Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pawle, nie pamiętam w jakim wieku masz te kurki, więc nie wypowiem się czy mało czy dużo jaj z kur :P

u mnie dzisiaj 3 jajka, młode kogutki z końca wrzesnia się dzisiaj pobiły, ale już nie tak jak do tej pory że sie bawiły, ale konkretnie się pobiły. kaczor pilnuje kaczki i dzisiaj pogodnił koguta i gąsiora, bo kaczka jadła z podajnika a one przyszły do tego samego, jak widać jak je kaczka to inne zwierzaki nie mogą z nią jeść :) strasznie jej pilnuje ostatnio. tak więc u mnie na wybiegu teraz rządki kaczor :P a ja myślałam że to gąsior będzie najważniejszy, jak widać waga i rozmiar tu nie ma znaczenia :D

małe kaczuszki już śpią sobie w pudełku :) cichutko w łazience, ani nikt nie wie że w domu kaczki są :P

Posted
Aniu do czasu kaczor będzie rządził? gąsior się zadomowi i to on zacznie się rozpychać łokciami tak samo gęsi;] pamiętam jak moje gęsi były małe to kaczki je goniły;[ ale jak gęsi podrosły role się odwróciły;] a koguty to jak zaczęły się bić to już będą?;[ widać żelaza im brakuje;]
Posted

nie no, jakiego żelaza? taż one jeszcze malutkie :P nawet nie było by co obgryźć ;D

gąski też sie panoszą, bo koguta już nie raz pogoniły, ale kaczor od 2-3 dni jest taki agresor w stosunku do innych zwierzaków, ja myślę że może kaczka niebawem zacznie sie nieśc i o to chodzi, bo i kaczor ją depta już kilka razy dziennie, nie wiem czy to ma jakiś związek ale tak mi się wydaje.

a z tym kuprem to nie zauważyłam czy ma niżej czy nie...

Posted
A być może? że kaczka już nie długo zacznie się nieść? a on chce być maczo;] wiesz Aniu koguty to jak zaczną się bić to już będą;[ tak jak u mnie? aż czasem cały paśnik we krwi umazany;[
Posted
no na szczęście to tak groźnie jeszcze nie ma :) nigdy nie było u mnie z krwią problemu na szczęście, poza jednym jedynym incydentem gąsiorów :P kogutów młodych jest tylko 2, a moze 3? wczesniej było 8 i jakoś dały rade :)
Posted

Witam no to Robercie nie złą rzeźnie tam masz:) no ale tak z kogutami jest a jeszcze gorzej jak miedzy kogutami jest liliput bo te mimo że małe to strasznie zadziorne:)

Aniu kaczor z czasem sie uspokoi a teraz pewnie poczuł wiosnę i przez to jest pobudzony i chce rządzić:)

Posted

Skoro dwa to jakoś jeden przemoże tego drugiego a i tak pewnie wiosną jeden trafi do gara?;]

oj tak Sławku leją się jak nie wiem ;[ a pamiętam jak był start kogut koloru krogulczego to i lał się z feniksem a ten konus to jest zakapior;]śmiesznie to wyglądało jak ten mały podskakiwał do tego dużego;]

Posted
dokładnie, jak tylko koguty zaczną sie interesować to jeden trafi do gara, ale nie wiem który ;( bo mam białego i takiego jak chciałam czarnego, ale oba sa sliczne :) a biały ma w genach ogromne zainteresowanie kurami i dzięki temu jajka nie trafiają sie puste, nie wiem jak z czarnym, a moze oba zostawię? w końcu mam teraz 7 kur, a tych z końca wrzesnia też będzie 7, a moze 8? zobacze jak będą sie zachowywały :P na razie nie ma co planowac na zapas :P
Posted

Wiem coś o tym bo miałem takiego powiedzmy liliputa z tym że był większy od zwykłego małego liliputa to żadnemu kogutowi nie przepościł ale potem jak reszta urosła to sie rewanżowała i czasami trzeba było go ratować ale czasami to i dużemu kogutowi dawał rade tak że zakapior był:)ale doczekał starości i zdechł:) a obecnie to mongoły zaczynają mi szaleć i chyba jednego wywiozę do teściów i nie tam robi zamieszanie:)

Obecnie u mnie jest 5 kogutów z czego jeszcze 3 trafi do gara ale na razie są spokojne więc degustuje sie kaczorami:)

Posted

Na te kurki to jeden starczy? ale jak trudny wybór to może oba zostaw? ale do walk musisz się przyzwyczaić;[

Pamiętam jak były japonki to dopiero zakapiory były,jeden to kiedyś padł po zwycięskiej walce z dużym kogutem,a poza nawiasem to kiedyś japonków było w każdym podwórku;] a teraz to ze świeca szukać;[ a to fajne małe kurki były;]

Posted
Nigdy nie wiadomo jak sie koguty będą zachowywać i może być tak że nic sie nie będzie działo bo np mogą sie podzielić kurami albo jeden sobie wybierze kurkę a resztę pozostawi drugiemu ale oczywiście mogą być walki kogutów jak nic:) poza tym to tylko moje gdybanie ale bynajmniej wszelakie scenariusze mogą sie sprawdzić
Posted

Robercie, jaki kebab? [a fuj!] :P

Tofik, to widzę ze dużych wymagań nie masz :) mi też moje 2 psiaki wystarczają, dodatkowo męża psiak no i kot :P ale kota mogła bym miec jeszcze jednego tylko mąż sie nie zgadza ;( ale to do czasu, tak jak z wszystkim ;D

Posted
Ja na kebab mówię szczur;] a ja to w domu żadnego zwierzaka nie toleruję? pies ma budę;] kot w stodole ma siedzieć a tak poza marginesem mam trzy koty do zbycia? nie łapią myszy w stodole tylko przynoszą z pola żywe do domu ;[
Posted

Ja mam 3 psy w tym jeden pokojowo-łańcuchowy:) i kota bo do taj pory go nie złapałem więc nadal się jeszcze koło domu kręci:)

hehe no to rzeczywiście masz poczciwe sierściuchy:)

ale chociaż ci kurczaków nie łapią:)