Jump to content

Recommended Posts

Posted
To z pewnością wytrzyma bo co innego jak być miał jakieś większe ciężary przenosić choć jak dobry materiał i dobrze pospawany to i większe ciężary da rade:)
Posted

Witam. U mnie wczoraj tak wiało, że o matko. :) Na szczęście dzisiaj jest dość spokojnie i poza mrozkiem nawet słonecznie. W nocy było jakieś -16, a na dzisiejszą zapowiadają -19. Mam nadzieję, że jeśli już nawet, to bez wiatru.

Moje kury dokazują ile wlezie. Słoma z gniazd znika w zatrważająco szybkim tempie. Kury są tak oswojone, że nie ma możliwości wejść spokojnie do zagrody, żeby dać jeść. Jak któraś nie siądzie pod nogami, to prawie na ręce wskoczy. :)

Posted
Witam a u mnie cieplej niż u Marcina:) bo takiego mrozu nie ma ale mimo to mam jedno wielkie lodowisko dookoła:( tak że podopieczne jak wyszły na dwór to zaraz spowrotem do kurnika:) ale jak im pościeliłem lodowisko to kaczki cały dzień przesiedziały na dworze:)a na jutro zapowiadają opady śniegu więc zima chyba i do mnie przyjdzie:)
Posted

Robercie co do wymiarów kurnika to sie okazało że w obecnej sytuacji jest mniejszy niż twój bo dziś przemierzyłem i na chwile obecną wyszedł mi 5.20/4.30:) czyli wychodzi ze mam trochę więcej jak 20m2:)

A inku przyjechał dziś po południu więc pozostało mi czekać na jajka i można działać:)

Posted

Cała długość to ponad 10m tak że całość kurnika coś kolo 50m2:) gdybym oczywiści cale pomieszczenie zagospodarował na kurnik.

Co do inku to wygląda dokładnie tak jak w necie a tak w ogóle to kawal plastiku a w sumie dwa kawałki:)

no a przesyłka no to 2 dni bo tak tam pisze z tym że jak wysyłali to wysłali maila do brajdaka i dzwonił do mnie że wysłali i inku przyjechał coś po 15

Posted

Zadowolony:) zadowolony będę jak sie w nim dobrze jajka kluć będą:) ale ogólnie rzecz biorąc no to fajnie wygląda:) i tak za pobranie brałem bo to w sumie 5zl więcej poza tym w banku i tak trzeba by za wpłatę zapłacić tak że na jedno by wyszło a wyglądało to tak że dal mi paczkę i zobaczyłem czy nie jest pęknięty no a potem kasa i podpis

w sumie brajdak mówił żeby najpierw zobaczyć czy aby nie jest pęknięty czy coś bo jak tak no to żeby od razu pisać protokół że przesyłka uszkodzona no ale wszystko było ok więc żadnych problemów nie było

Posted
No myślę że kolo 20 lutego już go nastawie:) poza tym zależy kiedy zrobimy biznes z Grzegorzem i jajami:) bo jak od nie go będę miał jaja to zaraz go nastawiam:) a i mam higrometr analogowy
Posted

No fakt mam nadzieje że nie będzie oszukiwał:)

A co do klucia to nie ma co zbytnio sie śpieszyć i termin kolo 20 chyba będzie ok:)

a odchownik to wymyślałem że zrobię ze starej zamrażalki bo stoją 2 szt bez użytecznie więc chyba zorbie z nich użytek:)

Posted

No ja sie szczerze mówiąc z takimi nie spotkałem:(ale fakt fajnie wyglądają:)

jeszcze wrócę do inku bo tak sobie myślę że nie mam gdzie go postawić bo tam jest napisane że nie może stać w pomieszczeniach gdzie jest sprzęt audio i urządzenia rtv które są obsługiwane na pilota bo przy takich urządzeniach jest możliwe rozregulowanie tak więc chyba inku wyląduje w "kiblu":)

Posted
to najbezpieczniejsze miejsce w domu;]więc nic mu tam nie będzie;] tak poważnie a to ma swoje wymagania?w sumie to nie za ciekawie że elektronika mu przeszkadza;[ jedno dobre że raczyli napisać w instrukcji;]
Posted
Tak co nie co poczytałem i tam było napisane że może ulec rozkalibrowaniu a ponowna kalibracja 100zl:( a tak sie składa że wszystko teraz jest na pilota więc lepiej być przezornym i umieścić go w bezpiecznym miejscu:) poza tym na twojej instrukcji będzie napisane to samo bo one sa z tej samej firmy o ile sie nie mylę
Posted
Pisze czarno na białym:)Poza tym tak jak napisałeś instrukcja jest po to żeby ją przeczytać no a w niej wszystko jest wyjaśnione jak kluć ile jaka temp i wilgotność noi przewracanie jajek kiedy i do kiedy a tak że zraszanie po prostu wszystko co potrzebne do klucia:)