Jump to content

Recommended Posts

Posted

Robercie, a wejdź na Allegro, zaloguj się i dopiero jak będziesz zalogowany to znajdź interesujący Cię inkubator i wciśnij kup teraz, to musi zadziałać.

Marcinie,a no właśnie coś strasznie tania mi sie ta siatka wydała a to za 25 metrów :D

Posted
Ale już znalazłem taką o oczkach od dołu licząc w 6 przęsłach po 10 cm, na 1,50 m wysoką, więc na gąski jak znalazł by było. Cena 85 zł za 50 mb plus 20 za wysyłkę (za dwie rolki cena taka sama). To chyba będzie to. :) Trzeba kasę zbierać. Teren gąską ogrodzę dla ich bezpieczeństwa i mojego spokoju, ale i tak planuję wypasać je pod moim okiem na publicznej drodze polnej. :)
Posted

Ty na siatkę zbierasz, a ja na stemple i na siatkę zieloną muszę jakoś kasę wykombinować, jak będzie czas zeby kupić, to kasa sie znajdzie bo musi się znaleźć, innego wyjścia nie ma:P

a u mnie dzisiaj była piękna pogoda :) tzn. do południa coś tam pokropiło, ale tyle co nic a potem cieplutko :) nawet wypuściłąm kaczuchy na godzinę za ogród to trochę trawki poskubały :D

jutro jak będzie ładnie, to może gąski do najgłębszego stawu na chwilę zagonimy, ale to mąż musi być ze mną, bo ja nie wiem czy to będą wariatki czy jednak normalne grzeczne gąski ;D

a dzisiaj znowu była walka gąsiorów, nawet nagrałam fil, ale zapomniałam włączyć tryb kamery w aparacie i zrobiłam 1 zdjęcie [hahaha]

Posted
Czyli znów miałaś ubaw. Ja dzisiaj moje gąski wygoniłem na trawę na chwilę i między innymi zahaczyłem z nimi o takie niewielkie rozlewisko na łące. Ale co miały za ubaw to ich. Wszystkie się wykąpały i o kilka kilogramów cięższe do chlewa powędrowały. :)
Posted
Marcin jestem spokojny;] próbowałem ale od wczoraj mam pecha;[wyjmując kartę sim z tel do modemu pękło coś chyba w niej? kasę i wszystkie numery szlak trafił;[a z innej przeglądarki próbowałem i tak się dzieje jak pisałem?;[ a w fire foxie jakieś ciasteczka im przeszkadzały,nie znam się na tym wkurza mnie to;[ ale nic spróbuje jeszcze
Posted
Niedobrze. W takiej sytuacji allegro to najmniejszy problem. Sam straciłem jakiś czas temu wszystkie kontakty, łącznie ze wszystkim co miałem w telefonie. Do tej pory nie mam numerów wielu moich znajomych. :) Czas na mnie, jak to zwykle ze mną bywa o dość wczesnej porze. :) Nie siedźcie zbyt długo. ;) ;)
Posted

Dobry wieczór

Nie wiem jak jest teraz,ale kilka lat temu kiedy sama zakładałam konto na allegro,to podawało się przy rejestracji adres kontaktowy.Na ten adres wysyłane było pismo z kodem aktywacyjnym,które to z reguły przychodziło w ciągu kilku dniu.I dopiero po pełnej aktywacji można było dokonywać zakupów.Może dlatego kolega ma takie problemy?

Posted

Witam dzionek miałem nie zły a pogoda taka sobie bo do południa ciapało ale za to po południu nawet poświeciło słonce więc spędziłem go w ogrodzie:)a kurniku po staremu jaj cale 3 szt:)

Widzę że Marcin małą modernizacje robi:) a i dobrze chociaż ptactwo będzie bezpieczne bo pamiętam jak pisał o sąsiadach:(

Robercie no to widzę że nie wesoło u Ciebie bo same straty:( a tak w ogóle to nie da sie czasem normalnie zadzwonić i zamówić bo przecież podają nr. tel. bo może tak by było prościej skoro z kontem lipa:(

Posted

no tak, Amelka ma rację, powinien przyjść list, chyba ze coś się zmieniło przez te kilka lat :P a jaką wiadomośc dostałes po zalogowaniu na email?

a mozę spróbuj zamówić bez logowania? wejdź na inku który Cię interesuje, wybierz opcję dodaj do koszyka, wejdź w koszyk, kliknij przejdź do kasy a potem wybierz zakupy bez logowaniu, to będzie to lewe okienko

Tofik, hej :)u mnie dzisiaj 5 jaj i sporo błota na podwórku :P

Posted
hehe Aniu błoto to chyba wszędzie jest:) u mnie np. rano padał deszcz ze śniegiem i całkiem sporo tego śniegu napadało ale na szczęście potem był sam deszcz i zrobiła sie ciapa niesamowita:( a na dodatek mam jeszcze kupę lodu dookoła:( dziś jak szedłem do ogrodu to jak wywaliłem orla to musiałem wrócić do domu żeby sie przebrać:) bo pól d.y miale mokrej:)
Posted

heh, u nas co prawda lodu już nie ma, ale wczoraj jak szłam z wiadrem wody żeby gąskom wynieść na koniec zagrody czyli lekko pod górkę, to też nieźle grzmotnęłam i to z tym wiadrem, nie dość że byłam cała z błota to jeszcze wylałam na siebie całą zawartość wody :P a wszystko przez błoto :/

dzisiaj już nanosiłam im wody tylko na dolną część wybiegu, na góre jak chcą chodzić to niech chodzą ale wody tam się nie napiją :P

a swoją drogą to nieźle mi dzisiaj wariowały, dałam im najwieksza miskę z domu i wlałam tam w sumie 2 wiadra wody, do tego dostały w sumie 4 wiadra wody coby i kaczki miały, no i 2 takie pojemniczki płytkie z woda dla kaczuszek :P gęsi w wanience na zmianę sie kąpały :D a jak któraś wyszła to oczywiście zaraz sie wybrudziła bo przeciez błoto wszędzie i szła do wiadra i od nowa sie myła :D

dosłownie syzyfowa praca :D

Posted

dokładnie tak Robercie :) potem będziesz miał do wyboru opcje zapłaty, płatne z góry lub przy dostawie :)

ni i pamiętaj zeby w komantarzu dla kuriera podać swój nr. telefonu, chyba ze podawałeś przy rejestracji :)

Posted
Jak zalogowałem się do allegro to tam wpisałem i potem jak wypełniałem sposób zapłaty to moje dane już były, wybrałem płatność i wcisnełem zapłać to napisali że kupiłem więc chyba się udało?
Posted

Hehe Aniu no to widzę że też miałaś przygodę:)

Robercie znakiem tego w środę powinieneś od nich dostać maila że wysłali no a potem to już kurier będzie dzwonił że jedzie:) tak że pilnuj poczty:)

Posted

Robercie, teraz sprawdź pocztę emeil, tam powinieneś dostać potwierdzenie że kupiłeś i daj znać :)

Tofik, email to z allegro dostanie od razu po zakupie, a od sprzedawcy dostanei albo nie :P nie zawsze piszą o wysłanej przesyłce, co mnie osobiście doprowadza do szału

Posted

Trochę mi już przeszło bo się nakręciłem;]ale już jest OK;];] też myślę że powinni do czwartku przysłać a pocztę przeglądam,u mnie też ślisko ale ja miałem fart i się nie wyglebiłem;]

Tak Aniu przysłali a alledrogo co i za ile kupiłem nawet dwa meile dostałem? jeden co kupiłem? a drugi jaki sposób płatności wybrałem tak więc inkubator w drodze;];];];] ale ile nerwów mnie to kosztowało?

Posted

Aniu ja jak zamawiałem to brajdak dzwonił że przysłali mu maila że wysłali i brajdak mówił żebyśmy sie spodziewali tel. od kuriera i tak było:) bo on dzwonił przed południem a coś po 15 kurier już u mnie był:) ale z tego o piszesz no to wygląda że nie zawsze tak jest

a tak w ogóle to nie ważne jak byle żeby paczka doszła:)

Robercie ty szczęściarzu ale co to za zima bez orła na ziemi:)

a co do uruchamiania to może sobie jakieś ziółka zaserwuj?:)

Posted
No wiesz orła wywinąć to tak fajnie nie jest;] dziś pozakładałem poidła i woda płynie i do kurnika więc koniec z noszeniem im wody w wiaderku;]ale do sklepu z częściami hydraulicznymi dwa razy jeździłem skleroza;[
Posted

haha, czyli nie tylko ja mam sklerozę :D

ale fajnie że zrobiłes wodę do kurnika, kurcze, ale mi by się taka wygoda przydała, ciekawe czy jest to u nas wykonalne, nie tyle chodzi mi o wodę do kurnika co do kacznika który ma powstać, no ciekawe...trzeba by z mężem pogadać, tylko już wiem co powie :P kaczki beda miały swój kacznik, swój wybieg, 2 stawy, więc tyle wody co im na noc trzeba to można przynieść :P

a moze się mylę? może jednak mąż powie coś innego ;D jak nie zapomnę to jutro z nim pogadam :D

Posted
Jeśli masz w domu? a za pewnie masz z hydroforu? to pociągnąć wodę ziemią i kran założyć to nie problem? tylko trochę kasy i pracy trzeba w to włożyć?;] mi najbardziej zależało aby konie miały poidła to i kury skorzystały;]Aniu skleroza nie boli? tylko nogi;]