Vademecum Posted August 27, 2018 Report Posted August 27, 2018 masz normalnego sąsiada jeśli bez jakiejś awantury sie obeszło. W takim przypadku poprostu zapytałbym ile zapłacił , ile chce za szkode . i tyle. Quote
wrona321 Posted August 27, 2018 Report Posted August 27, 2018 mam pytanie mam kaczki czubate i jakiej rasy kaczora mogłabym do nich dokupic w celu zobaczenia zdjęć prosze pisać na e-mail : nieznana.09@wp.plPomożecie? Quote
wiejskieżycie Posted August 27, 2018 Report Posted August 27, 2018 Jeśli zależy Pani na czystości rasy to wyłącznie kaczor takiego samego gatunku. Jeśli nie, to bez znaczenia. Jeśli się nie mylę każdy kaczor który da radę skutecznie pokryć takie kaczki da w połączeniu z nimi potomstwo. A możliwości jest wiele bo kaczek dostępnych w krajowym obrocie co nie miara. wrona321 1 Quote
rolniczka_585 Posted August 28, 2018 Report Posted August 28, 2018 masz normalnego sąsiada jeśli bez jakiejś awantury sie obeszło. W takim przypadku poprostu zapytałbym ile zapłacił , ile chce za szkode . i tyle.Sąsiad oczywiście nic nie chce. Ale ja nie chce tego tak zostawić, Quote
wrona321 Posted August 28, 2018 Report Posted August 28, 2018 Jeśli zależy Pani na czystości rasy to wyłącznie kaczor takiego samego gatunku. Jeśli nie, to bez znaczenia. Jeśli się nie mylę każdy kaczor który da radę skutecznie pokryć takie kaczki da w połączeniu z nimi potomstwo. A możliwości jest wiele bo kaczek dostępnych w krajowym obrocie co nie miara. Zastanawiałam się nad kaczorem staropolskim Quote
wrona321 Posted August 28, 2018 Report Posted August 28, 2018 Jeśli zależy Pani na czystości rasy to wyłącznie kaczor takiego samego gatunku. Jeśli nie, to bez znaczenia. Jeśli się nie mylę każdy kaczor który da radę skutecznie pokryć takie kaczki da w połączeniu z nimi potomstwo. A możliwości jest wiele bo kaczek dostępnych w krajowym obrocie co nie miara. Zastanawiałam się nad kaczorem staropolskim Quote
wiejskieżycie Posted September 22, 2018 Report Posted September 22, 2018 Cześć i czołem. Jak przygotowania do jesieni w zagrodach. Stada na 2019 rok już skompletowane? Załączam zdjęcie karmy, a właściwie niewielkiego fragmentu karmy dla moich ptaków.http://wiejskiezycie.flog.pl/wpis/12788727/#w Quote
DuzyGrzegorz Posted September 23, 2018 Report Posted September 23, 2018 U mnie we wtorek kwoka wyprowadziła 10, dzisiaj jedna 3 a drugą znalazłem pod którą się klują. Nieco wcześniej pod koniec sierpnia miałem 12 i 4. Same się kompletują. Pozdrawiam! Quote
wiejskieżycie Posted September 23, 2018 Report Posted September 23, 2018 Rychło w czas. U mnie nie dalej jak tydzień temu jedna kwoka usiadła w ukryciu, a druga w gnieździe. Obie już zniechęcone do wysiadywania. Gratuluję przychówku. Quote
Robert ;-) Posted September 24, 2018 Author Report Posted September 24, 2018 No pogratulować przychówku, moje znajdziaki mają ponad dwa miesiące już same bez kury spacerują Quote
komor Posted September 28, 2018 Report Posted September 28, 2018 moim kurom czegoś brakuje, skorupy jaj są bardzo słabe. Jeszcze z taką sytuacją się nie spotkałam. Jak wzmocnić? Co dodać do diety? Może dodatkowo zastosować jakieś witaminy ? wrona321 1 Quote
Robert ;-) Posted September 28, 2018 Author Report Posted September 28, 2018 Krede pastewną, i podawać wysuszone pokruszone skorupki jaj wrona321 1 Quote
