Nie masz czym sie kolego przejmować bo po pewnym czasie kury sie do niej przyzwyczają i nic jej nie będą mówić a przed kogutem to sama kurka będzie uciekać więc aż tak bardzo bym sie nie przejmował
Pozdrawiam
Napisano 04 grudzień 2015 - 21:16
Nie masz czym sie kolego przejmować bo po pewnym czasie kury sie do niej przyzwyczają i nic jej nie będą mówić a przed kogutem to sama kurka będzie uciekać więc aż tak bardzo bym sie nie przejmował
Pozdrawiam
Napisano 04 grudzień 2015 - 21:53
Napisano 05 grudzień 2015 - 08:07
Napisano 05 grudzień 2015 - 19:47
No to ciekawe ile wynalazków ci sie Robercie wykluje oby jak najwięcej.
Lotto... znakiem tego musisz chwilkę poświęcić aby jakąś klatkę z maścić ewentualnie możesz kurce lota przyciąć i skończy sie oglądanie świata z powietrza a kurce między innymi kurakami będzie cieplej.
Pozdrawiam
Napisano 05 grudzień 2015 - 21:58
Nic dodać nic ująć Nadarza się okazja ku temu bo w pracy przez jakiś czas nie ma odbiorów więc można myśleć o wolnym:) Wolny czas równa się wynalazki w obejściu, liczę że pogoda bedzie łaskawa i pozwoli popracować
Napisano 10 grudzień 2015 - 08:21
Napisano 10 grudzień 2015 - 09:40
Jaja tych przepiórek gdzie kupowałeś? Chyba ktoś nie wiedział co sprzedaje? Wcale bym się nie zdziwił jakby nie miał koguta w swoim stadzie:)
Emu chorują czy osowiałe przez zimno?
Moja "zdobyczna" całkiem rezolutna się zrobiła smiało podchodzi do paszy ale duże ją odpedzają Na weekend klatka powstanie w przyszłą niedzielę może uda mi się dokupić partnera do niej albo i całą parkę
Napisano 10 grudzień 2015 - 10:29
Napisano 10 grudzień 2015 - 10:49
Też mam taką nadzieję ale nie zapeszajmy bo nie wiadomo jak giełda bedzie:) Bo już święta za pasem będą i może być marny wybór.
Napisano 10 grudzień 2015 - 14:07
heja
nie chce mi sie na razie czytać wstecz, ale nadrobię lekturę na dniach
na szybko napiszę, u mnie stadko ptasie się pomniejsza. i żre bez opamiętania na razie tyle z ptasiej stajenki... jak poczytam co u Was, to więcej napiszę
pozdrawiam
Napisano 10 grudzień 2015 - 16:23
To dziewczyny pierzę skubią i nie mają czasu w necie siedzieć;p
Napisano 10 grudzień 2015 - 16:25
Napisano 10 grudzień 2015 - 16:53
To ta kurka o której wspominałem. Może ktoś wie co to za rasa. Jest po przejściach więc piór na skokach ma niewiele
.
Napisano 10 grudzień 2015 - 16:57
Napisano 10 grudzień 2015 - 18:42
Napisano 10 grudzień 2015 - 18:52
Witam szkoda ptaszyn Robercie no ale kto wie może im przejdzie
No a kurka lotto... to po prostu kurka miniaturka
U mojego drobiu nic nowego jedynie plus taki że wreszcie spowrotem zaczęły nosić jajka bo jeszcze w zeszłym tygodniu było jajko dwa góra trzy a w tym tygodniu co dzień kolo dziesięciu sztuk tak że jak tak dalej pójdzie to na święta będzie masa placków
No proszę Ania sie pokazała ciekawe czy można powiedzieć że "syn marnotrawny powrócił"? czy to tylko tak na chwilkę?
Pozdrawiam
Napisano 10 grudzień 2015 - 21:15
Ja zaryzykowałem rok temu w lecie i kupiłem młode w połowie sierpnia:) Akurat przed świętami zaczeły się nosić tak że zeszłe święta jajek mi nie brakło i w te zaczyna się to samo.
Marcin mówisz że to karzełek łapciaty? Hm nie spotkałem na zdjęciach kurek tej rasy z czubem albo czubkiem.
Napisano 11 grudzień 2015 - 23:02
Dzisiaj na pniaku skończyło 6 kogutów, 1 indor i 1 kaczor
Jutro powtórka, ale marna, bo miejsce w zamrażarce sie kończy
Co do nieśności, to mogło by byc lepiej
Napisano 12 grudzień 2015 - 11:16
Zawsze mogło by być lepiej:) U mnie mrozu jeszcze nie ma (przymrozków nie liczę) więc i póki co się niosą. Nie jest to to samo co wiosną ale jajek nie braknie:)
Napisano 12 grudzień 2015 - 12:35
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych