Jump to content

Recommended Posts

Posted
Czyli jakieś 150 kg siana i 120 slomy to nie za dużo ale i potrzeby inne w.sumie tez ci tego powinno wychodzić kaczki brudzą tak samo jak gęsi a króliki siano jedzą. Ja potrzebuje około trzy kostki dla koni dziennie i sześć dla krów na dzień wiec idzie oj idzie:-( w tym roku i tak będę kupował siano slomy może styknie dowiem się w marcu.
Posted

coś tam zapasu mam, ale dokupić choć tyle muszę.

na przyszły rok to skoszę kawałek takiego ugoru po łące, i bedzie na ścielanie, a nie kupować wszystko, z kasa sie nie wyrabia człoweik na wszystko.

Posted
chwastów tam w ogóle nie ma, sama trawa, tylko taka duża, a pod spodem sporawo starej uschniętej, tak kosą będę kosił bo to nie z całości chce kosić tylko tak z 3 - 4 arów mniej więcej.
Posted

Tomku, fajna sadzaweczka :) nie ważne że mała, ważne że jest, a ptaki wodne na pewno zadowolone są :D

co do łąki, to jak na siano to im więcej na niej chwastów tym króliki bardziej się ucieszą i chętniej będą jadły :D

ja muszę w tym tygodniu iść zamówić u chłopa z 50 kostek słomy, zostało mi jeszcze 20, ale nie chciała bym w zimie tego na strychu układać jak będzie zimno, a tak jak dokupię 50, to może do wiosny starczy :) w razie co będzie można dokupić mniejszą ilość :P

wczoraj wysprzątałam kacznik po gęsiach, zrobiło sie dużo miejsca :) jutro jak nie pojedziemy do lasu, to planuję posprzątać kurnik. pewnie już ostatni raz w tym roku, ale w październiku też tak mówiłam :P a tu ciągle ładna pogoda :D

kwoka z maluszkiem juz po polu od kilku dni śmiga, do słoneczka jest ciepło, więc niech chodzi. o 14-15 wraca do kurnika już. dzisiaj widziałam jak z maluszkiem siedziała na najwyższej grzędzie :D ale jak kury przyszły spać, to na szczęście z malutkim śpi na słomie, a nie na grzędzie.

Posted

Aniu to kacznik na wiosnę będzie jak znalazł dla nowych mieszkańców:)

kupić kupię te słomę i siano na pewno, tylko kolejny problem się stwarza magazynowanie tego, nie mam za bardzo gdzie, jak coś nie wymyślę to trzeba będzie złożyć na palety i plandeką przykryć.

Przyłapany gąsiorek na toalecie:)

Posted
:) gęsi jak wparują do sadzawki to woda tylko bryzga na boki:) i niesamowicie przy tym skrzydłami machają:) dobre też jest jak już wyjdą to się rozpędzają i machają skrzydłami jakby sie miały wzbić w do lotu w powietrze :)
Posted
kogutków mixów mam 9 i dwa z dużych, ten kolorowy i jarzębiaty, jażębiaty idzie do gara, a ten kolorowy na dwa razy, bo bardzo mi się podoba:) a wiosną będę rozmnażał tylko rasy dużych kur, to może pasowało by go zostawić, a z mixów ten oswojony kogutek "Herkules" zostaje na bank i jeszcze jeden mi się podoba,. no i silka i feniks są ale te też na bank zostają:)