Vademecum, jak Ty masz na imię? Co to znaczy damach zatrzęsienie? Ja nie kumam.
Śliwek pierwszy rzut zrobiony. 15 słoików wyszło, bez zbytniego spinania się. Jest ich od groma. Już rozsyłam wici, bo sobie tyle robić nie zamierzam.
Napisano 21 wrzesień 2015 - 12:52
Vademecum, jak Ty masz na imię? Co to znaczy damach zatrzęsienie? Ja nie kumam.
Śliwek pierwszy rzut zrobiony. 15 słoików wyszło, bez zbytniego spinania się. Jest ich od groma. Już rozsyłam wici, bo sobie tyle robić nie zamierzam.
Napisano 21 wrzesień 2015 - 12:56
Czy ktoś z tu obecnych zaprosił mnie na FB do grona znajomych?
Napisano 21 wrzesień 2015 - 13:57
Marcin, nie dobijaj mnie z tymi węgierkami U mojej ciotki było ogrom, ale tak sie zdarzyło, że trafiła do szpitala. Mieszka ode mnie 100km. Więc tam jeździmy 2 razy do roku. No i jak była w szpitalu, to ludzie jej z pola pokradli ogórki, cukinie, dynie, no i ogrom śliwek Chamy nie ludzie Marchewki nie ruszyli, bo tak sucho, że nie mogli szpadla wbić.
Napisano 21 wrzesień 2015 - 18:26
Napisano 22 wrzesień 2015 - 06:14
Hej. Cześć Adamie.
Wczoraj po południu zauważyłem w chlewie szczurze gówna (piszę bez ogródek bo szczur w chlewie to ostatnie czego mi potrzeba), więc jedna z zabójczyń została spuszczona ze smyczy (wypuszczona z klatki na noc, bo ostatnio nie mogą chodzić luzem, bo ptaki są za małe i mogły by narobić więcej szkód). Trup z samego rana leżał tuż za wejściowymi drzwiami. Z Zosią się nie zadziera.
Napisano 22 wrzesień 2015 - 07:27
Napisano 22 wrzesień 2015 - 11:29
z moich pierwszych kurczat z maja urosły spore kurki, ale co z tego jak zaczynają mi padać padły już 3, na początku są osowiałe stoją w moejscu i śpią ogony mają opuszczone i zdychają, zostały mi 3 takie ładne duże, z piewrwszego lęgu ale widzę że i im zaczyna coś doskwierać, człowiek się ochowa takie kurczęta od małego a póżniej zdychają jak są już duże. nie wiem co im może brakować
Napisano 22 wrzesień 2015 - 20:04
Witam Brumbrum U mnie jest plaga szczurów i granulek też nie chcą bo już zwietrzyły że tego sie nie jada więc od paru dni stosuje sprawdzony sposób który kiedyś stosowałem czyli toksan+kaszanka albo chleb+toksan stosuje go na przemian gdyż jednego w kółko nie można podawać bo szczury to inteligentne bestie więc raz jedno raz drugie a na dodatek zawsze w innym miejscu
U drobiu po staremu jedynie co to zauważyłem spadek jajek ale to chyba przez pierzenie kur
Pozdrawiam
Napisano 22 wrzesień 2015 - 20:21
Napisano 22 wrzesień 2015 - 20:30
No to ciach za nim obrośnie
Napisano 22 wrzesień 2015 - 20:33
Napisano 23 wrzesień 2015 - 18:28
Robert a co u Twoich "maleństw". Masz je jeszcze?
Napisano 23 wrzesień 2015 - 19:21
Napisano 24 wrzesień 2015 - 15:40
Napisano 24 wrzesień 2015 - 18:07
Naprawdę fajne ptaszyska:) Masz jakieś plany co do nich? Hodowla czy na sprzedaż?
Napisano 24 wrzesień 2015 - 20:30
Napisano 25 wrzesień 2015 - 16:26
Napisano 27 wrzesień 2015 - 12:54
moja kwoka nic nie wysiedziała jedna ma 6 a druga nic, jaja były jakieś ciulowe bo zarodki nie dorozwinięte, obumarłe, kurczaki nie żywe rozwinięte.. Ale kwoka dalej chce siedzieć przez pare dni wyganiałam ją z gniazd, ale dzisiaj dałam jej 10 jajek i zamkłam w klatce, i siedzi. Ale nie wiem czy nie za zimno... kwoka jesienią? i nie wiem czy wytrwa no bo już 21 dni siedziała, i czy znowu tyle się jej będzie chciałó siedzieć?
Napisano 27 wrzesień 2015 - 13:09
Jak ma mocny instynkt to pewnie wysiedzi tylko po co ci na późną jesień kurczaki nie lepiej zaczekać do wiosny?
Pozdrawiam
Napisano 27 wrzesień 2015 - 13:19
szkoda mi jej bo widać że pragnie młodych i dlatego pozwoliłam jej dalej siedzieć
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych