Jump to content

Recommended Posts

Posted

No to od takiego gościa śmiało można brać:)

Jeśli chodzi o dworki to mi chodzi uchować stadko co by je potem na pniaka i do gara:) bo tak to w kółko tylko francuskie:) więc tak dla odmiany zdało by sie jakieś inne kaczki uchować:) bo przecież biegusów do gara nie poślę:)

Co do większych kur to jeszcze myślę o jersey gigant które posiadam z tym że jakieś cherlawe choć po ostatniej kuracji jak by sie poprawiły tak więc jak by nie źle wyglądały to chyba też ich coś rozmnożę ale to sie jeszcze zobaczy bynajmniej wtedy będę musiał zrezygnować z orpingtonów lub wyandotte (brak miejsca do rozrodu) ale to sie wszystko wyjaśni na wiosnę poza tym sam nie wiem jaki będę miał budżet więc nie ma co za bardzo planować ale na pewno coś nowego do stada przywędruje:)

Posted

hehe zgadza sie w moim przypadku to wszelaki drób do gara byle było co obgryźć:) jedynie odpadają rasy typowo ozdobne bo takich to trochę szkoda a i nie zawsze jest co obgryźć:)

a tu znalazłem wyandotte

http://olx.pl/oferta/jaja-legowe-wyandotty-olbrzymiej-srebnej-i-zlotej-i-kochin-CID757-ID5nPWj.html#8248f01f1c

są też i kurczaki

http://olx.pl/oferta/kurczaki-wyandotty-olbrzymiej-srebnej-i-zlotej-i-kochin-i-brahma-CID757-ID5nWHH.html

te srebrne super wyglądają:) takie rosołowe:)

Ja mam wszystko na razem z tym że mogę zrobić 4 boksy tak więc jeden kojec przypada typowym rosołowcom:) i pozostają mi trzy a jedną rasę już mam (włoszki) i może jersey ale sie zobaczy hehe kurde zaczynam sie powtarzać ale to chyba przez porę:)

Posted

Łuskowane super wyglądają:)

Mój kurnik ma coś ponad 50m2 bo kiedyś mierzyłem jak z Robertem pisałem a dokładnie ile ma jeden to nie wiem bynajmniej pierwszy jest największy no a w pozostałych to bez problemu zmieści sie 3+1:) tak że będą miały gdzie pohasać z tym że po zamknięciu w kojcu nie mają szans na wyjście na dwór ale jakieś 2 miesiące to przecież przeżyją:)

Czytałeś o Tomaru?

Posted

W moim przypadku nie ma szans na wybieg więc albo ładne sztuki albo mieszańce czytaj wielomieszańce:) a tak na serio to myślę że spokojnie dadzą radę gdyż przez dłuższy czas miałem zamknięte bialoczuby i nic im nie było nawet kurki jajka nosiły:)

a te tomaru to bardzo ładnie i długo pieją bo z tego co czytałem to ponad 20sek więc to musi dość ciekawie wyglądać:)

Posted

hehe ładne takie zeberki:)

Dobra Tomku ja spadam bo późna pora (jutro też jest dzień) i jeszcze mi sie bobas obudzi od klawiatury i dopiero będzie draka:)

Milej nocy

Pozdrawiam

Posted

Mam dwie takie Karmazynki jak na zdjęciu Tomka w poście #7842, z tym że moje są odrobinę ciemniejsze. Łapki mają zielone jak szczypiorek na wiosnę. Pozostałe nie mają tych sterczących piórek na łebku. Te dwie są wyjątkowo oswojone i bez problemu można je wziąć do ręki.

Pozdrawiam wszystkich na Forum!

