Robert ;-) Posted September 24, 2014 Author Posted September 24, 2014 Sławek z moich planów na jutro nici, będzie trzeba przełożyć robotę na piątek albo jak wrócę.:-(Aniu ja mam trzy kwoki co siedzą poglupialy te ptaki w tym roku mam jednego małego pisklaka a tu się jeszcze szykują inne.armagedon normalnie Quote
ania1983 Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 ja na szczęście zostawiłam te jaja co poprzednia kwoka tylko 3 z nich chciała wysiadywać, jak ta tez taka agentka będzie, to jej nie pozwolę. bo albo siądzie na 11 jajach, albo na żadnym mi tam kwoki się podobają ciekawa jestem jak moja piżmowa teraz wysiedzi. nie zapisałam sobie kiedy siadła i teraz mniej więcej lęgi końcem października. u mnie też wszystko chodzi spać samo, tylko gęsi zaganiam wcześniej, bo wredoty nie dają innym wejść ptakom. ale w razie co to wiem, ze gęsi w końcu idą spać i reszta tez Sławku, może na allegro poszukaj kabla? Quote
Robert ;-) Posted September 24, 2014 Author Posted September 24, 2014 Aniu mi kwoki tez pasują;-)ale nie o tej porze roku? Z tego co zauważyłem po moich gęsiach te z pod kury są zdrowsze lepiej rosły itp.oj gęsi są wredne tez to widzę a białe chyba najbardziej. Quote
Tofik Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 Hehe Aniu a to Ci przygoda z kaczkąRobercie czasami tak jest że coś wypadnie i trzeba zmienić plany:( ale na razie mówią pogodę tak więc powinieneś sie wyrobićCo do maleństw to ja zawsze tak celowałem żeby najpóźniej do 20 lipca sie wykluły bo jak były później i jesień była zimna to takie cherlawe były a na dodatek nie które i tak zdechły dlatego jak coś chce siedzieć to liczę tygodnie i jak lęgi wychodzą dość późno to nie daje siedzieć Quote
ania1983 Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 a ja tam nie martwię się o porę, w razie co będę dogrzewała rok temu miałam późne lęgi i bardzo bardzo ładnie mi się wszystko wychowało co do pogody, to zobaczymy, mi teraz pasowało by kilka dni pogodnych, ale jak nie bedzie to trudno Quote
Tofik Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 Aniu tak mam na zamiarze zrobić bo już znalazłem tylko jeszcze rozejrzę sie na S-rzu bo może gdzieś trafie bo z Alledrogo to musi brajdak przyjechać bo nie mam konta a tak to pójdzie przez jego konto tak jak inku.... Quote
Robert ;-) Posted September 24, 2014 Author Posted September 24, 2014 Jak wytrzyma do soboty to posieje opryskać i bed miał z dynki;-) ja też nie chce o tej porze małych ale do kur się nie wtracam jak wysiedzi to niech chowa Quote
Tomek19 Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 ano Robercie samo wszystko wchodzi, kaczki też tylko że te to długo dużej od kur balują na dworze ale wchodzą w końcu:) Quote
Robert ;-) Posted September 24, 2014 Author Posted September 24, 2014 Tomek moje to jakieś wypłochy i trzeba zapraszać ale już się do tego przyzwyczaiłem.jm twoje poszukiwania landes ów Quote
Tomek19 Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 są blisko mnie te co kolega z forum w linku podawał, tylko teraz z kasą u mnie szczupło:( bo już bym je kupił. Quote
Tofik Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 Tomku a dzwoniłeś do niego w sprawie tych gęsi? skąd on dokładnie jest bo pisał że okolice Opatowa:)Co do wchodzenia to u mnie kury pierwsze potem kurczaki a na koniec kaczki które oczywiście trzeba zapraszać pomagierem:)mój pomagier ma jakieś 2m i teraz jak już z nim wchodzę żeby je wgonić to od razu wiedzą o co chodzi:) tak że dwa razy nie muszę powtarzać Quote
Robert ;-) Posted September 24, 2014 Author Posted September 24, 2014 Wiem coś o tym ja od dwóch tygodni na urlopie jestem i tez kasa się kończy trzeba coś zarobić;-) pozdrawiam i życzę dobrej nocy ja się ulatniam;-) Quote
