Jump to content

Recommended Posts

Posted
Fakt króliki mi sie podobają ale oczywiście w brytfance:) a tak na serio to kto wie może kiedyś sie skusze ale na razie pozostanę przy drobiu poza tym musiał bym negocjować z Agą bo nie zawsze jestem w domu (część roku spędzam na giełdzie:)) no a wiadome że żywemu stworzeniu trzeba dać zjeść.
Posted

zgadza się zwierzęta trzeba nakarmić, to nie człowiek że pójdzie do lodówki, czy do gara i sobie poje. Aga pewnie się zgodzi jak zagadzasz umiejętnie :) hehe

Nic mykam spać:) zbierać siły na jutrzejszy dzień:)

Miłej nocy:)

Posted
Witam z rana;-) właśnie szykuje śniadanie dla buni a kur nie wypuszczalem jeszcze mam plan aby odrodzić na podwórku kawałek dla gęsi i kaczek co by nie chodziły po całym tylko bliżej koryta, i żeby się tuczyly;-) pozdrawiam drobioholikow:-)
Posted
Witaj Marcinie właśnie o niej myślę że ona za lotna jest:-( a kury to tak sobie myślałem żeby one przelatywaly przez to ogrodzenie i chodziły po całym podwórku, zależy mi aby tylko kaczki i gęsi siedziały bliżej koryta.
Posted
W tej chwili tylko 6. Chyba jednak 1+5. Z jednej strony nie dobrze, bo jajka mogą być w dużej mierze niezapłodnione, ale z drugiej strony to lepiej, bo będzie więcej jajek. Dodatkowe perły też planuję mieć płci żeńskiej.
Posted
U nas były kiedyś takie zwykłe standard, ale jajka jakie niosły nie pamietam:-( zamierzasz je jako konsumpcyjne używać? A jak zamierzasz mieć jeszcze wiecej samic to fakt młodych może nie być za wiele, chyba że odizolujesz parke.
Posted

potem poczytam, bo jeszcze do 21 mam gościa. gąski udało mi się pięknie zabić :D na jeden raz i piękne ostre cięcie :D nie zdążyły się męczyć. nie było ciężko. już oskubane, wypatroszone i poporcjowane :D jestem z siebie dumna :D

ale godzinę temu poszłam zamykać gąski i w połowie drogi sobie przypomniałam, ze ich juz nie ma :(

potem Was poczytam, teraz tylko chciałam napisac, bo widzę ze pytacie jak mi poszło :D

Posted

Aniu Ty to rezolutna Jesteś:) nie jeden facet, nie poradził by sobie z takim zadaniem:)

Fajnie że gąski szybko i bezboleśnie udało się zabić.

Wiem Aniu jak to jest:( stare nawyki jeszcze pozostają aby coś dojrzeć, czego już nie ma:(

ja swoje gąski dosłownie przed dziesięcioma minutami po dworze ganiałem aby do kurnika zagonić, po ciemku dobrały się do wora z liśćmi kapusty pekińskiej w szopce, z dwóch worów po ponad połowie zawartości porozwalały po dworze i całej szopce.

Cholernice się wydostały małymi drzwiczkami z kurnika, po na prędce poleciałem i zamknołem tylko duże drzwi, bo liczenie drobiu odłożyłem na później. Jaka krzywa i ile wrzasku było że musiały wracać do swojego kąta:)

Posted

Witam po pracowitym dniu:)

Aniu pracowita babka z ciebie:)

Tomku fajne masz te króliki, a propo tych całych białych to pamiętam jak bylem mały i jak ojciec miał króliki to były takie całe białe z czerwonymi oczami, super wyglądały ale jeszcze lepiej oczywiście wyglądały w brytfanie:)

Posted

Witaj Sławku:) no moje króliki te 3 białe mają czerwone oczy:) Jak będziesz chciał i jak się doczekam młodych to Ci sprezentuję parkę białych:)

To prawda Ania bardzo pracowita jest! :) mało takich dziewczyn się spotyka.

Sławku a co dziś działałeś ?:) ja to miałem urwanie głowy, w kurniku porządki, w zagrodzie porządki, w szopce porządki:) zrobiłem stroik na grobowiec, placek prawie skończony zaraz do piekarnika będę wstawiał, a jeszcze muszę jakieś ciuchy na jutro sobie przygotować, wziąć prysznic, i pokój ogarnąć:(

Posted

hehe jak przekonam Agę to jakoś dobijemy targu:)

czyli Tomku krótko mówiąc "sie nie obijałeś":)

Mój dzień zleciał tak sobie czyli trochę przy porządkach a trochę przy drzewie bo mam co nie co do połupania a że teraz dzień coraz krótszy no to za wiele sie nie zdziała jak sie za śpi:)

hehe jako że mam żonę no to część rzeczy które musiałeś sam zrobić ja mam z głowy:)

Posted

Dobrze Ci :) ja to zasuwam dziś jak mały samochodzik, ale chyba spasuje, i pokój ogarnę tylko co z grubsza, a jutro dokończę drobiazgi:)

Fakt dzień jest zdecydowanie za krótki, nim się człowiek obejrzy już się robi ciemno.