Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jeśli zależy Pani na czystości rasy to wyłącznie kaczor takiego samego gatunku. Jeśli nie, to bez znaczenia. Jeśli się nie mylę każdy kaczor który da radę skutecznie pokryć takie kaczki da w połączeniu z nimi potomstwo. A możliwości jest wiele bo kaczek dostępnych w krajowym obrocie co nie miara.

Posted

Jeśli zależy Pani na czystości rasy to wyłącznie kaczor takiego samego gatunku. Jeśli nie, to bez znaczenia. Jeśli się nie mylę każdy kaczor który da radę skutecznie pokryć takie kaczki da w połączeniu z nimi potomstwo. A możliwości jest wiele bo kaczek dostępnych w krajowym obrocie co nie miara.

Zastanawiałam się nad kaczorem staropolskim

Posted

Zastanawiałam się nad kaczorem staropolskim

• 4 weeks later...
  • 5 months later...
Posted

Wiosna przyszła u mnie przybył kogut włoszki srebrnej,niestety na razie mam tylko parę tych kur ,a u was co nowego ,wiem wątek zamarł jakiś czas temu ale może ktoś coś!

U mnie szykuje się nowy nabytek ale dopiero w kwietniu ,szczerze nie mogę się doczekać

Posted

zostawiłem dwie pary perliczek i pies mi udusił w zeszłym tygodniu trzy sztuki, została samica zniosła już trzecie  jajko ale nie wiem co z tego będzie jak nie ma chłopa  :(

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Powitać Państwa. :) Temat widzę nieco zamarł. Co więcej zastanawiam się co dzieje się z niektórymi osobami, z którymi bądź co bądź od początku rozwijaliśmy ten wątek. I pewnie nie dowiem się tego nim sami nie zechcą się pojawić po przerwie. Nie mniej Tofikariusie i inni co u Was słychać, gdzie się podziewacie?
Gdyby ktoś poszukiwał jaj indyczych lub perliczych lęgowych a być może jest z mojej okolicy to zapraszam do wiadomości prywatnej. Dogadamy się, bo zostało mi nieco indyczych i od kilku dni regularnie zbieram po kilka/kilkanaście jaj perliczych. Wątek wprawdzie nie o sprzedaży, ale drobiarze raczej tutaj zaglądają częściej niż do działu z ogłoszeniami. :) Pozdrawiam

Posted

W wątku cicho ale w terenie coś się dzieje cały czas :)

U nas przybyły zielononóżki. Przybył też inkubator i od tygodnia wygrzewają się kaczuszki. A i nowe woliery kończą się budować i będą czekały na nowych mieszkańców.

Tak przy okazji.. są wśród nas osoby, które hodują tragopany czerwonolice?

post-7184-0-26178100-1557209152_thumb.jpg

post-7184-0-89471800-1557209178_thumb.jpg

• 2 weeks later...