Robert ;-) Posted August 4, 2013 Author Report Posted August 4, 2013 Olać ich znudzi im z nimi jak z dziećmi nie zwracaj uwagi na ich zachowanie a przestaną się żle zachowywać może pomoże,co do twoich biegusów śliczne po ile płaciłeś Quote
Tofik Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 Nie chce mi sie do nich pisac bo to i tak nie ma sesuCo do biegosow to za 4 zaplacilem 165zl a bialoczuby 15/szt Quote
Robert ;-) Posted August 4, 2013 Author Report Posted August 4, 2013 Witam warte tych pieniędzy u mnie od zeszłego roku nie widziałem na targu ani jednego to wyszło ci po 40 dychy za sztukę ja za swoje dałem po 35 ale wszystko drożeję naprawdę ładne który to samiec Quote
Tofik Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 Biegusy mial podzielone jedne po 40 a drugie po 45 i 3 wziolem po 40 i ta jedna biala za 45 a cena to taka chyba dlatego ze on sam mial a samiec to ten dziki bez bialej krawatki Quote
Robert ;-) Posted August 4, 2013 Author Report Posted August 4, 2013 tak właśnie handlarze robią jak nie mają konkurencji to cenę podbijają co do tego samca to nie ma on zakręconych piórek na ogonie? Quote
Tofik Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 Tak jak najbardziej z tym ze samiczki tez maja lekko podkrecone, smiechu bylo jak wpuscilem pierwsza kaczke i ten kolorowy odrazu do niej uderzył i strasznie chcial dokonac gwaltu:) a tu guzik kaczka go pogonila przez caly wybieg:) a co do ceny to 5zl to nie jest az taka wielka ruznica ja bynajmniej jestem zadowolony z zakupu bo i kaczki jak i bialoczubki sie mi podobaja:) pozatym bardzo jestem ciekaw jak bede wygladaly jak urosna bo jak beda mialy takie duze czuby w stosunku do glowy jak teraz to napewno beda wygladaly super Quote
wiejskieżycie Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 Na pewno będą ładnie się prezentowały na wybiegu. Nie jestem tylko pewien czy u tak młodziutkich ptaszków, bez zaglądania w kloakę jednoznacznie można z całą pewnością stwierdzić płeć. Możesz się jeszcze zaskoczyć. Już napisałem pod fotką, że rokują na prawdę dobrze. Niech się tylko wychowają i stadko na przyszły rok masz jak znalazł. Quote
Robert ;-) Posted August 4, 2013 Author Report Posted August 4, 2013 ja wiem jak ja kupowałem drób nie zawsze zwracałem uwagę na cenę tylko kupiłem ważne że ci się podobają a tak poza nawiasem co na to małżonka też ją urzekły bieguski? ja gdzieś widziałem dorosłe czubatki to miały spore czapki może nie tak duże jak u młodych w takim stosunku wzrostu to wielkości czapki ale i tak były imponujące Quote
Guest wiejskie-życie Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 możesz zrobić jakieś zdjęcia nowym nabytkom i wstawić na forum? oglądałbym Quote
Tofik Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 Co do zony to ok nie bylo zadnego nazekania a wrecz przeciwnie bo te bialoczuby to ona wypatrzyla a ja tylko kupilem bo w tej paczce mial rożne kurczaki chyba ze 4 rozna gatunki tak ze gdyby nie zona to pewnie bym ich nie kupil bo juz kolo nich przeszedlem bo nioslem bieguski w worku a do samochodu byl kawal drogi bo niebylo gdzie stanac Marcinie co do zagladanie w kloake to ja sie na tym nie znam, gosc mowil ze koguty maja mniejsze czopki a czy to prawda to nie wiem ale wygladal na uczciwego:) bynajmniej zycie pokaze bynajmniej chcialbym odzyskac swoje 60zl w przyszlosci:) Quote
wiejskieżycie Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 Odzyskasz, odzyskasz. Koguciki będą wyglądały tak jak ten z mojej fotki na flogu, który stoi na grządce przy białym łapciatym koguciku. Nie wiem tylko czy będzie miał różki zamiast grzebienia jak mój Benio czy będą to kurki bez różków, tak jak ten kogucik który chyba się w kadr nie załapał, a który poza brakiem różków wygląda identycznie. Hmmmm. Tak sobie myślę, że hodowca jak najbardziej może być uczciwy, tego nie podważam, ale nie kojarzę, żeby wśród moich maluchów koguciki miały mniejsze pelerynki. Czas pokaże. Jeszcze z miesiąc i powinieneś mieć pewność. Quote
Robert ;-) Posted August 4, 2013 Author Report Posted August 4, 2013 To spoko masz żonę zaraziłeś ją tym ptactwem i dobrze co do płci tak jak pisze Marcin czas pokarze ja też myślę że odsprzedasz małe na drugi rok i wydatek ci się zwróci, kurczaki za 60 zł a możliwość ich podziwiania bezcenna ;-]pozdrawiam.Sławek te moje witaminy nazywają się tak Metovit standard [premix dla drobiu,trzody,bydła owiec itp.] Quote
