Robert ;-) Posted March 24, 2014 Author Report Posted March 24, 2014 Witam ja nie narzekam:( tylko chciał bym wiedzieć co mi z nich wyrośnie(a te co nam są ładne i jak któreś mi się trafi po 1 sztuce a się spodobać to Kupię do pary i ot cała filozofia ja problemu nie widzę a że ciekawy jestem to jedna z wielu złych cech mojego charakteru:( pozdrawiam:) Quote
Tobiasz Posted March 24, 2014 Report Posted March 24, 2014 Robert Bardzo dobrze Jedzą piją i rosną Pozdrawiam Siemka Mam pytanie chciał bym kupić te jaja lęgowe czy do wyklucia potrzebny jest inkubator czy da się inaczej bez kwoki ? Quote
Robert ;-) Posted March 24, 2014 Author Report Posted March 24, 2014 Albo inkubator albo kwoka-innej możliwości nie ma pozdrawiam:) A u mnie dziś strata i o dość dotkliwa;[ kaczka od pary z dzikim kaczorem padła;[ znalazłem rano sztywną,wczoraj miała takie wielkie wole może coś zjadła nie to co powinna;[ więc zostały mi 2 kaczki jedna dworka a druga łaciata,i do tego dwa kaczory jeden dziki i jeden łaciaty;[ do bani po całości;[;[;[ a tak poza tym niefartem to jaj kurzych dziś 19 i znalazłem dwa gęsie ciekawe czy mają siwą plamkę czyli zarodek[wieczorem sprawdzę]. Quote
Robert ;-) Posted March 24, 2014 Author Report Posted March 24, 2014 No niestety tylko taka jest możliwość ale z kwoką taniej wychodzi tylko jeden minus nie zawsze taka kwoka jest pod ręką,jak mamy jajka do podłożenia;[ Quote
ania1983 Posted March 24, 2014 Report Posted March 24, 2014 witam Robercie, no to przykra sprawa z tą kaczką u mnie dzisiaj też strata, wprawdzie nie w drobiu, ale w nocy padł mi 1 młody królik nie mam pojęcia co było przyczyną, wczoraj szalały jak wariaty a dzisiaj znalazłam go rano sztywnego u drobiu bez zmian... Quote
DuzyGrzegorz Posted March 24, 2014 Report Posted March 24, 2014 Słyszeliście coś o kurach Tomaru? Jak ktoś coś wie to byłbym wdzięczny za podzielenie się informacją. Facet nie daleko mnie takie ma. W sobotę wybieram się do niego obejrzeć. Pozdrawiam! Quote
ania1983 Posted March 24, 2014 Report Posted March 24, 2014 Grzegorz, niestety nie pomogę pierwszy raz o takiej kurze słyszę. Quote
Robert ;-) Posted March 24, 2014 Author Report Posted March 24, 2014 No to Aniu mamy oboje w plecy;[ ale co zrobić takie życie;[ króliki bardziej są narażone na choroby i temu podobne;[Grzegorz te kurki fajne podobne do feniksa ale tylko foki oglądałem,trzeba poczytać o tej rasie;] Quote
wiejskieżycie Posted March 24, 2014 Report Posted March 24, 2014 Tylko tak na szybko, bo informacji w sieci trochę o tej rasie jest i nawet powiem że ostatnio się nad nimi zastanawiałem. Jest to japońska rasa kur śpiewających, czyli o ile sobie przypominam pianie koguta jest znacznie dłuższe od piania kur innych ras - dochodzące do dwudziestu kilku sekund. Kury długoogoniaste. Spotkałem się z odmianą barwną czarną, ale na pewno występują też w innych kolorach. O ile mi wiadomo nie jest to zbyt popularna rasa w Polsce i na pewno nie należąca do tanich. Kury bez ozdób z piór na głowach i kończynach. Quote
Robert ;-) Posted March 24, 2014 Author Report Posted March 24, 2014 Marcin ty to zawsze miło się czyta twoje posty;] ja szukam info na temat innego drobiu ale nic więcej nie napiszę bo to pecha przynosi;[ pozdrawiam;] Quote
Robert ;-) Posted March 24, 2014 Author Report Posted March 24, 2014 Też ale szukam info dotyczących inkubacji pewnego gatunku? znalazłem indyki niedaleko mnie ale znowu ta zawyżona cena wedle mnie;[ indyk droższy od prosiaka;[ Quote
wiejskieżycie Posted March 24, 2014 Report Posted March 24, 2014 Oj pochwal się. Możesz na pw, żeby nie zapeszyć. :) No chyba nie dziobaka masz na myśli. Quote
