Skocz do zawartości

Zdjęcie

Porozmawiajmy o hodowli drobiu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13771 odpowiedzi w tym temacie

#8881 ania1983

ania1983

byle do wiosny: ODCHOWAĆ INDYCZĘTA :D

• Użytkownik
  • 3126 postów

Napisano 08 listopad 2014 - 17:39

Marcinie, "słodyczki" to chyba każdy lubi :D a ja jestem łasuch :D
tez czekam aż Robert wstawi zdjęcie :)
ptaki i kozy pozamykane, więc dzień prawie zakończony :)
  • 0

#8882 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 08 listopad 2014 - 17:40

Ja też już bimbam. Planuję w jakąś ustawę się wczytać, żeby tak dosłownie nie marnować czasu, ale jakoś mnie dzisiaj odpycha. Lubię sobie tak do poduszki poczytać o paragrafach, artykułach i ustępach, ale chyba nie dzisiaj. :)
  • 0

#8883 ania1983

ania1983

• Użytkownik
  • 3126 postów

Napisano 08 listopad 2014 - 17:45

Marcinie, no to dziwne masz upodobania :D mnie takie lektury nie interesują :)
ja jeszcze z 1-2 godziny i idę jeszcze samiczkę dać do samca, a jak sie nie uda, to rano kolejna ostatnia próba :P
  • 0

#8884 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 08 listopad 2014 - 17:47

Bawisz się w swatkę. :D
  • 0

#8885 ania1983

ania1983

• Użytkownik
  • 3126 postów

Napisano 08 listopad 2014 - 17:54

można tak powiedzieć :D

a tak przy okazji, jest bardzo ciepło i moje kury zaczynają wariować. 2 z niosek zaczynają zachowywać się jak by im się na kwoczenie zbierało. ten charakterystyczny skrzek jak się podejdzie do nich jak na gnieździe siedzą. mają tak już któryś dzień z kolei. ale teraz to raczej na pewno nie pozwoliła bym im siedzieć na jajkach gdyby chciały
  • 0

#8886 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 08 listopad 2014 - 17:59

Witam dziś obiecałem fotkę kaczora ale nie dałem rady świnio bicie i te sprawy;-) za dużo jak na jeden dzień :-(
Aniu jakie zwierzątka rozmnażają się u ciebie?
  • 0

#8887 wiejskieżycie

wiejskieżycie

V.I.P

• Użytkownik
  • 2290 postów

Napisano 08 listopad 2014 - 18:00

U mnie od wczoraj też jest jedna kwoka. Które to jej podejście w tym roku sam nie wiem.

Będzie kaszana w takim razie. :) Zdjęcia nie zając, nie uciekną, a my się doczekamy. :D
  • 0

#8888 ania1983

ania1983

• Użytkownik
  • 3126 postów

Napisano 08 listopad 2014 - 18:07

Robercie, na razie żadne się nie rozmnażają, ale pracuję nad królikami :P
jej, ale ja bym do Ciebie dzisiaj wpadła na takie świniobicie, pyszna kaszaneczka, salcesonik, konserwa ze słoika, kiłbaska.... matko!! ale bym zjadła, aż sie głodna zrobiłam :P

• 0

#8889 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 09 listopad 2014 - 04:54

Ale ja nie robie wyrobów tylko kładę do zamrażarki, a to króliki masz na zamiarze Aniu mnożyć myślałem o kozach. Pozdrawiam ;-)
  • 0

#8890 ania1983

ania1983

• Użytkownik
  • 3126 postów

Napisano 09 listopad 2014 - 07:02

Kozy to swoją drogą :) od 2 tygodni i jeszcze na 2 tygodnie mają kozła więc one niech same działają :P

ptaki od 30 min. na polu. w nocu popadało trochę, ale jest ciepło :)
  • 0

#8891 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 09 listopad 2014 - 10:10

Witam Robercie jak tak można prosiaczka bez kiełbasy?:)
Aniu i jak króliki dały radę?:)
A ja dziś pomniejszyłem stado o jedną kaczuchę i wygląda na to że będę ją musiał oskubać:( bynajmniej im szybciej ją oskubie tym szybciej w garze wyląduje:)

• 0

#8892 ania1983

ania1983

• Użytkownik
  • 3126 postów

Napisano 09 listopad 2014 - 10:14

Sławku, królik dał radę :)
samiczki były u niego w sumie po 2 razy i były to 2 perfekcyjne i książkowe krycia :D ale temat nie tym :P

Robercie, ja też nie wiem jak można ubić świniaka i nie zrobić kiełbaski, kaszaneczki palce lizać i innych pyszności. jak kiedyś będą warunki i namówię męża na świnkę, to głównie dla wyrobów :)

Sławku, no to szybko do skubania :) pewnie córa daje popalić i Aga z małą, a Tobie bidaku kaczka sie dostała :D ale bym taką kaczusię zjadła...mniam! u mnie dzisiaj na obiad pierś gęsia wyjęta, więc pewnie będzie tak jak ostatnio w miodzie i musztardzie bo była rewelacyjna :) no chyba, ze coś innego wymyśle.

