Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam a u mnie powtórka z wczoraj:) czyli 4 jajka a co do wody to też mam kupę ale tak jest chyba u wszystkich gdzie jest śnieg:)

Robercie co do allegro to jest tak jak Ania pisze konto jest za friko a oplata jest jak coś wystawiasz do sprzedaży tak że śmiało możesz konto zakładać poza tym tam podajesz maila i tel tak więc jak coś będzie do ciebie jechać to dostaniesz maila a i kurier będzie do ciebie dzwonił:)

Pozdrawiam

Posted

Znakiem tego twoje kury maja na razie wolne i dla tego nie noszą:( ale w swoim czasie na pewno nadrobią tak że nie ma co sie martwić:)

A co do konta to odpalaj laptopa i działaj:)

Adamie ja też myślę że wynik nie jest zły a jak całkiem wiosna przyjdzie to jaj będzie że hoho:)

Posted

widzę, że temat inkubatora powraca :) Robercie to juz ostatni dzwonek na zamawianie, bo jeszcze trzeba dodać czas wysyłki, w zależności od tego jak będziesz płacił czy przy odbiorze czy przelewem inny jest czas oczekiwania na przesyłkę.

jak pogoda sie utrzyma taka jak jest, to w przyszłym tygodniu ruszamy z kacznikiem :D zdaję sobie sprawę ze mamy coraz mniej czasu, bo kaczka pewnie lada dzień zacznie sie nieść, a nie chcę zeby u kur sie niosła, mam nadzieję że zdążymy :)

a co do jajek, to u mnie dzisiaj tak jak u Tofika, 4 jaja :)

Posted
Temat powrócił bo robert gapa czekał na ostatni dzwonek;[;[;[ Aniu ja wiem że czas dobry na pracę,bo ciepło;] i na jajka od kaczek nie długo będzie trzeba czekać? u mnie dziś armagedon? kaczory poszalały mało kaczki w wodzie nie utopiły;[taką miłością ja obdarzały;]
Posted

No to higrometr najwyżej dokupisz osobno a co do jajek kaczych to też myślę że niebawem sie pojawią:) bo zazwyczaj po 15 lutego kaczki mi sie już niosly tylko ciekaw jestem kiedy butelki zaczną bo jak na razie to tylko kaczor robi swoje:)

Aniu jak pogoda będzie tak jak teraz a nawet ma być coraz cieplej to nie ma na co czekać tylko trzeba działać działać działać:)

Posted

Tofik, taki właśnie mamy zamiar :D tym bardziej że pracy przy kaczniku n ie ma dużo, przynajmniej mi tak się wydaje :P zamiast fundamentów [bo trzeba tylko pod 1 ścianę] namawiam męża na takie gotowe fundamenty w bloczkach, nie trzeba czekać aż wszytsko zastygnie, zrobić 2 ściany w tym w 1 małe okienko cobym miała jak wrzucać ze stodoły słomę/siano,a poza tym to wiadomo drzwi i normalne okno, ocieplać będziemy w późniejszym terminie jak będą materiały, no i jeszcze wylewka, ta będzie musiała swoje odstac, ale na mój rozum to w sumie roboty przy tym niewiele :P

Posted

Robercie, po dość burzliwych rozmowach, za i przeciw wyszło jednak na moje i na dobro kaczek, czyli w stodole będzie kacznik :D

no to gratuluję załozenia konta :) teraz tylko zakupy robić :D a swoją drogą to polecam załozenie konta w banku z dostępem do konta internetowego. ułatwia zakupy, przyśpiesza, a także można za darmo płacić rachunki, bo w banku i na poczcie jest prowizja za opłaty.

siłownię w końcu odpuściłam, bo mimo ze zrobiona full wypas, to musiał bym drób wodny trzymać na wspólnym wybiegu z kurami, bo nie ma opcji zrobić osobnego wyjścia, wiec wolę w stodole zrobić kacznik i mieć osobne wybiegi :)

Posted

Robert ma racje że tylko wydaje sie proste ale nigdy nie wiadomo jak sie wszystko będzie układać:)

O ile sie nie mylę to Robercie powinna ci przyjść wiadomość na maila że konto jest założone:) takie niby potwierdzenie:)

Posted

Tak będzie łatwiej i wygodniej w obrządku i obsłudze a ja konto tylko na ten jeden zakup?a konto w banku mam ale puste;]

Sławek przyszła że mam potwierdzić imeil ale pokierowało mnie do tworzenia wiadomości do firmy od inku nie wiem czy dobrze zrobiłem ale się okaże? jak ja nie lubię takich akcji;[

Posted

oj, nie mów że ostatnie zakupy bo na pewno nie raz jeszcze Ci się przyda konto :) ja to większość rzeczy kupuje przez internet, tak mi wygodniej i taniej, szczególnie jak to jakiś większy sprzęt, taniej, można porównać ofertę w kilka minut i dostarczą pod dom :) same plusy :P

a co do pustego konta, to nie pomogę niestety :(

wiem chłopaki że to tylko tak się łatwo wydaje, no ale co ja zrobię ze tak to widzę :P

Posted

Aniu najgorzej jest zacząć a jak sie zacznie to zawsze jakoś poleci:)

Robercie może coś gdzieś źle wypełniłeś i dlatego taki efekt ale fakt jak coś będzie nie tak to na pewno cie poinformują:) i może dlatego cie przekierowali:)

A co do zakupów przez internet to jakoś nie mam przekonania bo lubię widzieć na żywo co kupuje ale może to przez to że przez internet nie kupuje a co do banku to ja z konta tylko korzystam jak mi jakaś kasa przychodzi:)

Posted

Ja kasę trzymam w skarpecie;] a konto to mam jak kiedyś zboże sprzedawałem?a co do zakupów w necie to będzie 1 i ostatni raz;] a co do konta się zobaczy?

Ania to widzi prosto i łatwo bo to mąż będzie większość prac budowlanych robił;]

Posted

hehe no tak może mu dać sie wody na pić:)

A co do konta to jak masz już założone to pewnie jeszcze nie raz skorzystasz:) chyba że wychodzisz z taką samą zasadą jak ja czyli kupujesz jak widzisz na żywo:)

Posted
Ja tam wolę na żywo;] ale teraz nie mam innego wyjścia? ja dziś trochę patrzyłem na te moje kaczory butelkowe to jeden jakby trochę się wyróżniał?i jeszcze jutro popatrzę czy aby dobrze?;] A lewus to jakoś nie ma się o co gniewać że go tak nazwałem dziwoląg jeden?
Posted

Nie narzekaj tak na niego przecież ma jeszcze czas bo jakby gąski ci jaja nosiły to mógłbyś się martwić a tak no to bądź do lewusa wyrozumiały:)

hehe a co do kaczorów no to może sie dopatrzysz który jest który:)

Posted
Jeszcze cie lewis zaskoczy:) a ja dziś wywiozłem jednego mongoła bo między moimi kurkami jest jedna zielononóżka i te mongoły strasznie ja męczyły tak więc jednego gładkiego wywiozłem i teraz mam jednego gładkiego a drugiego lokowanego więc może trochę sie uspokoją:)