że powinien raczej interesować sie gąską niż kaczka ;D a moze Ty mu pokaż o co chodzi i kim ma sie interesować [hahaha]

Tofik, u nas to nawet białe rzadkość, jedna babka ma garbonose, parka sobie chodzi, w sąsiedniej wsi ma białe ale to na handel jak odchowa i 3 wioski od nas widziałam gąski białe, tyle, nie ma w okolicy

Robercie, zwyczajnie mnie wkurza takie coś, samemu niczym sie nie zainteresować tylko gotowe odpowiedzi dostać mimo ze nie ma gotowych :/

Posted
Aniu a ciekawe jak mam mu pokazać jak ma to z gęsią robić?uśmiałem się;] nie ma co się takimi postami przejmować? ominąć to?;]zawsze znajdą się tacy co chcą mieć wszystko na tacy podane?
Posted

No to Aniu wytłumacz dlaczego gąsior zajmuje sie kaczkami zamiast gęsiami przecież powinien walczyć o zachowanie gatunku bo taka natura wszelakiego ptactwa:)

A Robert to niby na gęsi ma gąsiorowi zademonstrować?????

Posted
Lepiej żartować niż chorować:) a tak w ogóle Robercie to co z kojcem dla gęsi? bo może jak by w kozie siedział z gęsiami to może by co z tego było no chyba że on chce najpierw poćwiczyć na mniejszych egzemplarzach:) i dlatego na razie gąsek nie rusza
Posted
Ja wiem Sławek? ale ten dzisiejszy wieczór mnie rozwala;] niestety dziś robert zabalował i nic nie robił, w sprawie gęsi? ale tak poza tym nie mam pomysłu gdzie je zagrodzić? biegusom oddzieliłem spory kawałek kurnika?;[i mało mi zostało do podziału?;[
Posted

No to ładnie:)

hmmm no to nie wiem co Ci poradzić no ale jakiś kawałek może znajdziesz:) bo przecież kurnik masz spory a drobiu nie tak wiele więc może jakiś róg kurnika znajdzie sie wolny a jak nie to może gdzieś na dworze kawałek zagrodź to na dzień będziesz je tam zamykał a na noc razem z resztą do kurnika:)

Posted

Może sie nauczą jak moje biegusy bo wcześniej je łapałem żeby poszły do kozy i podobnie było rano tyle że na dwór a teraz same wiedzą gdzie mają iść tylko trzeba im drzwi otworzyć:)

Mimo tego że tyle je nałapałem to i tak są niesamowite dzikusy:(

Hehe no to jednak jest taka mala opcja:)

Posted
Tak jest mam jeszcze do zagospodarowania kilka m2 kurnika ale jak nie będzie wyjścia to muszę je zagrodzić;[ w sumie to się cieszę że on w ogóle zainteresował się paniami;]jest jakaś nadzieja a co do jajek to przywiozłem sobie 17 sztuk do pełnego jednego poziomu inku?
Posted

Grunt że jest jakaś możliwość:)

no a lewus fakt jakiś postęp więc może i na gąski sie skusi:)

no a co do jajek no to masz jeszcze cały tydzień na zdobycie większej ilości to wtedy może załadujesz cały inku:)

Jak dla mnie to ta sytuacja z jajami jest mi na rękę bo będę miał więcej jaj kochinów bo ciotce zaczęły sie obydwie kochinki nieść tak więc mam nadzieję że 10 kochinów załaduje do inku:)

a ile jaj wchodzi ci na jeden pokład?

Posted

A co za stare będą?

co do ilości no to wygląda na to że jest mniejszy objętościowo hehe ale za to większy pojemnościowo.

no a luzem wychodzi na to że możesz ucisnąć 120szt:)