Posted

witam :)

ale się Panowie wczoraj/dzisiaj rozpisali :P

na świecie jest drugi kurczaczek :) będą tylko 2, ale cieszę się, ze jak wyszły tylko 2, to ze są to akurat sułtany :D

rano prześwietliłam jajka kaczce. 1 wywaliłam. 4 zostawiłam. 3 są na pewno z kaczusiami i to czarnymi, a to jedno ma grubą skorupkę i też tam jest kaczusia, ale jej nie widać, być może będzie biała :D oby tylko teraz ładnie sie wykluły jak będzie ich czas. czyli jakoś koło czwartku. kaczka ma już zapowiedziane, ze od tego zależy jej życie i to dosłownie :P

dzisiaj na pień miały iść koguty, ale zupełnie o tym zapomniałam i dopiero mi się przypomniało jak juz latały po zagrodzie, a gonić za nimi nie będę :P mam nadzieję, ze jutro nie zapomnę i trzeba 3 na pień, tylko ciągle nie wiem które :( wszystkich mi szkoda.

Posted
Jak sa ładne to ciężko wybrać, a co do kurcząt to jak sama kwoka się nimi opiekuje to pół biedy;-) a kaczka jak wykluje i wychowa to tez bym zostawił w innym razie rosół.
Posted
Robercie, jak kaczka będzie łądnie siedziała i się wyklują to oczywiście zostanie, ale jak zeżre mi jak ostatnio wszystkie jajka to na pień z nią. chociaż mam nadzieję, ze nie popełni tego błędu co ostatnio i da sie kaczusiom wykluć :)
Posted

Witam a no Robercie kury hehe w końcu o nich jest temat:) lepiej powiedz jak tam randka sie udała?:)

Aniu szkoda że tylko dwa ale zawsze coś poza tym może będzie młoda parka:) a koguty łap po ciemku to nie będziesz miała problemu z wyborem którego zostawić:)

Co do Marcina to drań chłopak:) nie chce nic powiedzieć:( no a jeżeli to świnka wietnamska no to będzie miał czyściciela na podwórku bo ta świnia wszystko zażre tyle że więcej łoju niż mięsa na tym rośnie:) choć u Marcina pewnie będzie miała dożywocie:)

Posted

Sławku, witam :)

ja tam bym wolała zeby były 2 kurki :P nie miała bym potem problemów którego koguta na rosół a którego zostawić :P

no to wyjaśniło się dlaczego Robert wczoraj tak późno pisał, a raczej dzisiaj :P to mam nadzieję, ze randka udana i że głównym tematem nie były kury :D

Marcin uparciuch i zamiast nam powiedzieć co być może do niego przyjedzie, to cicho siedzi :( ja bym nie wytrzymała i dawno bym się pochwaliła :P

a co do kogutów, to nie da sie po ciemku, bo 2 śpią w kurniku a 3 śpi w kaczniku, więc trzeba przy światełku, coby przypadkiem kury nie capnąć :P

Posted

Ja tam Aniu nie mam takich dylematów bo po prostu zostawiam takiego co mi sie podoba:)

Robercie a już myślałem że na jakieś balety z jakąś panną uderzyłeś:) bo tak jakoś wcześnie z forum zniknąłeś a tu sie sprawa wyjaśniła:) co do Wojtka to dawno go na forum nie widziałem i jakoś tak w ogóle sie nie udziela:(

Posted
Sławku, ale w tym problem że mi się wszystkie 5 kogutów podoba, a trzeba 3 zabić. najgorsze jest to, ze kolejnych młodych jest kilka i będzie znowu problem :( jak miałam tylko susexy to brałam który był bliżej mnie i po problemie :P a teraz? nie takie proste :(
Posted

Wczoraj był grill to i wcześnie się zmylem a potem nie mogłem spać;-);-) tak ostatnio voytek rzadko na forum pewnie ma inne obowiązki.

Aniu ja też trzymam kilka kogutow bo ten ładny tego szkoda i jeszcze ich kilka mam.

musisz sprawę przemyśleć i zdecydować z którego będzie rosół ozdobny;-)

Posted

hehe czyli sie z żubrowałeś:)

Etam Aniu wymyślasz:) powiedz chłopu to zrobi robotę i nie będziesz musiała mieć rozterek:)

Najlepsze koguty do wyboru dla mnie to te go dokuczają:)