Jump to content

Recommended Posts

Posted

hehe no na pewno miały używantus bo kaczka to jak ryba w wodzie:)

ja dziś wreszcie odkułem koryto co maja wodę na dworze bo dojże że woda w nim zamarzła to jeszcze przymarzło i nie było jak go wywalić:( ale dziś było dość słonecznie więc trochę potłukłem i pościło tak więc jak nalałem wody to jedna kaczka na drugą wchodziła co by sie wykąpać:) no ale kaczki już tak maja że lubią sie w wodzie ciapać:)

Posted
Oj tak;] w mojej bali co metra średnicy nie ma to 4 na raz się kąpały[ jeśli to kąpielą można było nazwać] a wody to nie nadążałem nalewać wody?;[ u mnie niestety jeszcze puste stoi tzn,lód tam jest;[
Posted
Moje koryto jest z blachy jakieś 6-7mm tak więc można śmiało walić:) i tak też dziś zrobiłem bo żeby oderwać to walnąłem parę razy porządnie młotem a ze środka to odbiłem jak go już przewróciłem:) no a bali jest o wiele cieńsza tak więc nie warto ryzykować żeby lód rozbić poza tym cały czas mówią ciepło tak więc i tak w swoim czasie puści:) a wody to już im nie dolewałem bo było i tak kolo 14 więc naleje jutro bo i tak większość wychlapały ciapciuchy jedne:)
Posted
Ale z tego co zauważyłem to biegusy są mniejsze ciapciuchy a niżeli siwe bo biegusom wleje rano i mam spokój a siwym to 3-4 razy w kurniku dolewam:) teraz może sie to zmieni bo jak mają spowrotem koryto no to może już w kurniku nie będą tak ciapać:)
Posted
Szczerze to nie zauważyłem tego u biegusów;[ale to są ''dziwne'' kaczki;] więc może i wody im się tak nie chcę?u mnie to one trochę na uboczu się trzymają? przynajmniej stara samica,a i przyglądałem się tym dwóm klonom i nawet raz wydawało mi się że już wypatrzyłem starego a tu nic z tego te skubańce są takie same;[
Posted
hehe ale masz dylemata z tymi kaczorami:) a co do biegusów to takie moje odczucie ale może przez to że są osobno i jest ich 4szt no a siwych coś kolo 20szt tak więc spora różnica ale pojemnik biegusów jest mniejszy
Posted
No mam dylemat? bo jak zostawię na jaja parkę? a się pomylę,i zostawię matkę z synem to trochę mi to nie w smak;[ a tak stara para jest nie spokrewniona?bo i kolor mają inny? a co do wody i biegusów to ja jakoś nie zauważyłem jakiegoś zamiłowania do kąpieli u nich?a ilość wypitej wody też może się różnić? przecież biegusy do dużych kaczek nie należą ;]tylko do długich;];]
Posted

Przyglądnij sie dokładnie piórom na skrzydłach i na ogonie bo ten starszy powinien mieć bardziej podniszczone pióra bynajmniej ja tak rozpoznaje siwe:) bo cześć to tez klony:)

Co do biegusów to jak miały wannę a jak sie siwe nie kąpały to on wchodziły choć zanim zaczęły to też trochę czasu minęło a jak już sie kąpały i zobaczyły że ktoś idzie to zaraz uciekały w popłochu dziki jedne:)

Posted
To jednak też kąpiele lubią;] ja to jestem słabym obserwatorem;[patrzyłem na te ich pióra w ogonach i skrzydłach i już mówię mam? a tu za nim idzie drugi i to wygląda tak samo;[najlepiej było by je złapać i wtedy by się przyjrzał ale to takie wszystko dzikie;[
Posted

No pływać pływały tylko jak nikt nie widzi:) tak że kąpiele lubią no bo to w końcu kaczki:)

No a co do tych kaczorów no to już nie wiem co Ci poradzić:( może jakbyś ich złapał to sytuacja by sie wyjaśniła bynajmniej starszy musi być choć troszkę podniszczony no a co do złapania no to wiem że to nie jest taka prosta sprawa bo nie raz sie za nimi uganiałem a jeszcze jak źle złapałem to mie odrapała:)a teraz jak chce je złapać to je najpierw zaganiam do kojca a tam nie mają zbytnio pola manewru jak na dworze:)

Posted
Ja swoich nie łapię no chyba żeby któregoś wykąpać w garnku z przyprawami;] ale mam patent zaganiam je między stary kurnik a ogrodzenie a tam jest może z 40cm szerokości i już je mam;] no ja też nie wiem jak je odróżnić? najwyżej kupię innego samca?
Posted

