Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam ja nie narzekam:( tylko chciał bym wiedzieć co mi z nich wyrośnie(a te co nam są ładne i jak któreś mi się trafi po 1 sztuce a się spodobać to Kupię do pary i ot cała filozofia ja problemu nie widzę a że ciekawy jestem to jedna z wielu złych cech mojego charakteru:(

pozdrawiam:)

Posted

Robert Bardzo dobrze :) Jedzą piją i rosną :) Pozdrawiam :)

Siemka Mam pytanie chciał bym kupić te jaja lęgowe czy do wyklucia potrzebny jest inkubator czy da się inaczej bez kwoki ?

Posted

Albo inkubator albo kwoka-innej możliwości nie ma :( pozdrawiam:)

A u mnie dziś strata i o dość dotkliwa;[ kaczka od pary z dzikim kaczorem padła;[ znalazłem rano sztywną,wczoraj miała takie wielkie wole może coś zjadła nie to co powinna;[ więc zostały mi 2 kaczki jedna dworka a druga łaciata,i do tego dwa kaczory jeden dziki i jeden łaciaty;[ do bani po całości;[;[;[ a tak poza tym niefartem to jaj kurzych dziś 19 i znalazłem dwa gęsie ciekawe czy mają siwą plamkę czyli zarodek[wieczorem sprawdzę].

Posted

witam :)

Robercie, no to przykra sprawa z tą kaczką :(

u mnie dzisiaj też strata, wprawdzie nie w drobiu, ale w nocy padł mi 1 młody królik :( nie mam pojęcia co było przyczyną, wczoraj szalały jak wariaty a dzisiaj znalazłam go rano sztywnego :(

u drobiu bez zmian...

Posted

No to Aniu mamy oboje w plecy;[ ale co zrobić takie życie;[ króliki bardziej są narażone na choroby i temu podobne;[

Grzegorz te kurki fajne podobne do feniksa ale tylko foki oglądałem,trzeba poczytać o tej rasie;]

Posted
Tylko tak na szybko, bo informacji w sieci trochę o tej rasie jest i nawet powiem że ostatnio się nad nimi zastanawiałem. Jest to japońska rasa kur śpiewających, czyli o ile sobie przypominam pianie koguta jest znacznie dłuższe od piania kur innych ras - dochodzące do dwudziestu kilku sekund. Kury długoogoniaste. Spotkałem się z odmianą barwną czarną, ale na pewno występują też w innych kolorach. O ile mi wiadomo nie jest to zbyt popularna rasa w Polsce i na pewno nie należąca do tanich. Kury bez ozdób z piór na głowach i kończynach.
Posted

Ja żartuję. Nie mam w zwyczaju wyciągać informacji od innych. Życzę realizacji założonych planów.

Czekam na indycze jaja, bo mam ochotę na jajecznicę. :) Pewnie na dniach zaczną, bo 1 kwietnia tuż tuż. Indora nie mam i raczej nie będę miał, bo musiałbym po niego gdzieś jechać, jeśli już bym w ogóle takiego jakiego bym chciał znalazł, a pod nosem niczego nie ma w ogłoszeniach. Z drugiej strony na jesieni dokupię kolejną indyczkę do panieńskiego haremu, może indora od znajomej tylko dla przyjemności stada i będę ukontentowany. :)

Posted

Witam wieczorem:) szkoda ptaszyny i królika no ale teraz nic sie nie poradzi:( Grzegorzu co do tej rasy to też nic nie wiem ale Marcin co nie co już wrzucił:) u mnie w drobiu bez zmian a bynajmniej tak mi sie wydaje:) bo tyle je widziałem co je wypościłem a potem cały dzień w pikowaniu, plus taki że pikowanie skończone a minus że nie czuje kręgosłupa:(

Robercie a te strusie to razem z bydłem mają biegać?:)

Posted
Musisz Robert mieć dobry higrometr, a inkubator musi mieć regulację temperatury pozwalającą ustawić 36,2 stopnia Celsjusza. Wilgotność musi być 25-35%. Jak pierwszy zrobi dziurkę w jajku to wilgotność podnieś do 65%. Im chłodniej na dworze tym łatwiej utrzymać wilgotność. Latem musisz mieć osuszacz powietrza. Pozdrawiam!
Posted
Witam narazie zbierano info na ten temat jajka za 30 zł całkiem blisko może by spróbował a mam klimatyzator więc może by się udało ale to tylko spekulacje:) pozdrawiam:)
Posted

Robercie mój kurczaczek kuleje na jedną łapkę widoczne go boli bo nie raz si przewróci da się mu jakoś pomóc jakiś lek przeciw bólowy zastosować czy coś :)

Jak możesz to porać :) \

Pozdrawiam :)

Albo jeśli ktoś Inny wie to czekam na rady i Pozdrawiam :)

Posted

Jak dla mnie to już po kurczaku skoro sie przewraca a jako że to małe kurcze to nie wielka szansa że wróci do pełni sprawności no chyba że to mniej poważne a niżeli sie wydaje.

U mnie dziś w nocy zdechł kurczak tan co był taki graślawy i teraz pozostało mi 23 ale za to te całkiem nie źle sobie poczynają i rosną jak na drożdżach:) nawet widać już im piórka na skrzydłach:)

I mam takie pytanie co ile dajecie im jeść?

hehe Robercie widzę że zanosi sie na gigantycznego kurczaka:)

Pozdrawiam

Posted

Tofik, no to szkoda kurczaka, ale skoro był cherlawy to tego można się było spodziewać :(

moje kurczaki mają jedzenie cały czas, tylko im dosypuję jak jest taka potrzeba.

Tobiasz, niestety ale nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie :(

Posted

Ja chciałem go od razu kaput:) ale Aga mi nie dala:) a tak w ogóle to tak myślałem że zdechnie ale nie przypuszczałem że prawie tydzień pociągnie:)

Moje dostają jedzenie co 3 godz żarłoki jedne:)

Pozdrawiam