Robert ;-) Posted December 12, 2014 Author Report Posted December 12, 2014 Tak jak obiecałem, tak zrobię fotki,tylko nie wiem czy dziś? bo ja do domu wracam na 21, Quote
Tobiasz Posted December 12, 2014 Report Posted December 12, 2014 Ale sie rozpisaliście Do wieczora przeczytam Pozdrawiam Quote
ania1983 Posted December 12, 2014 Report Posted December 12, 2014 witam pochwalę się, ze we wszystkich stajenkach i w stodole mam już cywilizacje, czyli światło kury dzisiaj dopisały i jakas młoda zaczęła się nieść, bo dzisiaj przyniosłam 17 jaj zdjęć wczoraj nie dodałam, bo koguty i kury którym chciałam zdjęcia porobić, jakoś nie chciały ze mną współpracować ale coś tam zaraz wrzucę Robert, no to napisz w końcu co do Ciebie przyjechało dzisiaj http://ania1983.flog.pl/wpis/9604836/#w Quote
Tobiasz Posted December 12, 2014 Report Posted December 12, 2014 A u Mnie jednej liliputki Brak kuna chyba mi zjadła bo u kurki brakowało głowy Macie jakieś sposoby na tego szkodnika.Pozdrawiam Quote
ania1983 Posted December 12, 2014 Report Posted December 12, 2014 Tobiasz, sama z tym dziadostwem walczyłam, ale same się na szczęście wyniosły, nie wiem jak się ich pozbyć szkoda kurki Quote
Tobiasz Posted December 12, 2014 Report Posted December 12, 2014 No szkoda bo byłą najmłodsza i najładniejsza Quote
Robert ;-) Posted December 12, 2014 Author Report Posted December 12, 2014 Witam wróciłem do domu idę do zagrody a tam pusto nabytki dały dyla na drugie ogrodzenie idziemy je zapraszać do tego co dla nich zagrodzilismy, to są trzy daniele;-) Quote
ania1983 Posted December 12, 2014 Report Posted December 12, 2014 Daniele? Robercie, no to zaszaleliście niech się zdrowo chowają w nowym miejscu Quote
JoTeS Posted December 12, 2014 Report Posted December 12, 2014 Gratuluję Robercie no to zoo na całego się u Ciebie robi... będziesz miał teraz oblężenie fotografów, highlandy, daniele... Quote
Tofik Posted December 12, 2014 Report Posted December 12, 2014 Hehe Robercie no to niezła dziczyzna w zagrodzie będzie biegaćMam nadzieję że niebawem wrzucisz fotki bo szczerze mówiąc nie mogę sie doczekać co by je obejrzeć Aniu fajne te twoje kurczaki i nawet chyba wypatrzyłem lakenfeldera:) Quote
ania1983 Posted December 12, 2014 Report Posted December 12, 2014 Sławku, dobrze wypatrzyłeś mam kurkę Lekefender Quote
Robert ;-) Posted December 12, 2014 Author Report Posted December 12, 2014 Jutro jak jeszcze będą? to zrobię fotki.teraz chodzą w dużym ogrodzeniu krów ale tam siatka 1,5 metra, oj zoo i oby więcej takich zwierzaków;-) Quote
Robert ;-) Posted December 13, 2014 Author Report Posted December 13, 2014 Witam dziś nowe nabytki zapoznawaly się z krowami, ale jak podeszłem bliżej uciekły na drugi koniec wybiegu, chodzą żerują ale o podejściu bliżej zabudowań ani w ząb nie myślą:-( ze zdjęciami może być kłopot:-( byłem na targu ale z drobiem licho kilka gęsi i indyki a tak to nic ciekawego.pozdrawiam i milego dnia życzę;-) Quote
ania1983 Posted December 14, 2014 Report Posted December 14, 2014 witam takie ślicznotki znalazłam http://olx.pl/oferta/sprzedaz-indyczek-80zl-oraz-indorki-100zl-CID757-ID8bkUB.html#9d5b1141f5piękne są, ale tak daleko 120 km. ode mnie naprawdę przepiękne.pogoda piękna, wiosna u nas dzisiaj. słoneczko świeci, wiatru nie ma, super ale ja chcę zimę Quote
Robert ;-) Posted December 14, 2014 Author Report Posted December 14, 2014 Witam zdjęcie danieli w galerii, a ja chcę żeby było tak jak teraz;-) dziś bawię się w masarza ale już nie długo, i będziemy kaczki skubac. Pozdrawiam ;-) Quote