No to jak nie chcesz ryzykować no to chyba musisz nowego nabyć:(

No a mój to jak paw wygląda przy tych kaczkach, tak stanie sobie dumny i tak tak tak po prostu ubaw po pachy:) tyle że z tego wszystkiego na razie żadnego efektu nie widać:) bo deptać sie deptają ale jaja jeszcze nie widziałem ale myślę że już nie długo sie pojawią bo ciepło no a w ogóle to chyba już najwyższa pora:)

Posted
Będą będą;]ja też czekam na jajka tylko że kurze;];] u mnie taki dumny chodzi lewus pierś do przodu;] i kaczki wodzi a one za nim;[ a tak poza nawiasem to ten twój brat co ma konto za alledrogo to płaci za to konto czy coś w tym stylu?
Posted

hehe "lewus" aż sie Aga śmieje że tak nazwałeś gąsiora:)

Co do konta to nie mam pojęcia bo on to kilka lat temu zakładał tak że nie wiem jak to jest ale konto jest chyba darmowe tylko jak coś wystawiasz do sprzedaży to chyba jakiś procent płacisz a jak kupujesz to nie, jeszcze brajdak coś mówił że jak ma sie świeże konto to najczęściej jest tak że najpierw trzeba zapłacić i dopiero po wpłacie wysyłają no a jak masz już konto dłuższy czas i co jakiś czas kupujesz to wysyłają bez problemu i płacisz na miejscu (tak jak ja inku odbierałem) bynajmniej ja tak to zrozumiałem jak mówił i dlatego konta nie zakładałem tylko na jego konto poszło bo w sumie 5zl więcej no a w banku i tak trzeba zapłacić 2,50+paliwo do miasta tak więc chyba by mi więcej wyszło:)

Posted
A to twoja połówka śledzi nasze rozmowy?pilnuje żebyś w necie z jakąś babką nie świrował;];];];] a co do konta to trudno muszę kogoś poszukać z kątem bo mi się to nie kalkuluje;[ a nie lubię żadnych abonamentów i temu podobnych wolę za żywą gotówkę kupować i nie mieć żądnych zobowiązań ;[ zwłaszcza finansowych .A muszę kupić bo się obudzę z ręką w nocniku;[
Posted

Nie zaprzeczam:) bo czasami zerka co mu ty wypisujemy:)a nawet czasami sam jej czytam jak coś jest śmiesznego:)

Nie da sie ukryć najwyższa pora na zakup bo czas ucieka i w końcu jaja przyjadą a tu ani inku ani kwoki:)

Co do opłat to ja też lubię czarne na białym, wiem że co miesiąc mam polsata i internet zapłacić i mi wystarczy:)

A co do konta to pogadam z brajdakiem to ci powiem jutro co i jak ale mi sie wydaje że konto jest za friko bo jeżeli chce sie kupować to jak niby ma sie to zrobić i chyba dlatego tylko sprzedający muszą płacić

Posted
Pozdrów ją ode mnie;] i jak byś mógł to spytaj braciaka,jak to z tym jest?;] a tak poza nawiasem ten wątek to tak trochę się zrobił jak; ''moda na sukces' czytaj końca nie widać ;]a dziewczyny lubią oglądać telenowele?
Posted

Rano bo już śpi:)

Nie da sie ukryć trochę żeśmy namieszali biorąc pod uwagę temat wątku:) ale co tam grunt że można pogadać bo z tego co pisaliście to na inny forach tak sie nie da bo włodarze nie pozwalają:(

A z brajdakiem pogadam jutro to dam ci znać wieczorem:)

Posted

Nie ma problemu pogadam i dowiem się co i jak:)

Ja tam na innych forach nie bylem bo tu od razu trafiłem i wcale nie żałuje:) nawet mam nowe hobby:) (drób ozdobny kto by przypuszczał że sie tym zajmę:)) noi nie wspomnę o fajnych ludziach których tu poznałem:)

A teraz idę w kimę bo rano znowu do ogrodu:)

Dobranoc

Pozdrawiam

hehe kawal pudła:) i taki jeden wsad by starczył na nas wszystkich:)

Posted

witam :)

u nas ciepło, ale deszczyk kropi :) zwierzyniec oczywiście na polu, jakoś specjalnie im to nie przeszkadza :P śniegu coraz mniej...

a poza tym żadnych nowości :P

a co do allegro, to nie ma żadnych opłat, jedynie prowizja od sprzedanych rzeczy...