Jump to content

Recommended Posts

Posted
moim zdaniem w tych indykach ta z prawej na pewno indyczka, a ta z lewej też wygląda na indyczkę, choć łebek ma trochę większy, więc może wyjść indyk, ale też obstawiał bym na indyczkę.
Posted
Nie mogę się zebrać żeby spojrzeć im pod pióra na piersi, a po wyrostku w tej części ciała powinno już być widać z czym mam do czynienia. Tak to odkładam i odkładam. Chyba słabo mi zależy żeby się dowiedzieć, dlatego że nie planuję się z nimi rozstawać, więc to bez większego znaczenia. Ostatecznie będzie 8 indyczek w jednej zagrodzie. :) A co.
Posted

miejsca na indyki by było, na grzędach jest miejsca aż nadto, tylko że indyki to duże ptaki, potrzebują swobody a mój wybieg byłby za mały dla nich, a nie miał bym sumienia im lotek podcinać, gęś to co innego, aż tyle swobody nie potrzebuje, u ciotki jest drobiu przeróżnego, i gołym okiem widać który drób jaki żwawy jest, i ile potrzebuje tej przestrzeni.

Marcinie w postach z zeszłego roku, jak czytałem, o ile dobrze pamiętam wspominałeś że planujesz te landesy zakupić:) i jak z planami w sprawie tych gąsek ?

Posted
Aniu moje kurki to Mongołki lokowane z tym że to nazwa potoczna bo jak szukałem czegoś na ich temat to nic nie znalazłem a więc są to zwykle kurki lokowane w wersji mini gdyż to takie małe lokowane liliputy hehe ale mają swój urok:)
Posted
U mnie 2 kwoki z których jedna murem siedzi. Bimbam sobie dzisiaj jak to przy niedzieli. Bimbam, bimbam i przy którymś z kolei obchodzie podwórka myślę sobie gdzie jest jedna z kurek, którą przecież dzień w dzień zauważam. Automatycznie szybki obchód zagrody i kury nie ma. Sobie myślę jak nic się zamelinowała i siedzi na jajach. Wchodzę na strych ze słomą, patrzę a Steven wysiaduje jak wryta 10 jaj. Od razu pod żarówkę i na szczęście to góra pierwsza jej noc poza chlewem. Uff. Odetchnąłem z ulgą.
Posted

Aniu moje kurki to Mongołki lokowane z tym że to nazwa potoczna bo jak szukałem czegoś na ich temat to nic nie znalazłem a więc są to zwykle kurki lokowane w wersji mini gdyż to takie małe lokowane liliputy hehe ale mają swój urok:)

Sławku a nie są to kochiny lokowate ?

Posted
no fakt, może płynie w nich coś krwi z kochina lokowanego, mam kilka miksów kochina co mają berety, a nie mają opierzonych skoków, a najwięcej mam z beretami i opierzonymi skokami i palcami, piórami zamiatają ziemię:)
Posted

Marcinie dla mnie to też dziedzina na niskim poziomie niestety.

Dziś pierwszy raz odkąd są u mnie biegusy, złapałem parkę na gorącym uczynku:) jak się zabawiali ze sobą:)

Posted

Moje to robią nagminnie, a Ja i tak nie mam jaj. :( Twoje powinny się nieść dłużej niż 2 dni. Zastanawiam się czy w poprzednim miejscu nie dostawały granulowanej śruty.

Sławku kiedy najlepiej rwać późną kapustę? Mam kamienną głowę. Jak uważasz?

Udało się. ;) Kogucik kupiony w zeszłym roku?

Posted
Marcinie ja kamienną głowę zawsze wycinam jak mówią mrozy bo mam zbyt ciepłą piwnice:( więc staram sie trzymać ja w polu jak najdłużej podobnie robię z kapustą pekińską:)
Posted

Uległy Marcinie malej obróbce ale one i tak mają dużo ciemniejsze od tych co miałem na początku:(

dwa jajka co do teściowej wyjechały razem z jajami mongoła to obydwa sie wykluły i na starcie miały białe mini czuby:) ja osobiście nie klułem z braku kwoki:( ale w przyszły roku nie odpuszczę i stadko powiększę:)

Posted
Marcinie dwie kaczuchy kupione w jednym miejscu miały być tegoroczne i to jedna z tych kaczek znosiła jajka, ale wydaje mi się że są to kaczki zeszłoroczne, bo w porównaniu do parki którą kupowałem w innym miejscu są znacznie większe, masywniejsze.
Posted

Zważając Marcinie że teraz mam sporo kur więc jak będę miał jajka od białoczubków a nie trafie żeby załadować ich do inku no to może trafi mi sie jakaś kwoka:) tak więc jestem dobrej myśli że stado sie powiększy:)

hehe 13szt:) niech sie zdrowo chowają.