Robert ;-) Posted November 8, 2014 Author Posted November 8, 2014 Witam z rana wracam z targu i z kaczorem zdjęcie będzie później;-) Quote
ania1983 Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 witam no Panowie, ładnie to tak mnie obgadywać jak już dawno w łóżeczku sobie śpię ja do zakupów różnie podchodzę, to zależy co mam kupić. ale jak mi sie coś podoba i mam kasę, to nie myślę 2 razy Robercie, czekam na zdjęcia kaczuchy Quote
Robert ;-) Posted November 8, 2014 Author Posted November 8, 2014 Hej Aniu kaczor już z innymi lata, jakoś wrzask w kurniku ale mu nie dokuczają, skrzydełko na wszelki wielki ma skrócone. Quote
wiejskieżycie Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Gratuluję zakupu Robercie. Niczego nowego nie mam Sławku. Nic Ci nie umknęło. Quote
wiejskieżycie Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 No nic napiszę pod sobą. Słucham dzisiaj fragmentu pewnego programu w TV i słyszę nagle "lubisz słodyczki?". Wy lubicie? Czekamy na fotografie reproduktora Robercie. A propos barwy białej i kaczek, to z moją jest podobnie. Rękę sobie daję uciąć, że moja Piżmówka genetycznie idealnie biała nie jest, bo w stadzie z którego pochodzi wszystkie poza nią wyszły z czarnymi plamami na głowach w pierwszej turze i praktycznie czarne w drugiej. Quote
ania1983 Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Marcinie, "słodyczki" to chyba każdy lubi a ja jestem łasuch tez czekam aż Robert wstawi zdjęcie ptaki i kozy pozamykane, więc dzień prawie zakończony Quote
wiejskieżycie Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Ja też już bimbam. Planuję w jakąś ustawę się wczytać, żeby tak dosłownie nie marnować czasu, ale jakoś mnie dzisiaj odpycha. Lubię sobie tak do poduszki poczytać o paragrafach, artykułach i ustępach, ale chyba nie dzisiaj. Quote
ania1983 Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Marcinie, no to dziwne masz upodobania mnie takie lektury nie interesują ja jeszcze z 1-2 godziny i idę jeszcze samiczkę dać do samca, a jak sie nie uda, to rano kolejna ostatnia próba Quote
ania1983 Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 można tak powiedzieć a tak przy okazji, jest bardzo ciepło i moje kury zaczynają wariować. 2 z niosek zaczynają zachowywać się jak by im się na kwoczenie zbierało. ten charakterystyczny skrzek jak się podejdzie do nich jak na gnieździe siedzą. mają tak już któryś dzień z kolei. ale teraz to raczej na pewno nie pozwoliła bym im siedzieć na jajkach gdyby chciały Quote
Robert ;-) Posted November 8, 2014 Author Posted November 8, 2014 Witam dziś obiecałem fotkę kaczora ale nie dałem rady świnio bicie i te sprawy;-) za dużo jak na jeden dzień :-( Aniu jakie zwierzątka rozmnażają się u ciebie? Quote
wiejskieżycie Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 U mnie od wczoraj też jest jedna kwoka. Które to jej podejście w tym roku sam nie wiem. Będzie kaszana w takim razie. Zdjęcia nie zając, nie uciekną, a my się doczekamy. Quote
ania1983 Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Robercie, na razie żadne się nie rozmnażają, ale pracuję nad królikami jej, ale ja bym do Ciebie dzisiaj wpadła na takie świniobicie, pyszna kaszaneczka, salcesonik, konserwa ze słoika, kiłbaska.... matko!! ale bym zjadła, aż sie głodna zrobiłam Quote
Robert ;-) Posted November 9, 2014 Author Posted November 9, 2014 Ale ja nie robie wyrobów tylko kładę do zamrażarki, a to króliki masz na zamiarze Aniu mnożyć myślałem o kozach. Pozdrawiam ;-) Quote
ania1983 Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Kozy to swoją drogą od 2 tygodni i jeszcze na 2 tygodnie mają kozła więc one niech same działają ptaki od 30 min. na polu. w nocu popadało trochę, ale jest ciepło Quote
Tofik Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Witam Robercie jak tak można prosiaczka bez kiełbasy?Aniu i jak króliki dały radę?A ja dziś pomniejszyłem stado o jedną kaczuchę i wygląda na to że będę ją musiał oskubać bynajmniej im szybciej ją oskubie tym szybciej w garze wyląduje:) Quote
ania1983 Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Sławku, królik dał radę samiczki były u niego w sumie po 2 razy i były to 2 perfekcyjne i książkowe krycia ale temat nie tym Robercie, ja też nie wiem jak można ubić świniaka i nie zrobić kiełbaski, kaszaneczki palce lizać i innych pyszności. jak kiedyś będą warunki i namówię męża na świnkę, to głównie dla wyrobów Sławku, no to szybko do skubania pewnie córa daje popalić i Aga z małą, a Tobie bidaku kaczka sie dostała ale bym taką kaczusię zjadła...mniam! u mnie dzisiaj na obiad pierś gęsia wyjęta, więc pewnie będzie tak jak ostatnio w miodzie i musztardzie bo była rewelacyjna no chyba, ze coś innego wymyśle. Quote
Tofik Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Już skończyłem poszło ekspresowo:) teraz Aga pałami sie zajmuje a bobas jak na razie siedzi w swoim grającym pojeździe ale jak długo to nie wiadomo bo to w każdej chwili może sie zmienićhehe no to zuch z tego królika:) Quote
ania1983 Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 a no zuch co sobie poużywał to jego, bo jak wszystkie samiczki sa kotne, to kolejne "igraszki" najwcześniej za 5-6 miesięcy to mówisz, ze mała juz śmiga? fajna taka latająca po domu dobrze, ze jeszcze w pojeździe, bo jak zacznie sama, to oczy dookoła głowy to mało ;D kurcze, jak ja Ci zazdroszczę tych kaczek. jak byś blizej mieszkał, to chętnie oddała bym królika za kaczusie Quote
Tofik Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 No na razie to siedzi w pojeździe no ale że jest tak kilka grających przycisków to wali w nie aż milo:) plus taki że można coś samemu zrobić no a zanim zacznie chodzić to jeszcze trochę minie bo dopiero 7-my miesiąc minął ale pewnie sie nie obejrzę jak będzie ganiać bo już bliżej jak dalej:)hmm taki królik w brytfanie w warzywkach mniam mniam:) Quote
Robert ;-) Posted November 9, 2014 Author Posted November 9, 2014 Witam z wieczora ;-) dzieciaki fajne puki małe :-D i jak Sławek kaczka w rosole pływa, ja jutro może stukne czytaj ojciec ubije;-) Aniu a u ciebie jak w obejściu;-) Quote
ania1983 Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 właśnie wszystko pozamykałam, liczba ptaków się zgadza czyli wszystko w porządku dzisiaj zakupiłam 3 opakowania przysmaków dla szczurów ciekawe czy coś ruszą, ostatnio całą paczkę zeżarły w jedną noc. wczoraj nie miałam na noc, więc nasypałam tylko pszenicy i widziałam, ze były bo pszenica prawie cała zjedzona, więc mam nadzieję, że i tej nocy przyjdą na zimowe dokarmianie a u mnie w końcu na obiad nie było gąski, niech się marynuje do jutra. późno zjedliśmy rosołek, mąż teraz wyjadł kogutka z rosołu, ja głodna nie jestem, to szkoda robić o tej porze obiad chyba zaczęła mi się dzisiaj nieść młoda kurka, ale nie mam pewności bo było 15 jaj, czyli tyle ile ostatnio jest prawie co dzień. ale jedno z jajek było wyraźnie mniejsze i białe, a ostatnio żadna kura tak białych jaj nie znosi, więc może nowe nioski zaczynają ale to było by dobrze, bo święta niedługo, a zamówienie spore Quote
Robert ;-) Posted November 9, 2014 Author Posted November 9, 2014 Widać kurka słyszała o zamówieniu i się wzięła za robotę ;-),piersi gęsiej tylko dłuższe leżakowanie zrobi na lepsze, lepiej się na sączy marynata. Quote
ania1983 Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 chyba tak chociaż młode kurki powinny zacząć się nieść listopad/grudzień. więc tak czy siak na święta powinny już młode się nieść Quote
Robert ;-) Posted November 9, 2014 Author Posted November 9, 2014 Ja teraz czekam na jaja kacze i gęsie;-) Aniu kury na pewno się z piszą do świąt jeszcze trochę czasu jest Quote
Recommended Posts