Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam :)

pochwalę się, ze we wszystkich stajenkach i w stodole mam już cywilizacje, czyli światło :D

kury dzisiaj dopisały i jakas młoda zaczęła się nieść, bo dzisiaj przyniosłam 17 jaj :D

zdjęć wczoraj nie dodałam, bo koguty i kury którym chciałam zdjęcia porobić, jakoś nie chciały ze mną współpracować :P ale coś tam zaraz wrzucę :P

Robert, no to napisz w końcu co do Ciebie przyjechało dzisiaj :)

http://ania1983.flog.pl/wpis/9604836/#w

Posted

Hehe Robercie no to niezła dziczyzna w zagrodzie będzie biegać:)

Mam nadzieję że niebawem wrzucisz fotki bo szczerze mówiąc nie mogę sie doczekać co by je obejrzeć:)

Aniu fajne te twoje kurczaki i nawet chyba wypatrzyłem lakenfeldera:)

Posted

Witam dziś nowe nabytki zapoznawaly się z krowami, ale jak podeszłem bliżej uciekły na drugi koniec wybiegu, chodzą żerują ale o podejściu bliżej zabudowań ani w ząb nie myślą:-( ze zdjęciami może być kłopot:-(

byłem na targu ale z drobiem licho kilka gęsi i indyki a tak to nic ciekawego.pozdrawiam i milego dnia życzę;-)

Posted

Marcinie, Lekefender mam kurkę, jajka od dawna juz niesie :) szkoda, ze nie mam dla niej kogutka :(

Robercie, daniele w biegu, ale super :) no i też ciekawa jestem, w jakim celu zostały zakupione? tylko na ozdobę? czy na konsumpcję? :P

Posted

muszę się pochwalić :D

http://www.garnek.pl/annorl1/28805741/moje-kurki-sie-staraja

zdjęcie może tego nie pokazuje, ale moja kurka Marans zaczęła się nieść :D dzisiaj zniosła pierwsze jajko :D

na jutro jak będzie taka pogoda jak dzisiaj, czyli ładnie, planujemy zabić kaczora biegusa jednego i 1 perliczkę, tą samotnicę, co jednak ciągle ją odrzucają. był moment, że myślałam że zostanie do stadka przyjęta, ale nic z tego :( no więc będzie na święta perliczka pieczona :P

Posted

Robercie ładne te daniele a skoczne jak zające:) tak czy inaczej za jakieś dwa lata będziesz zajadał dziczyznę:)

Aniu fajne te indyki ale jak na takie stado to ciekawe czy aby coś tam nie jest pomieszane ale tak czy inaczej ładne sztuki hehe takie do brytfany:)

Posted

Fajne zwierzaki Robercie, zdziwiłem się, że po roku są takie hmm nie za duże. Z tego co piszesz to bardzo się płoszą, tak jakby były wyłapane z naturalnego środowiska, a nie z hodowli. Na pewno przyniosą dużo radości.

Aniu 120 kilosów to w obie strony pół dnia w drodze ale ze zdjęć wygląda, że warto...jest na czym oko zawiesić.

Posted
Ciesze się ze się podobają ;-) tak są plochliwe i to bardzo najbliżej byłem od nich jakieś 6 - 10 metrów ale były za siatką i moment i uciekły, na zagrodzie to nierealne aby podejść bliżej jak 30 m, nie byłem niestey w miejscu ich wcześniejszego pobytu, i nie wiem jak były chodowlane:-( wiem tylko ze nie była to duża chodowla i kupiłem je dla ozdoby nie do jedzenia, nie mówię tu o ich potomstwie;-);-)
Posted

Jotes, nawet nie wspominam mężowi o tych indykach, bo za samo pytanie czy pojedzie ze mną taki kawał drogi po indyki, chyba by mnie zabił spojrzeniem jak na wariatkę :P ale indyki są przepiękne!

Robercie, wiadomo że potomstwo do gara, bo przecież nie wszystko na ozdobę :P ale może z czasem się trochę oswoją? oby :)

Posted

Oj tam Ania zaraz zabił...ale warto zasiać w mężu ziarenko, niech się przez zimę oswoi z tą myślą, że nie ma mocnych i na wiosnę trzeba będzie jechać.:D

No tak Robercie highlandy z danielami wyglądają tak bardzo agroturystycznie, co by nie mówić jest w tym trochę egzotyki...te pierwsze już zaczęły Ci się fajnie mnożyć, pewnie za jakiś czas zaczniesz sprzedawać.