Porozmawiajmy o hodowli drobiu
Napisano 13 lipiec 2013 - 09:51
Pozdrawiam
Ps. pochwal sie jak cos ciekawego kupiles:)
Ja co do zielonych "owocow" to nie mieszam z pasza jak wiejskiezycie tylko pociacham na mniejsze kawalki i daje luzem a kuraki sobie z nimi juz same radza:)
Pozdrawiam
Napisano 13 lipiec 2013 - 13:11
Dynię muszę trzeć na tarce, bo moje wygodne gąski w innej postaci by jej nie zjadły, a gdybym dał kurom tylko rozkrojoną to wyjadły by jedynie pestki, a reszta by została. Jak zetrę całość i posypię śrutą, to wszystko znika z koryta.
Robercie czy dobrze widziałem w galerii że masz u siebie feniksy? Może za rok jakaś wymiana na jajka? Co Ty na to?
Napisano 13 lipiec 2013 - 13:50
Pozdrawiam
Napisano 13 lipiec 2013 - 14:04
Napisano 13 lipiec 2013 - 14:31
Pozdrawiam
Napisano 13 lipiec 2013 - 14:40
Napisano 13 lipiec 2013 - 14:45
Pozdrawiam
Napisano 13 lipiec 2013 - 14:58
Napisano 13 lipiec 2013 - 15:11
Pozdrawiam
Napisano 13 lipiec 2013 - 22:37
Napisano 14 lipiec 2013 - 07:02
Rzeczywiście targ pokaźny. Pytałeś może o cenę bernikli (maximy czy minimy)? I jakiej były rasy: kanadyjskie, hawajskie czy in.?
Gratuluję lęgów i czekam na jakieś fotki zarówno malców jak i gąsek. Kupiłeś parkę kurcząt czy to co Ci się spodobało, póki co bez rozróżnionej płci?
Co do pola, to Ja mam ziemię klasy IV, więc bez ciężkiej pracy nic by mi nie urosło, ale jak się kocha zwierzęta to sieje się i sadzi im to co lubią. W tym roku zaryzykowałem i posadziłem dynię, która ma wyrosnąć bardzo duża. Obsadziłem nią znaczną powierzchnię. Wszystkie ziarnka powschodziły i w tej chwili kwitną, ale nieco się obawiam że mogą być z niej słabe plony, bo dotąd sadziłem rok w rok pestki innej dyni - znacznie mniejszej i tamta do tej pory miała by już dużo małych owoców. Z tą jest inaczej, ale zrzucam to na ramy tego, że skoro rośnie znacznie większa (w zeszłym roku z rodzicielki tegorocznych wybierałem pestki), to może potrzebuje nieco więcej czasu, ale za to przyrosty jej są większe w krótszym czasie. Mam taką nadzieję, bo dynia zarosła całe pole, które zajmuje i jest pięknie rozłożysta. Dodam tylko że nie dostała grama nawozu, a ostatni nawóz naturalny na pole które zajmuje był wywieziony 3 lata temu. Malutkich owoców jest sporo i widzę, że w miarę szybko przyrastają, więc nadzieja jest. Czekam na zbiory.
Ps. Czy mógłbyś napisać w jakim wieku były kurczęta, które wczoraj kupiłeś i w jakiej cenie?
Napisano 14 lipiec 2013 - 17:18
Napisano 14 lipiec 2013 - 18:22
Napisano 14 lipiec 2013 - 18:30
Napisano 14 lipiec 2013 - 18:41
Mam jeszcze takie pytanie ile kosztuje kaczka bieguska bo ogladalem kilka filmikow i wpadly mi w oko:)
a niestety w sandomierzu raczej ich nie spotkam:(
Pozdrawiam
Ps. ja nie daje kurom ani bulek ani chleba bo pamietam jak kiedys bylo dawane to byla masakra ze stada:(
Napisano 14 lipiec 2013 - 18:43
Napisano 14 lipiec 2013 - 18:59
Poczekaj trochę a bliżej jesieni aukcje typu allegro będą pełne osobników tej rasy. Z reguły ceny wtedy nie przekraczają 40 zł za sztukę i na prawdę jest w czym wybierać. Oczywiście trzeba zwracać uwagę na postawę, żeby nie kupić byle czego, ale za tą cenę można już na prawdę coś fajnego wybrać.
Robercie może masz nie zaktualizowaną przeglądarkę internetową. Choć nie sądzę. Tak jak napisał Tofikarius wystarczy że będziesz przechodził pomiędzy zakładkami i jeśli po chwili wrócisz na tę samą z której chwilę przed wyszedłeś, to powinna się ona już zaktualizować.
Robercie wrzuć jeszcze fotkę białej gąski w galerię, bo kucyka i Kubańczyka już oblukałem i wyraziłem swój osąd nad nimi.
Napisano 14 lipiec 2013 - 19:11
Bo z natury wole kupic cos jak to widze a nizeli ze zdjecia
Pozdrawiam
Napisano 14 lipiec 2013 - 19:13
Tak nieco z innej beczki jak się Wam wydaje czy kierowca autobusu mógłby zrobić problem gdybym chciał przewieść w autobusie dorosłą parę gęsi??? Woziłem tą drogą pisklęta, ale nie osobniki dorosłe. Z tymi i konkretnie tej rasy mogło by być wesoło w podróży. Raczej pewne, że jechały by jako bagaż w bagażniku, tylko czy kierowca zgodziłby się w ogóle na zabranie ze sobą takiego żywego bagażu.
Napisano 14 lipiec 2013 - 19:20
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych