Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wieczorem

Tomku jak będziesz tak marudził to w końcu dostaniesz bana:) bo weź pod uwagę że są inni jeszcze nad Robertem i pewne czynności Robert musi wykonać bo taka jego rola poza tym skoro link był do innego forum no to nie masz co wymagać bo nie raz już tak było że link był wrzucony a potem został usunięty:) taka zasad forum ot co:)

Co do twojego linku o wyandotte po 15zl to szkoda że nie umieścił osobników dorosłych tylko same maluch bo z takich maluchów nie wiadomo co wyrośnie:) a cena dość atrakcyjna w porównaniu do ceny jajka tylko ciekawe czy te kurczaki są czyste czy jakieś mieszańce?:)

Pozdrawiam

Posted
chłopaki dajcie spokój bo mam odczucie,że to moja wina i nie potrzebnie poruszyłem ten temat:/Co do zdjęć postaram sie coś wrzucić w niedalekim czasie.Dzieki Przemku odezwę się na priw o porade
Posted

Tomku, jednak się odezwę. nie wiem co tak się na Roberta uparłeś. on nie napisał że przepiórka to nie ptak, tylko że na forum nie podajemy odnośników do innych for o tej samej tematyce co u nas. czyli żadnego forum o drobiu, koniach czy kozach nie możesz podać. tak samo jak o traktorach czy innych sprzętach.

i proponuję skończyć temat, bo nam sie robi gnój na temacie, a do zgłaszania czegoś co wg. Ciebie jest nie na miejscu sa tak jak napisał Robert inne tematy, nie ten. więcej nie napisze o tej sprawie

Posted

Tomasz nie śmieć:) bo płaczesz jak dziecko o lizaka:) wyślij linka na pw do nowego i po problemie:)

A wracając do tematu to znalazłem kaczki dworki niedaleko:) i mam cichą nadzieje że do wiosny na mnie zaczekają

http://olx.pl/oferta/kaczki-dworki-staropolskie-biegusy-francuskie-CID757-ID74C6l.html#f4f3959c34

rozchodzi mi sie o kaczki dworki i o ile mnie wzrok nie myli to nie które są z genem czubatym:)

Posted

Bo jak dla mnie to nie był link do innego forum ale mimo wszystko dał bym sobie spokój:) bo tu na forum nie o to chodzi a jak taka wielka krzywda Ci sie stała to napisz donos na Roberta do Admin2 że Ci wielką krzywdę zrobił i po problemie:)

Robercie to ogłoszenie już kiedyś widziałem tak więc może i doczekają a co do pomieszania no to kto wie może na czas godowy są rozdzielane:) bynajmniej wcześniej czy później dopadnę takie kaczki:)

A tak w ogóle to są też tam chyba francuski czekoladowe:)

Posted
Dworki są ładne a do tego mięso smaczne mi się podobają te co mają tylko piersi w białym kolorze,może masz rację że są oddzielone na sezon.ja wybieram się na targ w sobotę może piżmowego kupię dla mojej bielaski.
Posted

Mi sie wydaje że biała "klata" jest formowana genetycznie bo jedne mają mniej a drugie więcej białego bynajmniej mnie ogólnie sie podobają poza tym najładniejsze potomstwo by pozostało a reszta do gara bo po to jak wiadomo chce je trzymać:)

No to Robercie życzę powodzenia:)

Ja chyba wstrzymam sie do późnej zimy z zakupem choć nigdy nie wiadomo kiedy w końcu sie wybiorę:) a tak z drugiej strony to kto wie może w Opatowie trafie i na dworki choć w sumie to tylko raz trafiłem i to była tylko jedna sztuka:(

Dobra ja znikam bo grzechotnik czytaj iveco czeka z pekiną:) a kolo 2-ej wyjazd więc chwilkę sie jeszcze zdrzemnę:)

Milej nocy

Pozdrawiam

Ale numer Tomek dostał bana na dobranoc co za niefart:)

Posted

witam :)

Sławku, dworki super :) ale jak sobie przypomnę jak się źle pozbyć tych ich czarnych piórek przy skubaniu...ale za rok też chcę chyba do nich wrócić :)

u mnie na pewno w kolejnym sezonie MUSZĄ być pekinki, bo te są głośne :D to główny argument za :D

Nowy, koniecznie wstaw te zdjęcia swoich ślicznych indyków :) te to za rok na bank muszę mieć

znowu ładna pogoda :) kwoka z maluszkiem od rana śmiga po polu :)

perliczki słyszę, że już zwiały poza zagrodę :P a wiem, bo jak uciekną to się nagle robi baaardzo głośno :D

Posted

Witam. Widzę, że od mojej ostatniej bytności tutaj trochę się działo. Ale Ja nie o tym. :)

Za waszym przykładem, choć ledwo żywy po spędzeniu wczorajszego dnia w łóżku wyrzuciłem kurzy brudek z największego spośród zajmowanych skojców. Do wieczora może jeszcze jakiś skojec uprzątnę.