wiejskieżycie Posted December 14, 2014 Report Posted December 14, 2014 Cześć. Te danielki Robercie faktycznie w biegu, a szkoda bo zdjęcia przez to mało wyraźne. Co Ty planujesz z nimi robić po ich rozmnożeniu w przyszłym roku? Aniu ten osobnik z ostatnich zdjęć - Lakenfelder do kurka czy kogut? Quote
ania1983 Posted December 14, 2014 Report Posted December 14, 2014 Marcinie, Lekefender mam kurkę, jajka od dawna juz niesie szkoda, ze nie mam dla niej kogutka Robercie, daniele w biegu, ale super no i też ciekawa jestem, w jakim celu zostały zakupione? tylko na ozdobę? czy na konsumpcję? Quote
Robert ;-) Posted December 14, 2014 Author Report Posted December 14, 2014 Te mają rok wiec aby się mogły mnożyć trzeba jeszcze rok półtora roku poczekać, ale napewno w najbliższych latach nie będą ubijane potem wiadomo zdrowe chude mięsko;-) Quote
ania1983 Posted December 14, 2014 Report Posted December 14, 2014 muszę się pochwalić http://www.garnek.pl/annorl1/28805741/moje-kurki-sie-starajazdjęcie może tego nie pokazuje, ale moja kurka Marans zaczęła się nieść dzisiaj zniosła pierwsze jajko na jutro jak będzie taka pogoda jak dzisiaj, czyli ładnie, planujemy zabić kaczora biegusa jednego i 1 perliczkę, tą samotnicę, co jednak ciągle ją odrzucają. był moment, że myślałam że zostanie do stadka przyjęta, ale nic z tego no więc będzie na święta perliczka pieczona Quote
Robert ;-) Posted December 14, 2014 Author Report Posted December 14, 2014 Aniu ładne jajka widać i kaczka się postarala;-) a perlica na pewno będzie smakowa;-) mniam mniam;-);-) Quote
Tofik Posted December 14, 2014 Report Posted December 14, 2014 Robercie ładne te daniele a skoczne jak zające:) tak czy inaczej za jakieś dwa lata będziesz zajadał dziczyznę Aniu fajne te indyki ale jak na takie stado to ciekawe czy aby coś tam nie jest pomieszane ale tak czy inaczej ładne sztuki hehe takie do brytfany:) Quote
JoTeS Posted December 14, 2014 Report Posted December 14, 2014 Fajne zwierzaki Robercie, zdziwiłem się, że po roku są takie hmm nie za duże. Z tego co piszesz to bardzo się płoszą, tak jakby były wyłapane z naturalnego środowiska, a nie z hodowli. Na pewno przyniosą dużo radości. Aniu 120 kilosów to w obie strony pół dnia w drodze ale ze zdjęć wygląda, że warto...jest na czym oko zawiesić. Quote
Robert ;-) Posted December 14, 2014 Author Report Posted December 14, 2014 Ciesze się ze się podobają ;-) tak są plochliwe i to bardzo najbliżej byłem od nich jakieś 6 - 10 metrów ale były za siatką i moment i uciekły, na zagrodzie to nierealne aby podejść bliżej jak 30 m, nie byłem niestey w miejscu ich wcześniejszego pobytu, i nie wiem jak były chodowlane:-( wiem tylko ze nie była to duża chodowla i kupiłem je dla ozdoby nie do jedzenia, nie mówię tu o ich potomstwie;-);-) Quote
ania1983 Posted December 14, 2014 Report Posted December 14, 2014 Jotes, nawet nie wspominam mężowi o tych indykach, bo za samo pytanie czy pojedzie ze mną taki kawał drogi po indyki, chyba by mnie zabił spojrzeniem jak na wariatkę ale indyki są przepiękne! Robercie, wiadomo że potomstwo do gara, bo przecież nie wszystko na ozdobę ale może z czasem się trochę oswoją? oby Quote
JoTeS Posted December 14, 2014 Report Posted December 14, 2014 Oj tam Ania zaraz zabił...ale warto zasiać w mężu ziarenko, niech się przez zimę oswoi z tą myślą, że nie ma mocnych i na wiosnę trzeba będzie jechać. No tak Robercie highlandy z danielami wyglądają tak bardzo agroturystycznie, co by nie mówić jest w tym trochę egzotyki...te pierwsze już zaczęły Ci się fajnie mnożyć, pewnie za jakiś czas zaczniesz sprzedawać. Quote
Recommended Posts