ania1983 Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Tomaru????? nie pomyślałam o nich, a chciała bym je mieć z tym, ze to kurka nie kogutek u mnie w ogóle, wszystko co fajne to jest w pojedynkę o ile to kurka, to zostaje, ale gorzej jak kogutek, bo wszystkich nie mogę trzymać. jedynie Bielefendzkie i Zielone bedą miały parki no i moje susexy Quote
wiejskieżycie Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Zapomniałem napisać, że ewentualną świnkę nazwę Genowefa. Wydaje mi się, że Tomaru. Ws kogutka odezwij się do DG. On na pewno ma ich trochę w stadzie. Quote
ania1983 Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 http://olx.pl/oferta/kury-kogut-CID757-ID7GuwZ.html#c60d327f79 uśmiałam się z ogłoszenia dla mnie zabrzmiało ono dokładnie tak" jak mi powiesz jaką mam rase kury, to powiem Ci jak dużo masz mi za nią zapłacić" :D tak, wiem że DG je chyba ma. ale nie chcę dorosłych kogutów do stada wprowadzać. Quote
wiejskieżycie Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 "I jeszcze powiedz mi czy mam kurę czy koguta". Quote
Tofik Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Aniu tosz to kurde mój kogut:) Marcinie tomaru miały być ale w końcu sie okazało że nie ma jajek jak przyszło co do czego bo pytałem DG jak był z jajami i sam mówił ze nie dal rady. Quote
ania1983 Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Marcinie, dokładnie tak gość sprzedaje, nie zna ani razy ani płci ptaka Sławku, a może to Twoje ogłoszenie skoro to Twój kogut, tylko kurna chata, miejscowość się nie zgadza Quote
Tofik Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Bez wątpienia Aniu jest bardzo podobny do mojego "mongoła":) poza tym cala formuła ogłoszenia jest dość ciekawa hehe sam nie wie co ma więc może powinien pod ogon zajrzeć Quote
ania1983 Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 ale kogutek trafiony piorunem przepiękny no ale co za leniwy gość ! nie chce mu sie poszukac.Marcinie, dobranoc :* Quote
ania1983 Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Tomku, witaj drób już śpi, ale co się działo dzisiaj to poczytaj na poprzedniej stronie bo i tak nic nowego nie wymyślę Quote
ania1983 Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 no, u mnie zielonki to już mają biednie na wybiegu no ale co zrobić, ukosić też już nie bardzo jest gdzie. Quote
Tofik Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 A co za rasę Marcin kupił bo chyba przegapiłem hehe jak zwykle szczegół umknąhehe Tomek ale z ciebie twardziel:) Quote
Robert ;-) Posted November 7, 2014 Author Posted November 7, 2014 Witam z wieczora widzę ze dyskusja była ciekawa:-D ciekawe co jutro będzie na targu z drobiu? Pozdrawiam ;-) Quote
Tofik Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Kto wie może trafisz na coś ciekawego a jak trafisz na białego kaczora to możesz mi go podesłać Quote
Robert ;-) Posted November 7, 2014 Author Posted November 7, 2014 Mi już odeszło od czysto białego,bo i tak będą młode w różnych kolorach Quote
Tofik Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 To zależy czy kaczki są czysto białe czy mają jakiś inny gen ale uśpiony i na nich nie widać no ale potomstwo może go odziedziczyć Quote
Robert ;-) Posted November 7, 2014 Author Posted November 7, 2014 Właśnie o to mi chodzi ze i tak mogą być mieszane, ale jak będą do wyboru to kupię białego;-) Quote
Tofik Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 hehe no to rzeczywiście masz mocne postanowienie tz. mi biały przeszedł ale jak będzie to kupie białego:)A tak w ogóle no to nie wiadomo czy aby biały też nie jest mieszańcem bo z nim może być podobnie jak z twoją kaką Quote
Robert ;-) Posted November 7, 2014 Author Posted November 7, 2014 Sławek wiesz jaki ja mam stosunek do zakupów, nie mam ciśnienia na białego, kupię jaki będzie, ale jak by był biały to kupię właśnie jego;-) i też o tym myślałem ze moja bielaska może mieć gen łaciaty w nie wiadomo jakim kolorze. Ja do zakupów gorszy jak baba (bez obrazy dla pań) Quote
Tofik Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 W sumie jak by nie było to i tak potomstwo pójdzie do gara:) tak więc najważniejsze żeby był zdrowy."Ja do zakupów gorszy jak baba (bez obrazy dla pań)" dlaczego od razu pomyślałem o Ani? Quote
Robert ;-) Posted November 7, 2014 Author Posted November 7, 2014 Tego nie wiem ale dostanie ci się za takie pomysły;-) Właśnie kaczki tej rasy na rosół;-) , a kilka sztuk na kwoki dla innych kaczek taki mam plan.W sumie są inne kaczki o większej masie i mniej lotne niż pizmowe, ale mam ochotę na kilka sztuk na podwórku Quote
Tofik Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 hehe może Ania nie przeczyta:)Jak by nie było to kwoki i matki są bardzo dobre ale najlepsze są w garze:) a jeszcze lepsze pieczone na piwie:) dlatego też nie mam na zamiarze rasy zmieniać a właściwie to chcę dołożyć do nich sobie jeszcze dworki bo jakoś mnie urzekły te kaczki:) ale to najprawdopodobniej dopiero na wiosnę Quote
Robert ;-) Posted November 7, 2014 Author Posted November 7, 2014 Zgodzę się z tobą co do dworek to ładne kaczki i mięso mają smaczne;-) ja ich nie mam niestety a blisko ich nie ma bynajmniej nie widziałem:-(moze trafisz na nie i kupisz parke;-) Quote
Tofik Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Najchętniej to 2+1 a jak nie no to może jajka sie trafią a może sie trafią małe kaczki to samemu bym sobie wychował Dobra spadam bo już pora:)Milej nocyPozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted November 7, 2014 Author Posted November 7, 2014 Milej nocy ja też idę spać bo na targ zaśpie i będzie po kaczorze. Quote
Recommended Posts