dokładnie...
moje kaczusie już na polu na szczęście kaczka puki co trzyma się z nimi daleko od stawu. nie chciała bym aby się juz kąpały. niby skończyły 4 tygodnie, ale na razie niech sie taplają w błocie i kałuży za stodołą
Napisano 09 kwiecień 2015 - 10:17
dokładnie...
moje kaczusie już na polu na szczęście kaczka puki co trzyma się z nimi daleko od stawu. nie chciała bym aby się juz kąpały. niby skończyły 4 tygodnie, ale na razie niech sie taplają w błocie i kałuży za stodołą
Napisano 09 kwiecień 2015 - 10:38
Napisano 09 kwiecień 2015 - 11:11
Napisano 09 kwiecień 2015 - 11:29
Iza, ja bym je puściła w tak ładną pogodę. Moje kaczusie w stajence, ale ja na chwilę obecną nie mam jak ogrodzić kawałeczka na trawie, a nawet gdybym miała jak, to u nas ziemia zimn,a bo ostatnio padało ciągle. ale jak u Ciebie ziemia ciepła, to ja bym puściła
Napisano 09 kwiecień 2015 - 11:45
Napisano 09 kwiecień 2015 - 12:58
Napisano 09 kwiecień 2015 - 12:59
Napisano 10 kwiecień 2015 - 07:11
Napisano 10 kwiecień 2015 - 08:47
Iza, gratuluję jajeczka od Perliczki Niech reszta też już zacznie się nieść
Co do kurek No to ja i tak Cię podziwiam, że tak o nie walczysz, bo ja już dawno bym je zabiła i stadko odnowiła o zdrowe kury.
Przez noc w inkubatorze wykluł się jeszcze jedne, ostatni Kochin:) No i 3 kaczuszki Zostało jeszcze 4 jajka, 2 nadklute, zobaczymy...
A ja wczoraj byłam świadkiem, ja perlik wskoczył do stawu i normalnie się kąpał Nie to że wpadł, on wskoczył, wykąpał się poszalał w wodzie i jak by nigdy nic wyszedł Czytałam wprawdzie o tym, że indyki są świetnymi pływakami i jak mają możliwość to bardzo lubią się kąpać, ale perliczki? No ale w końcu, to jedna rodzina
Mąż zabił dzisiaj 2 kurki, który się nie niosły. Jedna miała w sobie 2 jajka, słownie 2 więc zaraz by przestała. Ale przez ponad tydzień nie widziałam jej na gnieździe i nie została oznakowana. Kolejna zaczęła by się nieść po przerwie, za jakieś 2-3 tygodnie. Ale nie o tym, bo takie było ich przeznaczenie Co innego mnie niepokoi! Mam zwyczajnie otłuszczone kury Po kukurydzy? Bo tylko to mi przychodzi na myśl. No i wątroba...Wyglądała jak ugotowana. A u jednej kurki kilka czerwonych plam. Z czego to może być? Z otłuszczenia? Bo serce, żołądek i wątroba całe w tłuszczu. Zresztą, jelita to samo....Oczywiście wątroba poszła do wywalenia.
Napisano 10 kwiecień 2015 - 09:39
Napisano 10 kwiecień 2015 - 14:34
co robić 4tyg się dziobią jak kaczki już dwie zadziobały dostają wszystko dwie są takie zawadiaki
Napisano 10 kwiecień 2015 - 14:42
Iwcia, ale kto się dziobie? Kury? kaczki? tak czy siak, czerwona żarówka. Powinno pomóc,ona uspokaja.
Iza, ale to jedno jajko pod kwokę dałaś?
Napisano 10 kwiecień 2015 - 15:12
Napisano 10 kwiecień 2015 - 15:38
Piękne te gąski
Iza, ale pamiętasz, że na kurzych jajach kura siedzi 3 tygodnie, a na perliczych 4 tyg.?
Napisano 10 kwiecień 2015 - 20:19
kaczki się dziobią nawzajem
Napisano 11 kwiecień 2015 - 05:59
Napisano 11 kwiecień 2015 - 06:02
Napisano 11 kwiecień 2015 - 06:17
Iwcia, to tak jak pisze Iza, dietę urozmaicić, dawaj im trawę, nich zjadają. Konieczna czerwona żarówka. A może kaczki za mało miejsca mają? I dlatego się dziobią?
Robert, a ile tyg. mają te kaczki cop masz zamiar kupować? I ile kupujesz?
Iza, u mnie indyki wczoraj po 19 było jak siłą do stajenki zaganiałam, bo nie chciały wracać
W inkubatorze zostało ostatnie "pływające" jajko kacze. Nie mam pojęcia na kiedy termin klucia. Ale w sumie mam już 15 maluszków kaczych Jak ja się cieszę, że mam ten inkubator, bo inaczej było by tylko ledwo 5 kaczuszek
Dzisiaj kolejny dzień "zagłady" w kurniku 2 kolejne kury pójdą na pniak. Oczywiście kury nie zaobrączkowane, jak to moja siostra mówi, "tylko panny są pokrzywdzone"
Zastanawiam się nad kaczkami...Ale to kwestia którą musze przemyśleć
Napisano 11 kwiecień 2015 - 07:13
Napisano 11 kwiecień 2015 - 07:20
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych