Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tomku wygląda na to że Robert to taka cicha woda:) i przy okazji tajemniczy jak Marcin ze swoją przesyłką no a feniks fajny szkoda że bez ogona:(

Robercie winny sie tłumaczy:)

Posted
Powiedzmy ze pozostawię to bez komentarza to ze mam 31 lat i jestem stanu wolnego nie znaczy ze można sobie ze mnie jaja robić, notabene w temacie o kurach i innych zwierzętach znoszących jaja.
Posted

oj Robert nie obrażaj się na nas:) ja też mam 31 lat, i też stanu wolnego, i nic sobie z tego nie robię jeśli nie raz ktoś mi chce dogryźć.

eh tak myślę, za równiutkie 3 miesiące będę miał 32 lata.

Posted

To jesteś starszy o miesiąc ja w lutym 32, w sumie u mnie w domu jest trzech kawalerów razem ze mną wiec ja się nie.obrazam bo nie mam za co;-)

U mnie pogoda dziś wyborna ciepło i słońce świeci kury i kaczki rozlazly się po krowim wybiegu i trawę skupia bo na podwórku nie ma tylko kawałek od drogi zostało.

Posted

no to miesiąc różnicy jest między nami ja ze stycznia 19.

a co do feniksa w galerii, bardzo ładny kogucik, ogon prawidłowo rośnie, tylko nie wyrastają mu te długie sterówki.

Posted
Każdy drób jest ładny na swój sposób, a to co komu się podoba, to tylko i wyłącznie kwestia gustu, ja jak patrzę na te zdjęcia to mi się ten drób podoba.
Posted

u nas też słoneczko świeci, ale czuć takie zimne powietrze. ptaki na polu od rana, ale kozule jeszcze w stajni siedza.

a na weselicho bym jakie poszła fajne :P mimo, że nie lubię takich imprez :P

Posted
Aniu ja też unikam takich imprez:( nawet na żadne festyny mnie nigdy nie ciągneło, kilka lat temu poszedłem ale na samo zakończenie święto chleba, które jest u nie organizowane co roku, ale na samą końcówkę, na występ Maryli Rodowicz. Nie lubię zgiełku.
Posted

Michał te kaczki to biegusy indyjskie inaczej zwane butelkami albo kaczkami pingwinimi:-D drób ładny zwłaszcza ta kura z ostatniej fotki.

Aniu ja też nie lubię imprez rodzinnych ostatnio chodzę tylko ma pogrzeby.

Posted

Proszę i gąski:) dziś była mała sesja fotograficzna:)

Robercie a pierwsze uruchomienie inku na kiedy planujesz?:)

tak a pro po:) to poidło własnej konstrukcji to dla kogo Robercie ?

Posted

Tomku to poidlo jest dla wszelkiego drobiu, kaczki przy nim cały dzień siedzą, kury tez piją i gęsi , to jest jedyny punkt pojenia na podwórku. podłączam wodę i sama się uzupełnia.

co do inkubacji to dopiero wiosną i tylko kaczki i gęsi żadnych kur ale coś mi się wydaje ze moje stado na przyszly rok zamknie się w 50 sztukach wszystkiego.

Posted

A nie potopią się w tym poidle ? potężnie wygląda.

heh tak się mówi 50 szt i koniec, a jak się okazuje jest dwa razy tyle albo i więcej:)

to w jakim miesiącu wiosennym uruchamiasz maszynę :)

Posted

Tomku fajne te twoje puchatki:) o gęsiach nie wspomnę:)

Robercie poidło dość pomysłowe i praktyczne ja to muszę z wężem latać:( tak propo jaką średnice ma rura?

Ja swoje inku myślę nastawić do pierwszego zacieru z końcem marca co by w kwietniu drugi zacier załadować:) oczywiście jak będą jajka:)

Posted

To poidlo zrobiłem jak mi się gęś utopila w garnku z wodą koszt coś 50 zł oprócz automatu od spluczki a rura to setka bodajże pół godziny roboty;-)

Tomek raczej stanie na 50 i to max sztuk.

Posted
Bidulka nie mogła pewnie wyjść:( spytałem z ciekawości choć mam 3 rury 120 o długości nie wiem ale długie bo może ze 4m:) bynajmniej plan jest taki żeby je wykorzystać na odpływ do oczka dla kaczek tylko nie wiem kiedy to nastąpi bo jak zwykle stanęło na planie:) ale pewnie kiedyś sie w końcu zmobilizuje:)