• 0

#8893 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 09 listopad 2014 - 10:33

Już skończyłem poszło ekspresowo:) teraz Aga pałami sie zajmuje a bobas jak na razie siedzi w swoim grającym pojeździe ale jak długo to nie wiadomo bo to w każdej chwili może sie zmienić:)
hehe no to zuch z tego królika:)
  • 0

#8894 ania1983

ania1983

• Użytkownik
  • 3126 postów

Napisano 09 listopad 2014 - 10:37

a no zuch :) co sobie poużywał to jego, bo jak wszystkie samiczki sa kotne, to kolejne "igraszki" najwcześniej za 5-6 miesięcy :D

to mówisz, ze mała juz śmiga? fajna taka latająca po domu :D dobrze, ze jeszcze w pojeździe, bo jak zacznie sama, to oczy dookoła głowy to mało ;D

kurcze, jak ja Ci zazdroszczę tych kaczek. jak byś blizej mieszkał, to chętnie oddała bym królika za kaczusie :D
  • 0

#8895 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 09 listopad 2014 - 10:49

No na razie to siedzi w pojeździe no ale że jest tak kilka grających przycisków to wali w nie aż milo:) plus taki że można coś samemu zrobić no a zanim zacznie chodzić to jeszcze trochę minie bo dopiero 7-my miesiąc minął ale pewnie sie nie obejrzę jak będzie ganiać bo już bliżej jak dalej:)
hmm taki królik w brytfanie w warzywkach mniam mniam:)
  • 0

#8896 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 09 listopad 2014 - 16:39

Witam z wieczora ;-) dzieciaki fajne puki małe :-D i jak Sławek kaczka w rosole pływa, ja jutro może stukne czytaj ojciec ubije;-) Aniu a u ciebie jak w obejściu;-)
  • 0

#8897 ania1983

ania1983

• Użytkownik
  • 3126 postów

Napisano 09 listopad 2014 - 17:06

właśnie wszystko pozamykałam, liczba ptaków się zgadza :) czyli wszystko w porządku :)
dzisiaj zakupiłam 3 opakowania przysmaków dla szczurów :P ciekawe czy coś ruszą, ostatnio całą paczkę zeżarły w jedną noc. wczoraj nie miałam na noc, więc nasypałam tylko pszenicy i widziałam, ze były bo pszenica prawie cała zjedzona, więc mam nadzieję, że i tej nocy przyjdą na zimowe dokarmianie :D
a u mnie w końcu na obiad nie było gąski, niech się marynuje do jutra. późno zjedliśmy rosołek, mąż teraz wyjadł kogutka z rosołu, ja głodna nie jestem, to szkoda robić o tej porze obiad :P
chyba zaczęła mi się dzisiaj nieść młoda kurka, ale nie mam pewności bo było 15 jaj, czyli tyle ile ostatnio jest prawie co dzień. ale jedno z jajek było wyraźnie mniejsze i białe, a ostatnio żadna kura tak białych jaj nie znosi, więc może nowe nioski zaczynają :D
ale to było by dobrze, bo święta niedługo, a zamówienie spore :)
  • 0

#8898 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 09 listopad 2014 - 17:31

Widać kurka słyszała o zamówieniu i się wzięła za robotę ;-),piersi gęsiej tylko dłuższe leżakowanie zrobi na lepsze, lepiej się na sączy marynata.
  • 0

#8899 ania1983

ania1983

• Użytkownik
  • 3126 postów

Napisano 09 listopad 2014 - 17:51

chyba tak :D
chociaż młode kurki powinny zacząć się nieść listopad/grudzień. więc tak czy siak na święta powinny już młode się nieść :D
  • 0

#8900 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 09 listopad 2014 - 17:58

Ja teraz czekam na jaja kacze i gęsie;-)
Aniu kury na pewno się z piszą do świąt jeszcze trochę czasu jest
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych