wiejskieżycie Posted February 9, 2014 Report Posted February 9, 2014 Tak myślałem, że z moich propozycji nic nie będzie. Chyba wiem jak Ci się kojarzy, ale jesteśmy przecież gentelmenami i damami i o pewnych sprawach nie rozmawiamy. :) Quote
Robert ;-) Posted February 9, 2014 Author Report Posted February 9, 2014 U mnie jak pojawiła się klacz Amina to ze dwa tygodnie się zastanawiałem jak ją zawołać? skoro masz takie problemy z sklerozą?;] to kup zielone one jajka znoszą bez holesterolu;] a imię sama wymyśl to zapamiętasz?;];];];] Quote
ania1983 Posted February 9, 2014 Report Posted February 9, 2014 to nie chodzi o to, ze jak sama nazwę to zapamiętam, bo mojego seniora sama nazywałam a na moja skleroze to i zielone jajka nie pomogą Marcinie, masz racje Quote
DuzyGrzegorz Posted February 9, 2014 Report Posted February 9, 2014 Może skorzystasz z imion moich butelek. Kaczor ma na imię Stefan, kaczka brązowa Stefan, czarna większa Stefan, a czarna mniejsza Stefan. Wczoraj Stefan zniosła jajko, a dziś zniosła Stefan i Stefan. Od kilku dni przychodzą pod okno i kraczą częściej niż zwykle.Termometry które miałem jak tylko pamiętam okazały się przemrożone, co się objawia przerwami w rurce wskaźnikowej. Jeden udało mi się doprowadzić do użytku, muszę się wziąć za drugi. Może też coś z niego będzie. Regulator w wersji niestety prototypowej w części elektronicznej już w trakcie pakowania w obudowę, ale wszystkie testy i ustawienia ma za sobą. Pozdrawiam! Quote
ania1983 Posted February 9, 2014 Report Posted February 9, 2014 Gregorz witajmuszę Ci przyznaż, że piękne imiona mają Twoje kaczki szczególnie podoba mi się imię Stefan Grzegorz, ale jak termometr moze byc przemrożony? chyba ze mówisz o tych do inku? Quote
wiejskieżycie Posted February 9, 2014 Report Posted February 9, 2014 Super masz nazwane ptaki Grzegorzu. Na pewno się nie mylisz wołając na nie po kolei. Quote
Robert ;-) Posted February 9, 2014 Author Report Posted February 9, 2014 Ja też przyznam Grzegorzowi oryginalność w nazywaniu butelek;];]dziś was humor nie opuszcza;];];];] Quote
DuzyGrzegorz Posted February 9, 2014 Report Posted February 9, 2014 Imiona trzech pozostałych butelek też są ładne, a przynajmniej mnie się podobają. Właśnie te termometry niestety. Jeżeli cały alkohol wycofa się do zbiorniczka to później jest taki efekt że słupek nie jest ciągły. Takie termometry należy trzymać w mieszkaniu, a nie tak jak u mnie na strychu. Ale jeden jest już dobry i mam nadzieję, że ten drugi mi nie pęknie przy naprawie. Wartości materialnej nie mają dużej, ale to termometry jeszcze mojej mamy, a wtedy zdobyć taki to był cud. Zlecenia, zapisy, kolejki przed Centrovetem, i wreszcie jest! Ciekawostką jest to, że do dzisiaj nawet kolorystyka się nie zmieniła, a nawet krój czcionki. Był jeszcze trzeci przerobiony na mokry i dwa rtęciowe kolankowe, ale ktoś pożyczył i powiedział że mu popękały. Biorę się za ten drugi termometr. Pozdrawiam.P.s.Imiona kaczora i kaczki brązowej nie mylę. Czasami mi się tylko mylą imiona tych dwu czarnych kaczek bo są bardzo podobne i z daleka trudno poznać czy ta kaczka to Stefan czy Stefan. Najczęściej wołam wszystkie Stefany! Quote
ania1983 Posted February 9, 2014 Report Posted February 9, 2014 Grzegorz, czyli termometr ma dla Ciebie wartość sentymentalną...w takim razie trzymam kciuki żeby udało się go naprawić Robercie, a no ładny słoneczny dzień, wiosna idzie to i humory dopisują ;D Quote
Robert ;-) Posted February 9, 2014 Author Report Posted February 9, 2014 Wiosna wiosną;];] ale zimę zapowiadają jeszcze z dużymi mrozami;[;[ wolę nie ale tak mi się o uszy obiło? Quote
ania1983 Posted February 9, 2014 Report Posted February 9, 2014 Robercie, źle Ci się o uszy obiło zapowiadam koniec zimy i nie będzie żadnych powrotów musimy zrobić kacznik i ogrodzenie, najlepiej zanim kury zechcą siadać na jaja, bo puki kaczki i gęsi u nich "pomieszkuja" to nie mam warunków na odhowalniki w kurniku. tak wiec trochę mi się śpieszy z robotą Quote
wiejskieżycie Posted February 9, 2014 Report Posted February 9, 2014 Też słyszałem, że mrozy mają wrócić po połowie lutego. A co do dobrego humoru, to polecam włączyć dwójkę. Lecą jakieś kabarety i między innymi występuje taka Ada z Nowaków, no po prostu wymiata kobieta. Jak się tylko pojawia na scenie, to publiczność się śmieje. Quote
ania1983 Posted February 9, 2014 Report Posted February 9, 2014 Marcinie, z powodu tego ze z mężem nie lubimy być do niczego zmuszani nie posiadamy telewizora a kabaretów nie lubię sama oglądać, jedynie jak mąż włączy, ja to jedynie kabaret otto Quote
wiejskieżycie Posted February 9, 2014 Report Posted February 9, 2014 Przynajmniej macie mnóstwo czasu na inne rzeczy. Quote
ania1983 Posted February 9, 2014 Report Posted February 9, 2014 no tak, gdyby jeszcze nie ten nałóg komputerowy Quote
Tofik Posted February 9, 2014 Report Posted February 9, 2014 No rozwaliliście mnie z tymi nazwami:) bo jak można nazwać chodzący obiad:)Aniu a czemu zaraz nałóg dla mnie to relax:)Co do dzisiejszego dnia no to zakończyłem na 2 jajach ale chyba przez to że przez ostatnie 2 miałem po 4 szt:)Pozdrawiam Quote
wiejskieżycie Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Hello. Co tutaj taka cisza? Przeglądam właśnie siatki ogrodzeniowe leśne, bo jeśli chcę rozmnażać gąski z jajek od znajomych muszę ogrodzić im teren mojej łąki, żeby ich nie pilnować jak dotąd za pomocą pastucha elektrycznego, który na moje gąski wprawdzie działa, ale co siatka to jednak zawsze siatka. Jest tego towaru mnóstwo. Dopiero zacząłem szukać i muszę znaleźć taką o jak najmniejszych odstępach oczek w pionie i poziomie, zwłaszcza na samym dole siatki. Myślę, że taka 1,50 najbardziej by mi odpowiadała. Jeśli kiedyś w oczy się Wam rzuci taka o oczkach mniejszych niż 15 cm, to wrzućcie link. Nie chcę od razu na tą leśną przykręcać taką niską zieloną, żeby maluchy od razu mi nie nawiały. Quote
ania1983 Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 witaj Marcinie a no cicho ja dzisiaj prawie cały dzień na polu spędziłam, a małymi przerwami. pogoda ładna była, więc trzeba było wykorzystać co do siatki to tu masz 3 propozycje gdzie oczka są mniejsze niż 15 cm najlepsza wydaje sie ta ostatnia, oczka 5x5, kurcze ze też ja jej nie widziałam jak swoją siatke kupowałam :/ http://allegro.pl/siatka-lesna-120-9-15-l-30mb-lekka-oczka-3x10cm-i3942413106.htmlhttp://allegro.pl/siatka-lesna-150-13-30-l-50mb-lekka-oczka-8x10cm-i3942412634.htmlhttp://allegro.pl/siatka-lesna-100-13-30-l-50mb-lekka-oczka-5x5cm-i3942413179.html Quote
wiejskieżycie Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Taka jak ta ostatnia plus o jakieś 50 cm wyższa by mnie zadowalała. Tylko mój budżet jest nieco ubogi i pewnie kupię taką o większych oczkach, bo w tej cenie będę miał jej 3 razy tyle. Jeszcze szukam i bliżej wiosny muszę coś zakupić. Dzięki Aniu za propozycje. Gdyby chodziło tylko o moje dorosłe gąski to kupiłbym taką o większych oczkach i zapłacił taniej. Quote
ania1983 Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 dlatego właśnei ja kupiłam tańszą i do tego będzie 40cm siatki zielonej, ale gdybym widziała to ogłoszenie jak zamawiałam moje siatki to wzięła bym na bank tą, bo przez takie to gąska ani kaczka przejść nie powinna, chociaż...ostatnio zanim ogrodziłam siatkę taką zwykłą ogrodzeniową, nie leśną, to małe kaczki mi przechodziły przez oczka, a przecież są one naprawde małe, więc chyba bez zielonej siatki w przypadku jak kupujemy leśną sie nie obejdzie.kurde, ale pokręciłam myślę ze coś zrozumiesz Quote
wiejskieżycie Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Wszystko zrozumiałem. Są też siatki o wymiarach po całości 20 na 20, ale w bardzo okazyjnej cenie, bo za rolkę 50 mb o wysokości 1,50 m tylko 49 zł wychodzi. Gdyby moje gęsi miały gabaryty strusia ani chwili bym się nie zastanawiał. Gąski same bez opieki nawet po zagrodzonym terenie i tak do czasu uzyskania no powiedzmy 2 m-cy i tak by nie chodziły, więc to nie problem. Najlepsze były by takie o wymiarach 5 na 30 przez kilka przęseł i za cenę tych z większymi oczkami, no nie? :) Quote
ania1983 Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 haha, no tak, ale wiadomo to co lepsze zawsze kosztuje wiecej, coś za coś...a z ciekawości, na czym będziesz mocował te siatki? bo my mamy pytać w tartaku o cenę stempli budowlanych, ale już sie boję ceny, na potrzebną nam ilość...pewnie wyniesie tyle co koszt siatek, chociaż może ssie mylę? Quote
wiejskieżycie Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Właśnie się dopatrzyłem, że wpisałem z błędem wymiary tej w okazyjnej cenie, bo jest pakowana po 25 mb tylko, więc w sumie to samo wychodzi co ta w rolce po 50 mb tylko z innych aukcji. Rok temu okorowałem sobie kilkanaście, no może trochę ponad 20 słupków dębowych takich ponad 1,50 długości i pewnie bym je teraz wykorzystał. Muszę coś myśleć, bo chcę gąski Landes mieć w podwórku. Te słupki są na tyle grube, że o ile się uda będę próbował je wzdłuż przeciąć, te grubsze i mieć 2 słupki z jednego. Quote
Robert ;-) Posted February 10, 2014 Author Report Posted February 10, 2014 Witam u mnie pogoda do bani;[ rano deszcz potem śnieg;[;[ i ani jednego jajka co do inku nie zamówiłem;[ bo jak wcisnę kup teraz to albo im imeil nie pasuje albo hasło;[ i tak w koło Macieju a jak wczoraj zakładałem konto to było ok?ju z się zeźliłem aż mnie głowa boli;[;[;[ ale siatka fajna;]pozdrawiam Quote
wiejskieżycie Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Na spokojnie Panie moderatorze. Jeśli wszystko założyłeś poprawnie i możesz swobodnie logować się do swojego prywatnego allegro, to stąd już bardzo krótka droga do zakupu inkubatora. Nie sądzę, żeby to był powód Twoich problemów, ale może jeśli masz drugą przeglądarkę na swoim kompie, spróbuj przy jej pomocy się zalogować. Quote
Recommended Posts