adam1208 Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 Witam u mnie też roztopy, dookoła woda. Właśnie wróciłem z podwórka i jestem bardzo mile zaskoczony - w dzisiejszym dniu miałem 11 jajek ( kur mam 30 ). Także jest bardzo dobrze. Quote
Tofik Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 Witam a u mnie powtórka z wczoraj:) czyli 4 jajka a co do wody to też mam kupę ale tak jest chyba u wszystkich gdzie jest śnieg:)Robercie co do allegro to jest tak jak Ania pisze konto jest za friko a oplata jest jak coś wystawiasz do sprzedaży tak że śmiało możesz konto zakładać poza tym tam podajesz maila i tel tak więc jak coś będzie do ciebie jechać to dostaniesz maila a i kurier będzie do ciebie dzwoniłPozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted February 8, 2014 Author Report Posted February 8, 2014 Dzięki za info:) zakładam sobie dzisiaj jak laptopa odpalę?,Adam to dobry wynik ja od podobnej ilośći kur wcale nie mam:( Quote
Tofik Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 Znakiem tego twoje kury maja na razie wolne i dla tego nie noszą ale w swoim czasie na pewno nadrobią tak że nie ma co sie martwićA co do konta to odpalaj laptopa i działaj:)Adamie ja też myślę że wynik nie jest zły a jak całkiem wiosna przyjdzie to jaj będzie że hoho:) Quote
Robert ;-) Posted February 8, 2014 Author Report Posted February 8, 2014 Ja się nie martwię;] tylko piszę smutną prawdę;[ Quote
Tofik Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 No ale jak na razie i tak nie możesz nic poradzić ale w swoim czasie na pewno sie zrehabilitująA tan inku to ten co pisałeś dwupoziomowy? Quote
Robert ;-) Posted February 8, 2014 Author Report Posted February 8, 2014 Tak ten dwupoziomowy;]i ten z regulowaną temp.ale bez higrometru:[ Quote
ania1983 Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 widzę, że temat inkubatora powraca Robercie to juz ostatni dzwonek na zamawianie, bo jeszcze trzeba dodać czas wysyłki, w zależności od tego jak będziesz płacił czy przy odbiorze czy przelewem inny jest czas oczekiwania na przesyłkę.jak pogoda sie utrzyma taka jak jest, to w przyszłym tygodniu ruszamy z kacznikiem zdaję sobie sprawę ze mamy coraz mniej czasu, bo kaczka pewnie lada dzień zacznie sie nieść, a nie chcę zeby u kur sie niosła, mam nadzieję że zdążymy a co do jajek, to u mnie dzisiaj tak jak u Tofika, 4 jaja Quote
Robert ;-) Posted February 8, 2014 Author Report Posted February 8, 2014 Temat powrócił bo robert gapa czekał na ostatni dzwonek;[;[;[ Aniu ja wiem że czas dobry na pracę,bo ciepło;] i na jajka od kaczek nie długo będzie trzeba czekać? u mnie dziś armagedon? kaczory poszalały mało kaczki w wodzie nie utopiły;[taką miłością ja obdarzały;] Quote
Tofik Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 No to higrometr najwyżej dokupisz osobno a co do jajek kaczych to też myślę że niebawem sie pojawią bo zazwyczaj po 15 lutego kaczki mi sie już niosly tylko ciekaw jestem kiedy butelki zaczną bo jak na razie to tylko kaczor robi swoje:)Aniu jak pogoda będzie tak jak teraz a nawet ma być coraz cieplej to nie ma na co czekać tylko trzeba działać działać działać Quote
ania1983 Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 Tofik, taki właśnie mamy zamiar tym bardziej że pracy przy kaczniku n ie ma dużo, przynajmniej mi tak się wydaje zamiast fundamentów [bo trzeba tylko pod 1 ścianę] namawiam męża na takie gotowe fundamenty w bloczkach, nie trzeba czekać aż wszytsko zastygnie, zrobić 2 ściany w tym w 1 małe okienko cobym miała jak wrzucać ze stodoły słomę/siano,a poza tym to wiadomo drzwi i normalne okno, ocieplać będziemy w późniejszym terminie jak będą materiały, no i jeszcze wylewka, ta będzie musiała swoje odstac, ale na mój rozum to w sumie roboty przy tym niewiele Quote
Robert ;-) Posted February 8, 2014 Author Report Posted February 8, 2014 Aniu to tak się tylko wydaje proste? ale pracy macie sporo;[a ten kacznik jak dobrze pamiętam to mam być w stodole? czy w męża siłowni? a ja jak nić nie pokręciłem to mam konto założone ;] Quote
ania1983 Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 Robercie, po dość burzliwych rozmowach, za i przeciw wyszło jednak na moje i na dobro kaczek, czyli w stodole będzie kacznik no to gratuluję załozenia konta teraz tylko zakupy robić a swoją drogą to polecam załozenie konta w banku z dostępem do konta internetowego. ułatwia zakupy, przyśpiesza, a także można za darmo płacić rachunki, bo w banku i na poczcie jest prowizja za opłaty.siłownię w końcu odpuściłam, bo mimo ze zrobiona full wypas, to musiał bym drób wodny trzymać na wspólnym wybiegu z kurami, bo nie ma opcji zrobić osobnego wyjścia, wiec wolę w stodole zrobić kacznik i mieć osobne wybiegi Quote
Tofik Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 Robert ma racje że tylko wydaje sie proste ale nigdy nie wiadomo jak sie wszystko będzie układać O ile sie nie mylę to Robercie powinna ci przyjść wiadomość na maila że konto jest założone:) takie niby potwierdzenie:) Quote
Robert ;-) Posted February 8, 2014 Author Report Posted February 8, 2014 Tak będzie łatwiej i wygodniej w obrządku i obsłudze a ja konto tylko na ten jeden zakup?a konto w banku mam ale puste;] Sławek przyszła że mam potwierdzić imeil ale pokierowało mnie do tworzenia wiadomości do firmy od inku nie wiem czy dobrze zrobiłem ale się okaże? jak ja nie lubię takich akcji;[ Quote
ania1983 Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 oj, nie mów że ostatnie zakupy bo na pewno nie raz jeszcze Ci się przyda konto ja to większość rzeczy kupuje przez internet, tak mi wygodniej i taniej, szczególnie jak to jakiś większy sprzęt, taniej, można porównać ofertę w kilka minut i dostarczą pod dom same plusy a co do pustego konta, to nie pomogę niestety wiem chłopaki że to tylko tak się łatwo wydaje, no ale co ja zrobię ze tak to widzę Quote
Tofik Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 Aniu najgorzej jest zacząć a jak sie zacznie to zawsze jakoś poleci:)Robercie może coś gdzieś źle wypełniłeś i dlatego taki efekt ale fakt jak coś będzie nie tak to na pewno cie poinformują i może dlatego cie przekierowali:)A co do zakupów przez internet to jakoś nie mam przekonania bo lubię widzieć na żywo co kupuje ale może to przez to że przez internet nie kupuje a co do banku to ja z konta tylko korzystam jak mi jakaś kasa przychodzi:) Quote
Robert ;-) Posted February 8, 2014 Author Report Posted February 8, 2014 Ja kasę trzymam w skarpecie;] a konto to mam jak kiedyś zboże sprzedawałem?a co do zakupów w necie to będzie 1 i ostatni raz;] a co do konta się zobaczy?Ania to widzi prosto i łatwo bo to mąż będzie większość prac budowlanych robił;] Quote
Tofik Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 hehe no tak może mu dać sie wody na pićA co do konta to jak masz już założone to pewnie jeszcze nie raz skorzystasz:) chyba że wychodzisz z taką samą zasadą jak ja czyli kupujesz jak widzisz na żywo:) Quote
Robert ;-) Posted February 8, 2014 Author Report Posted February 8, 2014 Ja tam wolę na żywo;] ale teraz nie mam innego wyjścia? ja dziś trochę patrzyłem na te moje kaczory butelkowe to jeden jakby trochę się wyróżniał?i jeszcze jutro popatrzę czy aby dobrze?;] A lewus to jakoś nie ma się o co gniewać że go tak nazwałem dziwoląg jeden? Quote
Tofik Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 Nie narzekaj tak na niego przecież ma jeszcze czas bo jakby gąski ci jaja nosiły to mógłbyś się martwić a tak no to bądź do lewusa wyrozumiały:)hehe a co do kaczorów no to może sie dopatrzysz który jest który:) Quote
Robert ;-) Posted February 8, 2014 Author Report Posted February 8, 2014 Też mam nadzieję że je w końcu odróżnię?ale ciśnienia nie mam?a co do lewusa to mam go już po czubek głowy?;[ Quote
Tofik Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 Jeszcze cie lewis zaskoczy:) a ja dziś wywiozłem jednego mongoła bo między moimi kurkami jest jedna zielononóżka i te mongoły strasznie ja męczyły tak więc jednego gładkiego wywiozłem i teraz mam jednego gładkiego a drugiego lokowanego więc może trochę sie uspokoją Quote
Robert ;-) Posted February 8, 2014 Author Report Posted February 8, 2014 To pomniejszyłeś stadko? to teraz masz dwie pary mongołków, jedną gładką a drugą lokowaną? a ta zielononóżka to taka jak moje czy jakaś inna ma zielone nóżki? Quote
Tofik Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 tak najzwyklejsza zielononóżka z zielonymi nogami:)bo trafiła sie w kurczakach 2lata temu noi sobie jest:)A jeśli chodzi o Mongołki to mam 2 kogutki jeden lokowany a drugi gładki:) i 3 lokowane kurki:) A zielononóżka to coś takiego tylko że starsza:)http://tablica.pl/oferta/zielononozki-zielononozka-kurki-8-tyg-CID757-ID2gc9h.html#40010d6e60;promoted Quote
Recommended Posts