Tofik Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 Grzegorzu to raczej nie będzie dla nas problemem:) a taki spadek wilgotności to nie miła wiadomośćAniu ładne gąski to i fotki musiały fajne wyjśćRobercie a ładnie to sie tak nie odzywać hehe chyba damy ci ostrzeżenie:) Quote
ania1983 Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 haha, Tofik a jakie to ostrzeżenie dla Roberta no, gąski to ja mam naprawdę śliczne ale powiedź mi czy widziałeś kiedyś brzydkie gęsi Quote
Robert ;-) Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 Ładnie to tak kolegę;[. wczoraj po próbie ściągnięcia programu zawieśiłem sobie kompa;[ Quote
Tofik Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 Aniu bo Robert wczoraj był i znikł bez słowa więc trzeba mu dać ostrzeżenie:) co do gąsek to nie zaciekawię wyglądają takie z krzyżówek jak są "źle" ubarwione:)hehe Robercie no to peszek, a czy restart mu nie pomógł? Quote
ania1983 Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 Robercie, ale jak widać z kompem na szczęście już wszystko w porządku ?a co tam na podwórku ciekawego u Ciebie? jakies nowości?no tak, masz rację Tofik, moze i jakieś brzydkie gąsiątka tak jak i kaczątka sie trafiają ;D ale ja osobiście chyba nie widziałam, zresztą gęsi w swoim dorosłym życiu widziałam tyle ze na palcach jednej ręki pewnie bym policzyła niestety ale gęsi to rzadkość teraz, przynajmniej w moich rodzinnych stronach, a i tu gdzie jestem to nie za ciekawie z nimi Quote
Robert ;-) Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 Tak już w porządku z kompem;] a dziś widziałem jak lewus bawił się z łaciatą kaczką;[ gatunki mu się pomyliły? Quote
ania1983 Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 matko kochana! Ares, moja cierpliwość sie kończy, albo zacznij pisać w temacie na dany temat, albo weź sie za czytanie i na innych tematach znajdziesz różne interesujące Cię informacje. wszystko chcesz pod nos i to nie tam gdzie trzeba Quote
Tofik Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 Ares nie którzy z nas trzymają jeden drób do gara a inny dla ozdoby:)U nie Aniu też nie ma jedynie jak są to zwykle białe:(hehe a to lewis:) przy dalszym jego takim postępowaniu to chyba w garze skończy:) Quote
Robert ;-) Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 Sławek lewus nie lewis nie myl go z królem/;];];];] Aniu nie przejmuj się postami bez sens?szkoda nerwów?;[ Quote
ania1983 Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 Robercie, ten Twój gąsior jest rewelacyjny szkoda tylko, ze nie wie że powinien raczej interesować sie gąską niż kaczka ;D a moze Ty mu pokaż o co chodzi i kim ma sie interesować [hahaha]Tofik, u nas to nawet białe rzadkość, jedna babka ma garbonose, parka sobie chodzi, w sąsiedniej wsi ma białe ale to na handel jak odchowa i 3 wioski od nas widziałam gąski białe, tyle, nie ma w okolicyRobercie, zwyczajnie mnie wkurza takie coś, samemu niczym sie nie zainteresować tylko gotowe odpowiedzi dostać mimo ze nie ma gotowych :/ Quote
Robert ;-) Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 Aniu a ciekawe jak mam mu pokazać jak ma to z gęsią robić?uśmiałem się;] nie ma co się takimi postami przejmować? ominąć to?;]zawsze znajdą się tacy co chcą mieć wszystko na tacy podane? Quote
Tofik Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 Oj Robercie literówka:) ale nadal nie rozumiem dlaczego on na gęsi nie siada:( może jest gejem i w kaczce widzi kaczora:) Quote
ania1983 Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 Tofik, rozwaliłeś mnie tym ze gąsior jest gejem :D :DRobercie, jak mu pokazać? najlepiej na przykładzie Quote
Robert ;-) Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 Nie wiem co napisać zaczerwieniłem się?;] Quote
Tofik Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 No to Aniu wytłumacz dlaczego gąsior zajmuje sie kaczkami zamiast gęsiami przecież powinien walczyć o zachowanie gatunku bo taka natura wszelakiego ptactwa:)A Robert to niby na gęsi ma gąsiorowi zademonstrować????? Quote
Robert ;-) Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 Sławek bez komentarza;];];];];];];];] Quote
Tofik Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 Lepiej żartować niż chorować a tak w ogóle Robercie to co z kojcem dla gęsi? bo może jak by w kozie siedział z gęsiami to może by co z tego było no chyba że on chce najpierw poćwiczyć na mniejszych egzemplarzach:) i dlatego na razie gąsek nie rusza Quote
Robert ;-) Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 Ja wiem Sławek? ale ten dzisiejszy wieczór mnie rozwala;] niestety dziś robert zabalował i nic nie robił, w sprawie gęsi? ale tak poza tym nie mam pomysłu gdzie je zagrodzić? biegusom oddzieliłem spory kawałek kurnika?;[i mało mi zostało do podziału?;[ Quote
Tofik Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 No to ładnie:)hmmm no to nie wiem co Ci poradzić no ale jakiś kawałek może znajdziesz:) bo przecież kurnik masz spory a drobiu nie tak wiele więc może jakiś róg kurnika znajdzie sie wolny a jak nie to może gdzieś na dworze kawałek zagrodź to na dzień będziesz je tam zamykał a na noc razem z resztą do kurnika:) Quote
Robert ;-) Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 Tak to tylko brzmi? a jak ja te dziki połapię?mam niby w kurniku jeszcze miejsce? ale dostępu nie będę miał do gniazd wiszących na ścianie?trzeba pomyśleć?;] Quote
Tofik Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 Może sie nauczą jak moje biegusy bo wcześniej je łapałem żeby poszły do kozy i podobnie było rano tyle że na dwór a teraz same wiedzą gdzie mają iść tylko trzeba im drzwi otworzyćMimo tego że tyle je nałapałem to i tak są niesamowite dzikusy:(Hehe no to jednak jest taka mala opcja:) Quote
Robert ;-) Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 Tak jest mam jeszcze do zagospodarowania kilka m2 kurnika ale jak nie będzie wyjścia to muszę je zagrodzić;[ w sumie to się cieszę że on w ogóle zainteresował się paniami;]jest jakaś nadzieja a co do jajek to przywiozłem sobie 17 sztuk do pełnego jednego poziomu inku? Quote
Tofik Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 Grunt że jest jakaś możliwośćno a lewus fakt jakiś postęp więc może i na gąski sie skusi:)no a co do jajek no to masz jeszcze cały tydzień na zdobycie większej ilości to wtedy może załadujesz cały inku:)Jak dla mnie to ta sytuacja z jajami jest mi na rękę bo będę miał więcej jaj kochinów bo ciotce zaczęły sie obydwie kochinki nieść tak więc mam nadzieję że 10 kochinów załaduje do inku:)a ile jaj wchodzi ci na jeden pokład? Quote
Robert ;-) Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 A ja te jajka będę musiał przerobić na jajecznice?;] i szukać innych? a na jedno piętro wchodzi 41 jajek w koszyczkach, a luzem 60szt Quote
Tofik Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 A co za stare będą?co do ilości no to wygląda na to że jest mniejszy objętościowo hehe ale za to większy pojemnościowo.no a luzem wychodzi na to że możesz ucisnąć 120szt:) Quote
Recommended Posts