Robert ;-) Posted September 21, 2014 Author Report Posted September 21, 2014 Piękne stado ale cenato pomyłka :-( nawet jak dla mnie to za duzooo za drogo ale są tańsze ogłoszenia Quote
Tofik Posted September 21, 2014 Report Posted September 21, 2014 W większości to 100zl wołają ale trafiają sie po 70-80zl tak że zawsze można coś ciekawego trafić tylko trzeba śledzić na bieżąco bo czasami można sie obudzić z ręką w nocniku:) Quote
Robert ;-) Posted September 21, 2014 Author Report Posted September 21, 2014 Tak to jest ja go kupiłem za 12 zł jako malucha nie wiedziałem ze wyrośnie z niego taki okaz;-) a i tak będę patrzył. tylko na targu z neta nie kupię raczej.a cena do 100 jest do.przyjecia Quote
Tofik Posted September 21, 2014 Report Posted September 21, 2014 Czasami sie zdarza ze jak kupi sie maleństwo to człowiek jest mile zaskoczony:) ale nigdy nie wiadomo co wyrośnie:)Co do neta to j też nie mam przekonania, no chyba że by pojechał na miejsce i zobaczył na żywo co i jak bo jak już kiedyś pisałem lubię widzieć co kupuje:) Quote
Robert ;-) Posted September 21, 2014 Author Report Posted September 21, 2014 Na razie mam inne problemy ale jak za sieje to poszukam czegoś dla niego i imię mu jakoś musze nadac;-) a z tym kupowaniem zgadzam się w 100 % Quote
Tofik Posted September 21, 2014 Report Posted September 21, 2014 No ja też na razie żadnych zakupów nie mam na zamiarze robić bo za bardzo nie mam głowy do tego choć ciągle mi kaczor chodzi po głowie no ale jak już sie zasieje i jabłek z drzew pozbędę to i więcej czasu będzie tak że i o nim sie pomyśli:) Ale najpierw ważniejsze sprawy:) a przyjemności później:) Quote
Robert ;-) Posted September 21, 2014 Author Report Posted September 21, 2014 Przypomniałes mi o kaczorze dla mojej bielaski potrzebny mi piżmowy najlepiej biały, gorsza sprawa ze u nas nie widziałem w bieli:-( tylko łaciate .a i mi zostało dużo roboty a urlop kończy się w środę:-( Quote
Tofik Posted September 21, 2014 Report Posted September 21, 2014 Myślę że jak by pilnować giełdy to by coś ciekawego sie trafiło hehe czyli polujemy na podobnego kaczora:) No z robotą jest tak że jakoś trzeba sie ogarnąć a wiadoma spawa nic na kupę nie da sie zrobić ale byle pogoda pozwoliła to po woli wszystko sie da zrobić.A tu znalazłem takie kubanki:)http://olx.pl/oferta/gesi-kubanskie-CID757-ID78Yxr.html#b7206a312f Quote
Robert ;-) Posted September 21, 2014 Author Report Posted September 21, 2014 Ładne sztuki i cena super ale tych to.akurat mi nie trzeba;-) Quote
Tofik Posted September 21, 2014 Report Posted September 21, 2014 To to jak wiem:) poza tym dla ciebie to świat drogi (bo ja mam niecała setkę) więc jak by coś to pewnie byś coś bliżej znalazł tylko nie wiem czy za te małe nieopierzone liczy czy za dorosłeA tu nie zła mieszanka wedlowska:)http://olx.pl/oferta/kaczki-gesi-mulard-pekin-dworka-CID757-IDO8Cr.html#ef5203c6fc Quote
Robert ;-) Posted September 21, 2014 Author Report Posted September 21, 2014 A o tym nie pomyślałem tam są takie małe wiec może i tak być a opisujący towar lubią takie sztuczki:-( sam siępprzejechałem na takim ogłoszeniu, jechałem ponad setkę bo miał być sprzęt w stanie bdb a był złom ze.szkoda gadać zdjęciom z neta nie wierzę i opisom:-(:-(:-(:-( Quote
Tofik Posted September 21, 2014 Report Posted September 21, 2014 Ale chyba chodzi o te małe bo znalazłem inne ogłoszenie małych gęsi po 45zl tak że i w tym wypadku chyba chodzi o młodzież. Quote
Robert ;-) Posted September 21, 2014 Author Report Posted September 21, 2014 Pewnie tak za dobrą okazją by była.a i za.takie małe jak ktoś potrzebuje to można dać ważne ze ptak odchowany Quote
ania1983 Posted September 21, 2014 Report Posted September 21, 2014 witam niwą Koleżankę na forum co d skorupek jaj. na początki suszyłam i mieliłam. a teraz moje kury dostają świeże skorupki od razu jaj jajka zużyję do czegoś. nie krusze ich, takie połówki skorupek. nie mam problemu ze zjadaniem jaj przez kury. Quote
