Jump to content

Recommended Posts

Posted
Poczekaj. Jak to kot? Chyba się przewidziałem. Chyba nie wspominałeś wcześniej, że to kota wina. :( Wredny sierściuch. Zdjęcia poszły na Twoją skrzynkę e-mail. Niektóre kurki z fotek są ekstra, ale i tak poproszę o jakieś aktualne zanim zdecyduję się od niego kupić.
Posted
No kot najzwyklejszy sierściuch jakoś ją złapał i zażarł jej głowę bo tyle dal rade wyciągnąć przez kratkę ale dokładne jak to było to nie wiem bo jak poszedłem otworzyć to już głowy i szyi nie było:( a kot zadowolony pałaszował z tym że jak mnie zobaczył to wywalił z kurnika i od wczoraj do nie widziałem
Posted
Ale nie Twój? To dziwne, że kot zamordował kurkę. Nieraz widziałem, jak poluje na kurczaki i to z powodzeniem. Zwykle nie mój, ale na dorosłe kurki w życiu bym nie pomyślał. U mnie swego czasu jak miałem gołębie w podwórku, to i przy nich moje koty chodziły jak by nigdy nic.
Posted

Fotki fajne a ta fotka gdzie są 2 kurki to praktycznie jak moja była:(

A co do kota to mój sierściuch bo on to jest podrzutek i tak jakoś został i tak się czasem zastanawiałem czy aby on nie bawił się w drapieżnika u kogoś i dlatego ktoś go wyrzucił bo od początku na gołębie się czaił i nie raz z powodzeniem ale mi to w sumie to nie przeszkadzało bo łapał jakieś takie pchlaki:) poza tym czasami na kurczaki i kaczuchy się czaił ale były zabezpieczone więc był spokój a co białoczuba no to nawet bym się nie spodziewał gdyż z niej już był kawal kurki i nie wiem czy to aby nie było przez to że parka była bawiona i przez to potulna i jak sierściuch tam zygał no to skutek był jaki jest:(

Posted
Szkoda. :( I na prawdę jestem zdziwiony. Moje koty gdyby się odważyły tknąć kurki Białoczuba, a nie daj dla nich Boże którąś z tych dużych, to przypuszczam, że z ranami na łbach by uciekały gdzie pieprz rośnie. Moje kury jak widzą kocią puszkę, to nie ma zmiłuj. Kotu nie darują, a swoje wezmą.
Posted
No to u mnie była kocica do zeszłego roku(bo zaginęła)to ją żadne cipcie nie interesowały tak samo jak i kota co zaginał na jesieni no a ten pieron został i bez wątpienia coś trzeba z nim zrobić:) bo i tak z nie go nie ma pożytku(bo nawet myszy nie złapie)a wręcz same szkody
Posted
Moim kotkom najlepiej wychodzi zjadanie myszy z łapek, ale nie powiem całymi nocami polują w chlewie. Nawet są efekty ich polowania, bo myszy prawie już nie widzę, a jeszcze niedawno przed śniegiem po podwórku chodziły sznureczkiem i do szopy się chowały przed zimą.
Posted
Hehe to widzę że u ciebie nie zła kolonia sie rozwinęła:)ja tak miałem ze szczurami ale poszły 2 kaszanki i 0,5litra toksanu i jak na razie mam spokuj więc tylko trutke mam porozkladaną i jak na razie ze szkodnikami mam spokój bo trutka sobie leży dłuższy czas i nie znika a żeby się nie wycwaniły to co jakiś czas przekładam ja w inne miejsca:)
Posted

Nie sądzę. Sprzedający znalazł naiwnego. Do mnie jechała gąska w tak maleńkiej paczce, że oczom nie wierzyłem jak ją dostałem, ale jak wyszła z niej to od razu do pojemnika z wodą i korytka z karmą pobiegła. Jeszcze w drodze jadła mlecze w kartonie, choć się ruszać nie mogła. Ten kogucik jest raczej chory.

Zobacz jaką ślicznotkę znalazłem:

http://nak0n.flog.pl/wpis/4671221/kurka-kochina-miniaturowa-2011r

Posted

Taż tak mi się wydaje bo jakiś nie wyraźny jak pisałem

A tu mam takie fotki na które mógł bym patrzeć godzinami bo bardzo lubię małe kaczki i kurczaczki bo wyglądają super:)

http://tablica.pl/oferta/piskleta-kochin-olbrzym-CID757-ID2Ar33.html#12129ad70d

Kochiny miniaturowe super wyglądają ale jak dla mnie to trochę za małe bo ja wole duże kury:) a i przy okazji obejrzałem twoje gąski i super wyglądają:) a u Roberta widzę że cisza taka sama jak i u mnie:)

Posted

Mnie też:) i te od Grzegorza wyandotte i orpingtony właśnie w takiej barwie mają być o ile dobrze zrozumiałem:)

No a Marcin to jak kogut:) ledwie ciemno a on już do łóżka:) chyba że ma inne sprawy i przez to znika