Jump to content

Recommended Posts

Posted

My jak zwozimy to w 4 osoby tak że robota ubywa a potem do stodoły no a ja to jak mam już mało w domu to jadę busem i sobie przywożę tak że 3 kursy robię w roku i mi starczy:)

Co do kupna no to trzeba sprawę przemyśleć ale najgorzej jest jak trzeba z kimś sie dogadać bo inaczej jak jesteś sam sobie to wiesz co ci potrzebne i nikt ci sie do tego nie wtrąca no a tak to różnie bywa:(

Dobra ja spadam bo śpioch mnie łapie

Dobranoc

Pozdrawiam

Posted

A u mnie dzień gwałtów :) gdyż kaczory zaczęły kaczki deptać a i jak dawałem jeść kochinka wyszła za mną od silków i koguty zaraz zaczęły ją atakować więc skutek był taki że biegusiem wróciła do silek:)a co do jajek to miałem aż 2 sztuki przy czy zachowałem sie jak kaleka bo jedno stłukłem i kury go zjadły:)

Pozdrawiam

Posted
Moje kurki dzisiaj 6 sztuk zniosły. :) Dużo, niedużo. Zawsze coś. :) Za to dzisiaj złapałem swoją białą najstarszą gąskę i okazało się, że jest tłusta jak świnka. Ledwo chodzi. Chyba czas na dietkę. :) Na podwórku chwilę była z resztą i ledwo się poruszała - gruba d**a. :)
Posted
To normalnie sodomia i gomoria;] ale z tym jajkiem toś się udał;]nie to że mało to jeszcze potłukłeś;] u nie dziś względny spokój kury zaczynają się rozłazić po podwórku śnieg się topi? więc i kury odżywają;] grzebania im się zachciewa?
Posted
No bo u mnie wszystko dziś na amory zebrało a zwłaszcza siwe kaczory tak więc może i gąsiorowi wiosna uderzy do głowy:) a tak propo to jutro kolejne dwa łebki spadną:)
Posted
No oczywiście kaczorom:) bo jest jeszcze 7szt do odstrzału:) bo 2 zostają przy czym jeden gdzieś do maja-czerwca ale wszystko zależy od lęgów:) bo mam jeszcze 3 koguty na pniaka ale pozwolę im jeszcze pożyć:)
Posted
W końcu mogę odetchnąć i poczytać co ciekawego wypisujecie. Od rana przeczytałem sporych rozmiarów ustawę i 7 rozporządzeń i głowa mi już pęka od nadmiaru tego dobrego. :) Mam taką znajomą, która regularnie w kwietniu ma już swoje pisklęta gęsi. Muszę ją odwiedzić z czysto ludzkiej ciekawości i oblukać czy już coś nasadziła na jaja. :)
Posted

hehe oczywiście że rosół mniam mniam:) to prócz schabowego to moje ulubione danie:) no a w sumie zostało 10szt bo 7 kaczorów i 3 koguty z tym że są jeszcze 2 koguty w zapasie bo 2 zostają ale jak coś to pójdzie jeden do odstrzału:)

no a jeśli chodzi o bialoczuby no to nic nie znalazłem ciekawego bo jak już to kogutki a kurek brak ale chyba zdecyduje sie na małe cipciaki z tego ogłoszenia co były w linku razem z jajami tylko jeszcze nie wiem ile kosztują:) ale bynajmniej mają być po szczepieniach tak więc warto nawet parę groszy więcej dołożyć a wiedzieć że są zabezpieczone poza tym chyba nie będą aż tak dużo kosztować a z drugiej strony też przecież jakiegoś wielkiego stada nie będę kupował bo myślę o 4 szt:)

Posted

Marcin a co cię tak wzięło na czytanie ustaw? przecież to nikła przyjemność;]

Sławek to tak jak ja mamy te same ulubione potrawy ja dołożył bym jeszcze frytki:] to jednak myślisz o pisklakach to lepiej;]a cztery szt. nie mogą majątku kosztować?

Posted

Coś sie nam Marcin dokształca:) a ta babka no to wcześnie nasady robi ale takie są najlepsze z tego względu że maja wiosnę i lato żeby urosnąć:)

Robercie ja też lubię frytki o i bym zapomniał placki po węgiersku mniam mniam:)

Wracając do kurczaków to cena tez pewnie zależy od wieku noi trzeba dodać koszt podróży choć tak dużo nie wyjdzie bo na gazie dłuższe podróże sie dość kalkulują a na miejscu będę wiedział co biorę bo z paczkami to różnie bywa poza tym nie wiadomo w jakim stanie mogą dotrzeć zważając że to pisklaki:) bynajmniej sprawa wymaga dokładnego przemyślenia:)