Tofik Posted September 21, 2014 Report Posted September 21, 2014 Zgadza sie a 40zl to nie majątek bo za 3 podrostki wychodzi niedużo więcej jak z jedną dorosła tyle że nie wiadomo czy sie kupuje gęsi czy gąsiory i jak urosną może być kuku:) ale jak by nie było o zawsze można do gara posłać Aniu jak kurom nie brakuje witamin to jajek nie będą jadły:) bo takie zjawisko zazwyczaj wynika ze zlej diety i braku witamin podobnie przejawia sie kanibalizm. Quote
Robert ;-) Posted September 21, 2014 Author Report Posted September 21, 2014 Hej Aniu cały dzień bez forum?tak dokładnie i jak zostanie jedna sztuka można dokupić brakującego ptaka zawsze mamy szansę zamienic itp albo do.gara poslac. Quote
ania1983 Posted September 21, 2014 Report Posted September 21, 2014 Robercie, a no cały dzień bez forum wczoraj nie pojechałam do Rzeszowa, ale dzisiaj już tak przy okazji zarobiłam kurkom na jedzonko nie żeby bez tego nie miały ale qq się pomału kończy, no i za owszem trzeba się rozglądać przed zimą bo od kiedy sa kozy, to owsa idzie sporo zaraz idę zerknąć co tam nowego jest w galerii dodane fajne te ptaki Robercie, gąski masz przepiękne Tomku, kurka mix kochina jest rewelacja i Rbert ma rację, wygląda jak mały struś Quote
Robert ;-) Posted September 21, 2014 Author Report Posted September 21, 2014 Tak to jest trzeba kombinować aby naszym podopiecznym było dobrze ja na razie nic nie kupuje moim pszenzyto mam owies kuku cały worek mielone w sumie może jutro kupie pszenicy bo pół worka mi zostało. Miałem okazję kupić pszenicę po 75 ale było tylko 2 metry a teraz na targu będę musiał kupić. Quote
ania1983 Posted September 21, 2014 Report Posted September 21, 2014 o matko! to droga pszenica u Was. ja jak oglądam ogłoszenia to u mnie w promieniu 15 km kupi już za 60zł/metr. tyle dobrze, ze w młynie teraz bez problemu można dostać otręby. młynarz mówił, że najgorsza jest wiosna i lato, bo ludzie chowają zwierzaki i kupuja żarełko, ale na jesieni już prawie nikt nic nie trzyma i nie ma problemu z otrębami. to dobrze, bo u mnie otręby kozy jedzą, samice karmiące młode i ptaki więc trochę tego idzie Quote
Robert ;-) Posted September 21, 2014 Author Report Posted September 21, 2014 Tak po 75 i to po okazji.a na targu to po 80 była ostatnio tylko nie od rolnika a od chandlarza a cena żyta 50 pszenzyto po 60 a owies to nie wiem kuku po 120 mielona bo taka biorę. Quote
ania1983 Posted September 21, 2014 Report Posted September 21, 2014 matusiiu! ale zdzierstwo. u nas qq widziałam po 70 nie mielona, ale pamietam jak na wiosne kupowąłam od tego gościa co mi zrobił śrutownik, to on mielil w cenie jak ktoś chciał. nic więcej za to nie chciał. z ciekawości patrzyłam to żyto po 55, owies od 50 zł, mieszanki wszelakie od 40 zł. z tym, że w mieszankach nie ma zyta. Quote
Robert ;-) Posted September 21, 2014 Author Report Posted September 21, 2014 U mnie w okolicy pszenicy nikt nie sieje a reszta tak chodzi, a resztą jutro jadę na targ to będę miał świeże ceny.ale nic taniej nie będzie raczej:-( żyto i pszenzyto kupowałem wczoraj to tak płaciłem jak pisałem a za resztę ile płacą się dowiem jutro nie mielona jest po 100, a rolnicy nie przywożą na targ a szkoda było by taniej. Quote
wiejskieżycie Posted September 21, 2014 Report Posted September 21, 2014 Sławku jestem ogromnie ciekaw wyglądu Twoich Padewskich kur. Chętnie obejrzę zdjęcia jak się obrobisz w zagrodzie i w sadzie. W jakiej barwie masz ptaki? Quote
Tomek19 Posted September 21, 2014 Report Posted September 21, 2014 Fajnie że Wa się podoba mój struś Quote
Tofik Posted September 21, 2014 Report Posted September 21, 2014 Sławku jestem ogromnie ciekaw wyglądu Twoich Padewskich kur. Chętnie obejrzę zdjęcia jak się obrobisz w zagrodzie i w sadzie. W jakiej barwie masz ptaki?Tak jak już pisalem fotki będą w swoim czasie:) a barwa moich kurczaczków to tak jak by jasna kawa z mlekiem:) bo inaczej to nie wiem jak napisać Marcinie coś takiego:)http://allegro.pl/czubatka-padewska-wielbladzia-i4567048434.html Quote
Recommended Posts