Miałem w planach wyjście do miasta, ale dowiedziałem się rano, że przesyłka została wczoraj nadana i teraz nie ma innej opcji jak tylko siedzieć na dupie i czekać na surprise. :)

Panie nowy, Ja też czekam na fotografie Twoich ptaków. Co wrzucisz oblukam. :) Zastanawiam się tylko po co 2 indory chcesz utrzymywać. Może lepiej w miejsce jednego z nich trzecią indyczkę. Indor pokryje indyczkę raz w sezonie i wszystkie jajka które zniesie powinny być zapłodnione. Chyba że dysponujesz nieograniczonymi pokładami karmy i taki indorek nic nie zmieni w Twoim przypadku. :)

Posted
Nie chciałbym jakiś brzydkich zdjęć zamieszczać. Jeśli Ewelina już dojedzie pochwalę się tylko co to jest, a zdjęcia wrzucę za jakiś czas. Chyba tak spokojnie siedzę i czekam bo wczoraj się na tyle wymęczyłem, że nie mam siły na nerwy dzisiaj. :) :)
Posted

Witam wszystkich:)Dzisiaj zapracowani wszyscy bo na forum cisza,ja pół godziny temu z pracy wróciłem byłem u zwierzaków puki widno jeszcze.O tej porze roku ciężko zczym kolwiek po pracy się wyrobić :/ ja juz czekam na wiosnę i liczę że nie będzie tegiej zimy;)

Kurcze dopiero po napisaniu pokazało mi nowe a odświeżalem i nic dziwne..

Co do zdjęć to wstawię w sobotę jak będzie widno bo po pracy pogoda nie ciekawa..Mam dwa indory bo jeden jest tegoroczny i mówicie że jednego zlikwidować?Młody indor jest większy od tego starego i z chęcią bym jego zostawił ale to ta sama krew będzie co dwie indyczki

Posted
Ahoj. :) Decyzja należy do Ciebie w kwestii indorów, ale jeśli masz tylko 2 indyczki to trochę bezcelowe utrzymywanie do nich 2 samców. Za czasów kiedy byłem gówniarzem, czyli jakieś 20 lat temu moja babcia i Jej podobni nie utrzymywali indorów w stadach indyczych, tylko w stosownym czasie jeździli z indyczkami do samca, lub pożyczali go na pewien czas. Ja sobie tego nie wyobrażam, ale takie były czasy. :)
Posted

Witam Nowy albo Marcin napiszcie kiedy tzn w jakim wieku indor może być już płodny i nadawać się na stadnika.

Oj tak zapracowani każdy ogarnia co może przed tą zimą której ma nie być;-) ja też jeszcze w robocie dopiero po 20 do domu zląduje.pozdrawiam ;-)

Posted

Choćby nie wiem co jeszcze w tym roku mi się spodobało, z dniem dzisiejszym wyczerpałem limit zakupu żywych stworzeń.

Szczerze powiem, że nie mam pojęcia. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Jak zacznie "skakać" po indyczkach to chyba będzie już gotowy, żeby zostać tatusiem. Słowo daję, nigdy mnie to nie frasowało. :) :)

Posted

A teraz coś o moich nowych nabytkach. Piszę nowych, bo tylko jedno spośród trzech okazów zostało przeze mnie "zamówione". To co zostało ochrzczone Eweliną jest ptakiem z gatunku, który po podwórku biega również u Roberta, a któremu Robert jakoś niemrawo poszukuje partnerki. :) Moja by się nadawała, ale dzieli Nas zbyt duża różnica kilometrów, żeby bawić się w jeżdżenie z nią do kawalera. :)

Doszła, doszła. Biedny pan listonosz powiedział jak tylko otworzył drzwi "Bierz Pan to." :) Wszystkie okna miał pootwierane w samochodziku. :) Chyba Pan nie ze wsi i nie zwyczajny do zapachów podwórkowych. ;)

Posted

Zgadza się. :) Przyjechała potulna jak baranek, a wraz z nią 2 samiczki perliczek w barwach jakich jeszcze nie mam w podwórku. Dlatego napisałem, że limit zakupów wyczerpałem.

Z telefonu tylko takie zdjęcia udało się uzyskać.

[attachment=858] [attachment=857]

Perliczki raczej nawet nie łyknęły wody, w przeciwieństwie do niej. Ta na dzień dobry próbowała się w wiadro z wodą władować. :)