Tofik Posted February 5, 2014 Report Posted February 5, 2014 My jak zwozimy to w 4 osoby tak że robota ubywa a potem do stodoły no a ja to jak mam już mało w domu to jadę busem i sobie przywożę tak że 3 kursy robię w roku i mi starczy:)Co do kupna no to trzeba sprawę przemyśleć ale najgorzej jest jak trzeba z kimś sie dogadać bo inaczej jak jesteś sam sobie to wiesz co ci potrzebne i nikt ci sie do tego nie wtrąca no a tak to różnie bywa:(Dobra ja spadam bo śpioch mnie łapieDobranocPozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted February 6, 2014 Author Report Posted February 6, 2014 Witam:) dziś ciepły ładny dzień.kury i spółka cały dzień na dworze i dzisiaj sukces jedno jajko :)kury mi prezentowały:) pozdrawiam Quote
Tofik Posted February 6, 2014 Report Posted February 6, 2014 A u mnie dzień gwałtów gdyż kaczory zaczęły kaczki deptać a i jak dawałem jeść kochinka wyszła za mną od silków i koguty zaraz zaczęły ją atakować więc skutek był taki że biegusiem wróciła do silek:)a co do jajek to miałem aż 2 sztuki przy czy zachowałem sie jak kaleka bo jedno stłukłem i kury go zjadły:)Pozdrawiam Quote
wiejskieżycie Posted February 6, 2014 Report Posted February 6, 2014 Moje kurki dzisiaj 6 sztuk zniosły. Dużo, niedużo. Zawsze coś. Za to dzisiaj złapałem swoją białą najstarszą gąskę i okazało się, że jest tłusta jak świnka. Ledwo chodzi. Chyba czas na dietkę. Na podwórku chwilę była z resztą i ledwo się poruszała - gruba d**a. Quote
Robert ;-) Posted February 6, 2014 Author Report Posted February 6, 2014 To normalnie sodomia i gomoria;] ale z tym jajkiem toś się udał;]nie to że mało to jeszcze potłukłeś;] u nie dziś względny spokój kury zaczynają się rozłazić po podwórku śnieg się topi? więc i kury odżywają;] grzebania im się zachciewa? Quote
Tofik Posted February 6, 2014 Report Posted February 6, 2014 No to Marcinie nie źle ją upaszowałeśRobercie co do jajka to nawet nie wiem jak to się stało no ale chociaż kury miały urzywantus bo to sie stało w kurniku:)A tu dziś znalazłem nie zle okazy kogutów po prostu piękności:)http://tablica.pl/oferta/koguty-goloszyjki-mlode-CID757-ID4TxhB.html#5b2a338e94 Quote
Robert ;-) Posted February 6, 2014 Author Report Posted February 6, 2014 Ten pierwszy to ładny kolor ma;] a ten drugi to taki sobie? Quote
Tofik Posted February 6, 2014 Report Posted February 6, 2014 a tu jest chyba nie zły darciuch:)http://tablica.pl/oferta/ges-gesi-garbonose-zamiana-CID757-ID4Tr2B.html#5b2a338e94a tu ładne wyandotty,bynajmniej mi sie podobająhttp://tablica.pl/oferta/wajendoty-2013-CID757-ID4Kj2X.html#dabe7c82ba Quote
Robert ;-) Posted February 6, 2014 Author Report Posted February 6, 2014 Na milion dwieście procent krzyczy ile ma sił? mój jak chodził wieczorem jak go przywiozłem, w lato? to aż mu para szła podczas krzyku Quote
Tofik Posted February 6, 2014 Report Posted February 6, 2014 hehe to dopiero miałeś wesoło jak w kulko takie darcie było:) Quote
Robert ;-) Posted February 6, 2014 Author Report Posted February 6, 2014 Tak super ze dwa trzy tyg.takiej muzyki;[ ale teraz ju z jest spoko zadomowił się?;] a to że o 3 w nocy lubi sobie pokrzyczeć to podziękowanie dla właściciela? Quote
Tofik Posted February 6, 2014 Report Posted February 6, 2014 hehe to on robi jako budzik:)ale o 3 to trochę za wcześnie:)no ale kiedyś musi podziękowac Quote
Robert ;-) Posted February 6, 2014 Author Report Posted February 6, 2014 Wolał bym żeby z tą wdzięcznością się w dzień wyrywał?;] ale taki urok posiadania wrzeszczy?;] Quote