Tomek19 Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 nie nie dzwoniłem do niego, bo jak na razie z kasą krucho, to nie będę mu głowy zawracał. Quote
Tofik Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 Spytałem z ciekawości bo gość różny drób wodny wystawia i kto wie może i ja coś kiedyś od nie go skorzystam ale na razie żadnych poważniejszych zakupów nie przewiduje poza białym albo siwym kaczorem, cena oczywiście w granicach rozsądku czyli jakieś 50zl bo zima w drodze więc nie ma co szaleć a wiem że z jabłek kokosów nie będzie bo ponad 80% to spad bo po gradzie:( a cena spadu u nas to cale 15gr/kg tak że fura kasy:) Quote
Tomek19 Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 w tym roku na wszystko ceny mamy wysokie, patrzą tylko jak człowieka jeszcze niżej przycisnąć ale jak tylko coś będę wiedział to dam znać. Quote
Amelia83 Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 U mnie całe pierzaste towarzystwo samo do kurnika wchodzi.Chociaż czasem gęsi albo kaczki ochoty nie mają,ale to rzadko się zdarza Za to dziś owce mnie wkurzyły na maxa......no w ganianego się ze mną bawić chciały Jakby mogły to do zmierzchu na łące by siedziały. Quote
Tofik Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 No cóż taki mamy rok więc nic sie na to nie poradzi ale nie ma co ukrywać bo przecież podobne lata i ceny były i jakoś dało sie radę więc i teraz sie da:)Dobranoc i Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted September 25, 2014 Author Posted September 25, 2014 Amelio a jaka rasę owiec posiadasz po waszych wypowiedziach twoich i Tomka patrzyłem po ile kosztują, to ras jest mnóstwo i jak sprawa wygląda ze strzyżeniem.pozdrawiam ze stolicy;-) ale już nie długo wracam do domu. Quote
Tomek19 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Witam wieczorem. co tam słychać u hodowców drobiu ? Quote
Robert ;-) Posted September 25, 2014 Author Posted September 25, 2014 Ja zasialem tylko kawałek a potem deszcz mi przeszkodził moje ptaki wyjątkowo poszły spać widać jaj pada to i one szybciej i chętniej idą do.kurnika;-) Quote
Tomek19 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 no moje ptaszyska też dziś wcześniej poszły spać choć deszczu nie było i świeciło słońce. dzwoniłem dziś do Opatowa za tymi Landesami, ale ten chłopak nie ma czystych landesów, tylko mieszanki z kubańskimi, mówi że z wyglądu co niektóre są jak landesy, ale ja wiem, kubańskie nie tak chętnie chcą siedzieć jak landesy, sam mówił że z tym siedzeniem na jajkach mixów może być różnie, za gąskę chce 80 zł a za gąsiora 90 zł. Quote
Robert ;-) Posted September 25, 2014 Author Posted September 25, 2014 A jak twoje prace z kurnikem? ja nie sprzątalem w kurniku mam inne roboty ale nadrobić mam nadzieje l Quote
Tomek19 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 też miałem przestoju w robocie, teraz trzeba będzie po trochu coś robić, dziś trochę karczowałem chaszczy na nieużywanym kawału ogrodu, tak że wybieg będzie większy o ok 100 m kw.co do landesów to jeszcze takie ogłoszenie mi wpadłohttp://olx.pl/oferta/sprzedam-gesi-landersy-CID757-ID6vplh.html#026e1316df Quote
wiejskieżycie Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Witam się wieczorową porą. Chyba była już mowa wcześniej o tym ogłoszeniu. To nie są czysto-rasowe Landesy. Quote
Tomek19 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Witaj Marcin, te landesy z linka powyżej nie są czyste? jak Ty to poznajesz ? bo ja się na tym kompletnie nie znam:( Quote
Recommended Posts