Robert ;-) Posted March 24, 2014 Author Report Posted March 24, 2014 Skąd wiedziałeś;];] dobra może o czymś innym podyskutujemy? Quote
wiejskieżycie Posted March 24, 2014 Report Posted March 24, 2014 Ja żartuję. Nie mam w zwyczaju wyciągać informacji od innych. Życzę realizacji założonych planów. Czekam na indycze jaja, bo mam ochotę na jajecznicę. Pewnie na dniach zaczną, bo 1 kwietnia tuż tuż. Indora nie mam i raczej nie będę miał, bo musiałbym po niego gdzieś jechać, jeśli już bym w ogóle takiego jakiego bym chciał znalazł, a pod nosem niczego nie ma w ogłoszeniach. Z drugiej strony na jesieni dokupię kolejną indyczkę do panieńskiego haremu, może indora od znajomej tylko dla przyjemności stada i będę ukontentowany. Quote
Robert ;-) Posted March 24, 2014 Author Report Posted March 24, 2014 Czytam o inkubacji strusia emu znalazłem jaja w dobrej cenie i tak sobie marzę ;];];];] Quote
Tofik Posted March 24, 2014 Report Posted March 24, 2014 Witam wieczorem:) szkoda ptaszyny i królika no ale teraz nic sie nie poradzi:( Grzegorzu co do tej rasy to też nic nie wiem ale Marcin co nie co już wrzucił u mnie w drobiu bez zmian a bynajmniej tak mi sie wydaje:) bo tyle je widziałem co je wypościłem a potem cały dzień w pikowaniu, plus taki że pikowanie skończone a minus że nie czuje kręgosłupa:(Robercie a te strusie to razem z bydłem mają biegać? Quote
DuzyGrzegorz Posted March 24, 2014 Report Posted March 24, 2014 Musisz Robert mieć dobry higrometr, a inkubator musi mieć regulację temperatury pozwalającą ustawić 36,2 stopnia Celsjusza. Wilgotność musi być 25-35%. Jak pierwszy zrobi dziurkę w jajku to wilgotność podnieś do 65%. Im chłodniej na dworze tym łatwiej utrzymać wilgotność. Latem musisz mieć osuszacz powietrza. Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted March 25, 2014 Author Report Posted March 25, 2014 Witam narazie zbierano info na ten temat jajka za 30 zł całkiem blisko może by spróbował a mam klimatyzator więc może by się udało ale to tylko spekulacje:) pozdrawiam:) Quote
Tobiasz Posted March 25, 2014 Report Posted March 25, 2014 Robercie mój kurczaczek kuleje na jedną łapkę widoczne go boli bo nie raz si przewróci da się mu jakoś pomóc jakiś lek przeciw bólowy zastosować czy coś Jak możesz to porać \Pozdrawiam Albo jeśli ktoś Inny wie to czekam na rady i Pozdrawiam Quote
Tofik Posted March 25, 2014 Report Posted March 25, 2014 Jak dla mnie to już po kurczaku skoro sie przewraca a jako że to małe kurcze to nie wielka szansa że wróci do pełni sprawności no chyba że to mniej poważne a niżeli sie wydaje.U mnie dziś w nocy zdechł kurczak tan co był taki graślawy i teraz pozostało mi 23 ale za to te całkiem nie źle sobie poczynają i rosną jak na drożdżach:) nawet widać już im piórka na skrzydłach:)I mam takie pytanie co ile dajecie im jeść?hehe Robercie widzę że zanosi sie na gigantycznego kurczaka:)Pozdrawiam Quote
ania1983 Posted March 25, 2014 Report Posted March 25, 2014 Tofik, no to szkoda kurczaka, ale skoro był cherlawy to tego można się było spodziewać moje kurczaki mają jedzenie cały czas, tylko im dosypuję jak jest taka potrzeba. Tobiasz, niestety ale nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie Quote
Tofik Posted March 25, 2014 Report Posted March 25, 2014 Ja chciałem go od razu kaput:) ale Aga mi nie dala:) a tak w ogóle to tak myślałem że zdechnie ale nie przypuszczałem że prawie tydzień pociągnie:)Moje dostają jedzenie co 3 godz żarłoki jedne:)Pozdrawiam Quote
Tofik Posted March 25, 2014 Report Posted March 25, 2014 Czytaliście coś o rasie Sumatra olbrzymia?A tu mam zakręconego koguta w chyba wygórowanej cenie:)http://tablica.pl/oferta/kogut-kogut-mongolski-CID757-ID5g6g9.html#b93322e6ba Quote
Recommended Posts