Tofik Posted February 6, 2014 Report Posted February 6, 2014 hehe co prawda to prawda:)ale grunt że teraz masz spokój:) a tak w ogóle to on coś względem samic sie zmienił czy dalej osobno? Quote
Robert ;-) Posted February 6, 2014 Author Report Posted February 6, 2014 Wiesz ja to za bardzo nie wiem? jak były zamknięte to nie miałem okazji obserwować;[ ale teraz jak chodzą wolno to zwrócę uwagę?;] Quote
Tofik Posted February 6, 2014 Report Posted February 6, 2014 No bo u mnie wszystko dziś na amory zebrało a zwłaszcza siwe kaczory tak więc może i gąsiorowi wiosna uderzy do głowy:) a tak propo to jutro kolejne dwa łebki spadną Quote
Robert ;-) Posted February 6, 2014 Author Report Posted February 6, 2014 Nie wiem jutro popatrzę czy weźmie się za swoje dziewczyny? a czyje te łepki spadną? Quote
Tofik Posted February 6, 2014 Report Posted February 6, 2014 No oczywiście kaczorom:) bo jest jeszcze 7szt do odstrzału:) bo 2 zostają przy czym jeden gdzieś do maja-czerwca ale wszystko zależy od lęgów:) bo mam jeszcze 3 koguty na pniaka ale pozwolę im jeszcze pożyć Quote
Robert ;-) Posted February 6, 2014 Author Report Posted February 6, 2014 To jednym słowem rosół;] w sumie to już dużo ci nie zostało? a jak w poszukiwaniu białoczubów? Quote
wiejskieżycie Posted February 6, 2014 Report Posted February 6, 2014 W końcu mogę odetchnąć i poczytać co ciekawego wypisujecie. Od rana przeczytałem sporych rozmiarów ustawę i 7 rozporządzeń i głowa mi już pęka od nadmiaru tego dobrego. Mam taką znajomą, która regularnie w kwietniu ma już swoje pisklęta gęsi. Muszę ją odwiedzić z czysto ludzkiej ciekawości i oblukać czy już coś nasadziła na jaja. Quote
Tofik Posted February 6, 2014 Report Posted February 6, 2014 hehe oczywiście że rosół mniam mniam:) to prócz schabowego to moje ulubione danie:) no a w sumie zostało 10szt bo 7 kaczorów i 3 koguty z tym że są jeszcze 2 koguty w zapasie bo 2 zostają ale jak coś to pójdzie jeden do odstrzału:)no a jeśli chodzi o bialoczuby no to nic nie znalazłem ciekawego bo jak już to kogutki a kurek brak ale chyba zdecyduje sie na małe cipciaki z tego ogłoszenia co były w linku razem z jajami tylko jeszcze nie wiem ile kosztują ale bynajmniej mają być po szczepieniach tak więc warto nawet parę groszy więcej dołożyć a wiedzieć że są zabezpieczone poza tym chyba nie będą aż tak dużo kosztować a z drugiej strony też przecież jakiegoś wielkiego stada nie będę kupował bo myślę o 4 szt:) Quote
Robert ;-) Posted February 6, 2014 Author Report Posted February 6, 2014 Marcin a co cię tak wzięło na czytanie ustaw? przecież to nikła przyjemność;] Sławek to tak jak ja mamy te same ulubione potrawy ja dołożył bym jeszcze frytki:] to jednak myślisz o pisklakach to lepiej;]a cztery szt. nie mogą majątku kosztować? Quote
wiejskieżycie Posted February 6, 2014 Report Posted February 6, 2014 Kolejny konkurs przede mną, stąd to zamiłowanie do studiowania przepisów. Quote
Robert ;-) Posted February 6, 2014 Author Report Posted February 6, 2014 No cóż trzeba pocierpieć;[ Quote
Tofik Posted February 6, 2014 Report Posted February 6, 2014 Coś sie nam Marcin dokształca:) a ta babka no to wcześnie nasady robi ale takie są najlepsze z tego względu że maja wiosnę i lato żeby urosnąćRobercie ja też lubię frytki o i bym zapomniał placki po węgiersku mniam mniam:)Wracając do kurczaków to cena tez pewnie zależy od wieku noi trzeba dodać koszt podróży choć tak dużo nie wyjdzie bo na gazie dłuższe podróże sie dość kalkulują a na miejscu będę wiedział co biorę bo z paczkami to różnie bywa poza tym nie wiadomo w jakim stanie mogą dotrzeć zważając że to pisklaki:) bynajmniej sprawa wymaga dokładnego przemyślenia:) Quote
Recommended Posts