Tofik Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Tomku wygląda na to że Robert to taka cicha woda:) i przy okazji tajemniczy jak Marcin ze swoją przesyłką no a feniks fajny szkoda że bez ogona:(Robercie winny sie tłumaczy:) Quote
Tomek19 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Właśnie miałem to napisać, że winny się tłumaczy:)Aniu szykuj kreacje na wesele:) żenimy kolegę Quote
Robert ;-) Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 Powiedzmy ze pozostawię to bez komentarza to ze mam 31 lat i jestem stanu wolnego nie znaczy ze można sobie ze mnie jaja robić, notabene w temacie o kurach i innych zwierzętach znoszących jaja. Quote
Tomek19 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 oj Robert nie obrażaj się na nas:) ja też mam 31 lat, i też stanu wolnego, i nic sobie z tego nie robię jeśli nie raz ktoś mi chce dogryźć.eh tak myślę, za równiutkie 3 miesiące będę miał 32 lata. Quote
Tofik Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Kurka siwa Robercie to chyba przez tą ponurą pogodę taki klimat nas ogarnął ale jak to sie mówi "lepiej żartować niż chorować" Quote
Robert ;-) Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 To jesteś starszy o miesiąc ja w lutym 32, w sumie u mnie w domu jest trzech kawalerów razem ze mną wiec ja się nie.obrazam bo nie mam za co;-) U mnie pogoda dziś wyborna ciepło i słońce świeci kury i kaczki rozlazly się po krowim wybiegu i trawę skupia bo na podwórku nie ma tylko kawałek od drogi zostało. Quote
Tomek19 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 no to miesiąc różnicy jest między nami ja ze stycznia 19.a co do feniksa w galerii, bardzo ładny kogucik, ogon prawidłowo rośnie, tylko nie wyrastają mu te długie sterówki. Quote
Michałek Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Mój drób. Może nie jest jakiś szczególny ale mój.Pozdrawiam wszystkich na forum!!! Quote
Tomek19 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Każdy drób jest ładny na swój sposób, a to co komu się podoba, to tylko i wyłącznie kwestia gustu, ja jak patrzę na te zdjęcia to mi się ten drób podoba. Quote
ania1983 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 u nas też słoneczko świeci, ale czuć takie zimne powietrze. ptaki na polu od rana, ale kozule jeszcze w stajni siedza.a na weselicho bym jakie poszła fajne mimo, że nie lubię takich imprez Quote
Tomek19 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 co do pogody to u mnie niebo zasnute, całe szare, choć się rozjaśnia, ale mgła bardzo gęsta, między drzewami to aż biało. Quote
ania1983 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Michał, też od takich kur zaczynałam przygodę a kaczusie śliczne Quote
Tomek19 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Aniu ja też unikam takich imprez:( nawet na żadne festyny mnie nigdy nie ciągneło, kilka lat temu poszedłem ale na samo zakończenie święto chleba, które jest u nie organizowane co roku, ale na samą końcówkę, na występ Maryli Rodowicz. Nie lubię zgiełku. Quote
Robert ;-) Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 Michał te kaczki to biegusy indyjskie inaczej zwane butelkami albo kaczkami pingwinimi:-D drób ładny zwłaszcza ta kura z ostatniej fotki.Aniu ja też nie lubię imprez rodzinnych ostatnio chodzę tylko ma pogrzeby. Quote
Robert ;-) Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 Tomek jemu rośnie ogon tzn ma sterówki ale mu wypadają po jakimś czasie on jest stary bo ma ostrogi 4 cm długości. Quote
Tomek19 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 to moim zdaniem to będzie przyczyną....jego wiek.dzisiejsza fotka Quote
Robert ;-) Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 Teraz co byś nie z fotografował gęsi i tak będą The Best;-) ale silki fajne takie puchatki;-) Quote
Tomek19 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Proszę i gąski:) dziś była mała sesja fotograficzna:)Robercie a pierwsze uruchomienie inku na kiedy planujesz?tak a pro po:) to poidło własnej konstrukcji to dla kogo Robercie ? Quote
Robert ;-) Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 Tomku to poidlo jest dla wszelkiego drobiu, kaczki przy nim cały dzień siedzą, kury tez piją i gęsi , to jest jedyny punkt pojenia na podwórku. podłączam wodę i sama się uzupełnia.co do inkubacji to dopiero wiosną i tylko kaczki i gęsi żadnych kur ale coś mi się wydaje ze moje stado na przyszly rok zamknie się w 50 sztukach wszystkiego. Quote
Tomek19 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 A nie potopią się w tym poidle ? potężnie wygląda.heh tak się mówi 50 szt i koniec, a jak się okazuje jest dwa razy tyle albo i więcej:)to w jakim miesiącu wiosennym uruchamiasz maszynę Quote
Tofik Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Tomku fajne te twoje puchatki:) o gęsiach nie wspomnęRobercie poidło dość pomysłowe i praktyczne ja to muszę z wężem latać tak propo jaką średnice ma rura?Ja swoje inku myślę nastawić do pierwszego zacieru z końcem marca co by w kwietniu drugi zacier załadować oczywiście jak będą jajka:) Quote
Robert ;-) Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 To poidlo zrobiłem jak mi się gęś utopila w garnku z wodą koszt coś 50 zł oprócz automatu od spluczki a rura to setka bodajże pół godziny roboty;-)Tomek raczej stanie na 50 i to max sztuk. Quote
ania1983 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Tomku, śliczne gąski a silki sama słodycz Robercie, a poidło bardzo pomysłowe moje maluszki właśnie dostały pierwsze jajko Quote
Tofik Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Bidulka nie mogła pewnie wyjść spytałem z ciekawości choć mam 3 rury 120 o długości nie wiem ale długie bo może ze 4m:) bynajmniej plan jest taki żeby je wykorzystać na odpływ do oczka dla kaczek tylko nie wiem kiedy to nastąpi bo jak zwykle stanęło na planie:) ale pewnie kiedyś sie w końcu zmobilizuje:) Quote
Recommended Posts