Jump to content

Recommended Posts

Posted

właśnie z zamrażarką u mnie problem, tak że jednorazowo dużo drobiu się nie wybije, chyba że się kupi zamrażarkę bo w planach jest zakup.

na przyszły rok jest zwiększenie stada gęsi przede wszystkim, potem kur dużych ras, i biegusów. a co jeszcze się okaże.

Aha jeszcze kupię z 15 jajek perliczek pod jedną kwokę.

Posted
ceny podobne wszystkich trzech drobiowatych, poza tym biegusy jak zaobserwowałem tanie są w utrzymaniu, nie tak jak inne kaczki że żreją i żreją bez końca. gdyby sprzedać po kilka szt to i coś grosza na karmę by wpadło, choć nie liczę na kokosy.
Posted
ten gościu co kupowałem gęsi, hoduje tylko landesy, kury brahmy w 3 kolorach i króliki barany francuskie, zakupił inku za 1500 zł i oprócz kwok ten inku chodzi kilka razy wiosną, duży ten inku bo mi pokazywał. i kasy na czysto mówi że ma 600 zł miesięcznie bez problemu.
Posted

po wszystkich hodowlach jakie odwiedziłem ptaki sa sprzedawane od już w momencie całkowitego opierzenia, czyli dwu trzech miesięczne.

ja na handel się nie nastawiam, co nieco jak by się udało sprzedać to było by fajnie.

Posted

Zapomniałem wczoraj napisać. Gdyby ktoś miał zamiar tak jak Ja wczoraj skubać Biegusy, uprzedzam mają strasznie, ale to strasznie gęste pióra i jest ich znacznie więcej niż u innych kaczek z którymi miałem do czynienia do tej pory.

Robercie fotka z myślą o Tobie z pozdrowieniami. Oczywiście ptaki na niej, moje. ;)

[attachment=851]

Posted

Witaj:)

a ja powiem tak:)

jeśli masz dobre warunki, przede wszystkim ciepło w kurniku, min podczas zimy temp. nie spada poniżej 7 - 8 stopni, i widny kurnik, czy odchowalnik dla piskląt to możesz.

U mnie kwoka siedzi od tygodnia, i jestem pewien w 100% że odchowa młode z powodzeniem, już nie raz widziałem zimą pisklęta różnego drobiu u ciotki zimą, ale tak ja mówię, te min. warunków które wymieniłem wyżej musisz spełnić.

i oczywiście dotyczy to min. jeśli maluchami będzie się opiekować kwoka, w sztucznych lęgach, warunki chowu to już inny bajka.

Posted
Witam z wieczora mi akurat net szwankuje znowu muli:'( dziś po liczyłem drób i tak 10 gęsi,3 biegusy, 4 staropolskie,2 nie wiem jakie podobne do pekina,1 piżmowa, a reszta mulardy jest ich 15 i około 33 kur tych nie liczyłem.
Posted

heh, to większe sumki nie chce się liczyć, to lenistwo jest;) hehe

a u mnie jest para feniksów, para silek, 4 biegusy, 1 piżmówka, 2 gęsi, 2 koguty z dużych kur, 1 duża kura, 4 mixy zeszłoroczne kurki, 20 lub 21 młodzieży mixów wiosennych, 7 mixów półtora miesięcznych, 1 perliczka, i 8 jajek pod kwoką:P bo jedno potukła:(

Posted

Witaj Aniu:)

ja też co wieczór liczę wszystek drób i nie skłamię jak powiem że liczę 3 razy:) dla upewnienia się, lub czy się nie pomyliłem:)

już kilka razy mi brakowało koguta lub kurki i się okazywało że chciało to spać na jabłonce koło kurnika lub w szopce do której drzwiczki są uchylone:)

było więcej trochę drobiu, ale już ok 10 szt poszło na pieniek, i te dwie perliczki co zagineły:(

No jeszcze trochę Robert do lęgów,

Aniu może Ty zrobisz listę ile czego masz z pupili ?:)

Robercie pisałeś że nie liczyłeś kur dokładnie a nie kacze bo się porozłaziły:)