Robert ;-) Posted March 12, 2019 Author Report Posted March 12, 2019 Wiosna przyszła u mnie przybył kogut włoszki srebrnej,niestety na razie mam tylko parę tych kur ,a u was co nowego ,wiem wątek zamarł jakiś czas temu ale może ktoś coś!U mnie szykuje się nowy nabytek ale dopiero w kwietniu ,szczerze nie mogę się doczekać Quote
ali Posted March 12, 2019 Report Posted March 12, 2019 zostawiłem dwie pary perliczek i pies mi udusił w zeszłym tygodniu trzy sztuki, została samica zniosła już trzecie jajko ale nie wiem co z tego będzie jak nie ma chłopa Quote
Robert ;-) Posted March 12, 2019 Author Report Posted March 12, 2019 Szkoda perły ,no psy potrafią narobić szkód,trzeba kupić samca bo tak może nie być młodych ,perlice drogawe są u mnie po 50-60zł ,w tym roku też chce kupić pare do mojej arki Quote
ania1983 Posted March 21, 2019 Report Posted March 21, 2019 hej wieki mnie tu nie było. może coś poczytam. moze coś skrobnę w wolnym czasie. a tego brakuje mi na potęgę. ale na pewno pozdrawiam wszystkich "starych" bywalców :* Quote
ali Posted March 21, 2019 Report Posted March 21, 2019 Ostatnia teź stała się ofiarą a i kogutowi teź się dostało.kury zostały bez chłopa Quote
Robert ;-) Posted March 22, 2019 Author Report Posted March 22, 2019 No to nie dobrze jak same są beda siadać pod nogi kup im jakiegoś "chłopa":-) Cześć Aniu pozdrawiam:-) Quote
Bogdan86 Posted March 25, 2019 Report Posted March 25, 2019 Hej, chce dokupić rekreacyjnie do domu kilka kurek na jajeczka dla siebie i mamy kawałek terenu gdzie mogły by sobie chodzić i moje pytanie jaką rasę wybrać? Quote
Robert ;-) Posted April 15, 2019 Author Report Posted April 15, 2019 Typowo nieśne kup ja kypiłem ostatnio kilkanascie kur na targu sa prawie dorosłe nie długo będą się niosły cenaspora ale i kura pożądna Quote
Robert ;-) Posted April 15, 2019 Author Report Posted April 15, 2019 Rossa messa i leghorn to rasy typowo nieśne , Quote
wiejskieżycie Posted May 3, 2019 Report Posted May 3, 2019 Powitać Państwa. Temat widzę nieco zamarł. Co więcej zastanawiam się co dzieje się z niektórymi osobami, z którymi bądź co bądź od początku rozwijaliśmy ten wątek. I pewnie nie dowiem się tego nim sami nie zechcą się pojawić po przerwie. Nie mniej Tofikariusie i inni co u Was słychać, gdzie się podziewacie?Gdyby ktoś poszukiwał jaj indyczych lub perliczych lęgowych a być może jest z mojej okolicy to zapraszam do wiadomości prywatnej. Dogadamy się, bo zostało mi nieco indyczych i od kilku dni regularnie zbieram po kilka/kilkanaście jaj perliczych. Wątek wprawdzie nie o sprzedaży, ale drobiarze raczej tutaj zaglądają częściej niż do działu z ogłoszeniami. Pozdrawiam Quote
Pawcio Posted May 7, 2019 Report Posted May 7, 2019 W wątku cicho ale w terenie coś się dzieje cały czas U nas przybyły zielononóżki. Przybył też inkubator i od tygodnia wygrzewają się kaczuszki. A i nowe woliery kończą się budować i będą czekały na nowych mieszkańców.Tak przy okazji.. są wśród nas osoby, które hodują tragopany czerwonolice? Quote
tomcio112 Posted May 17, 2019 Report Posted May 17, 2019 Te domki drewniane to Twoje? Ładnie wyglądają Mój kurnik przydomowy juz na wykończeniu jak będzie koniec oczywiście prześlę foto ) Quote
Recommended Posts