wiejskieżycie Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 Kurczakom się poprawiło po ich podawaniu? Ja podaję inne. Może te które stosujesz z polecenia weterynarza są bogatsze w jakiś składnik. Zebrałeś odchody na jutrzejszą wizytę do weta czy nie uda Ci się podskoczyć? Quote
Tofik Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 Poczakamy zobaczymy jak beda wygladly w koncu powoli beda rosly Robercie co do nazwy to sobie zapislem tak ze jak kupie tamto to sie kaze czy to jest to samo a co do zony to juz wczesniej pisalem ze jest to bardzo wyrozumiala osobka:) Quote
wiejskieżycie Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 Swoją drogą nie sądziłem, że doczekam dnia w którym ktoś zechce się pode mnie podszywać. Widać nawet szary, zwykły obywatel może chcieć być naśladowanym. Aż się uśmiechnąłem. Quote
Tofik Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 Nie masz co sie przejmowac Marcinie i tak jak narazie jest dosyc spokojnie bo admin trochesie tego pozbyl Quote
Robert ;-) Posted August 4, 2013 Author Report Posted August 4, 2013 Sławek naśladowanym raczej prześladowanym jadę jutro do wete.. .ponieważ jak dziś przycinałem zielononóżkom lota to zauważyłem że i one za tłuste nie są tzn.mięśni piersiowych nie mają za dużo jak ręką wezmę pod mostek to da się wyczuć ta kość a mięska mało Quote
Tofik Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 Znakiem tego nie ma na co czekac bo szkoda zeby trzeba bylo je "zakopac":( a weteryniaz powinien pomóc i mam nadzieje ze nic powaznego sie im nie dzieje Wracajac jeszcze do tego dzisiejszego targu to byly tam tez takie kaczki z czubkami i mialy tez male za 3 szt chcial 100zl bo tylko 3 sztuki mial i troche zaluje ze nie kupilem bo cos podobnego wypatrzyem na allegro i tez wygladaja calkiem interesujaco i tez byly w koloze dzikim jak biegusy Ps. i znalazlem tez te podobne do moich kurczakow i smiem twierdzic ze mam magolki lokowane tak jak Marcin pisal:) Quote
wiejskieżycie Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 No widzisz. Ale najfajniej jest kiedy człowiek sam się czegoś dowie. Kaczki czubate też są świetne. Ceny dorosłych osobników dochodzą do 100 zł wzwyż za sztukę, więc cena o jakiej piszesz nie była zła. Rynek masz niedaleko, więc pewnie jeszcze kogoś z takimi kaczkami spotkasz. Żonę masz po swojej stronie, więc na przeszkodzie stoi tylko mamona. Quote
Robert ;-) Posted August 4, 2013 Author Report Posted August 4, 2013 Ja też zajrzę na allegro o te kaczki i mągołki lokowane co pisaliście, tak koledzy jedyną przeszkodą w zakupach jest kasiora ale cóż jak się chce mieć coś ładnego lub smacznego to trzeba wydać parę groszy Quote
Tofik Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 "szukajcie a znajdziecie":) co do tych kaczek to troszke zaluje bo nastepny targ za miesiac wiec na male kaczki troche moze byc za puzno bo nie wiadomo jaka jesien bedzie ale bylo minelo mowi sie trudno bynajmniej na allegro par dorosltch takich kaczek widzialem bodejze za 150zl/pare no ale moze byc cena troche zawyzona pozatym kazdy wycenia swoj towar wedle uznania, co do zony to jak juz pisalem jest bardzo wyrozumiala a co do kasy to jak sie na cos upre a jest w moim zasiegu finansowym to nie ma zmiłuj:) Quote
wiejskieżycie Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 Znajdziesz, znajdziesz. Teraz można kupić wszystko, jeśli się wie gdzie szukać. I ceny są coraz bardziej atrakcyjniejsze, bo wielu ludzi "bawi" się w hodowle drobiu ozdobnego. Jeszcze kilka lat temu jedynymi kurami w okolicy były brązowe Rossy lub Sussexy, a teraz. Czego dusza zapragnie. Quote
Tofik Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 Tak juz Robercie jest ze przyjenosci kosztuja ale czy male przyjemnosci nie sa przyjemnoscia zycia? pozatym nie rozumiem ludzi ktorzy dusza pieniadze i szkoda im wydac pare groszy na male przyjemnosci(niestety mam takie przypadki w rodzinie:( ze nigdzie nie pojada ani nigdzie nie pujda bo szkod im kasy i naprawde tego moja glowa nie rozumie ale to tak poza nawiasem ) Quote
Robert ;-) Posted August 4, 2013 Author Report Posted August 4, 2013 popieram ja też nie żałuję kasy na to co lubię a drób to w sumie moje jedno z ważniejszych hobby co do kaczek jeśli spotkasz to kup do zimy podrosną u mnie jak pisałem kura siedzi na kaczych jajkach i jestem dobrej myśli Quote
Tofik Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 Masz racje Marcinie bo biorąc np allegro to jest w czym wybieraćMam jeszcze takie pytanie do was :widzieliście kiedyś białego jeża? Quote
Recommended Posts