Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tomaru????? nie pomyślałam o nich, a chciała bym je mieć :) z tym, ze to kurka nie kogutek :(

u mnie w ogóle, wszystko co fajne to jest w pojedynkę :( o ile to kurka, to zostaje, ale gorzej jak kogutek, bo wszystkich nie mogę trzymać. jedynie Bielefendzkie i Zielone bedą miały parki :D

no i moje susexy :P

Posted

Aniu tosz to kurde mój kogut:)

Marcinie tomaru miały być ale w końcu sie okazało że nie ma jajek jak przyszło co do czego bo pytałem DG jak był z jajami i sam mówił ze nie dal rady.

Posted

Marcinie, dokładnie tak :) gość sprzedaje, nie zna ani razy ani płci ptaka :D

Sławku, a może to Twoje ogłoszenie skoro to Twój kogut, tylko kurna chata, miejscowość się nie zgadza :D

Posted
Bez wątpienia Aniu jest bardzo podobny do mojego "mongoła":) poza tym cala formuła ogłoszenia jest dość ciekawa hehe sam nie wie co ma więc może powinien pod ogon zajrzeć:)
Posted

hehe no to rzeczywiście masz mocne postanowienie tz. mi biały przeszedł ale jak będzie to kupie białego:)

A tak w ogóle no to nie wiadomo czy aby biały też nie jest mieszańcem bo z nim może być podobnie jak z twoją kaką:)

Posted

Sławek wiesz jaki ja mam stosunek do zakupów, nie mam ciśnienia na białego, kupię jaki będzie, ale jak by był biały to kupię właśnie jego;-) i też o tym myślałem ze moja bielaska może mieć gen łaciaty w nie wiadomo jakim kolorze.

Ja do zakupów gorszy jak baba (bez obrazy dla pań)

Posted

W sumie jak by nie było to i tak potomstwo pójdzie do gara:) tak więc najważniejsze żeby był zdrowy.

"Ja do zakupów gorszy jak baba (bez obrazy dla pań)" dlaczego od razu pomyślałem o Ani?:)

Posted

Tego nie wiem ale dostanie ci się za takie pomysły;-)

Właśnie kaczki tej rasy na rosół;-) , a kilka sztuk na kwoki dla innych kaczek taki mam plan.

W sumie są inne kaczki o większej masie i mniej lotne niż pizmowe, ale mam ochotę na kilka sztuk na podwórku

Posted

hehe może Ania nie przeczyta:)

Jak by nie było to kwoki i matki są bardzo dobre ale najlepsze są w garze:) a jeszcze lepsze pieczone na piwie:) dlatego też nie mam na zamiarze rasy zmieniać a właściwie to chcę dołożyć do nich sobie jeszcze dworki bo jakoś mnie urzekły te kaczki:) ale to najprawdopodobniej dopiero na wiosnę:(

Posted

Zgodzę się z tobą co do dworek to ładne kaczki i mięso mają smaczne;-) ja ich nie mam niestety a blisko ich nie ma bynajmniej nie widziałem:-(

moze trafisz na nie i kupisz parke;-)

Posted

Najchętniej to 2+1 a jak nie no to może jajka sie trafią a może sie trafią małe kaczki to samemu bym sobie wychował:)

Dobra spadam bo już pora:)

Milej nocy

Pozdrawiam