Jump to content

Recommended Posts

Posted
higro mam taki sam:) no a te jajka to chyba kluje a sprzedaje nadwyżkę więc chyba są gdzieś osobno:) ale ja takich jajek bym raczej nie chciał bo jest napisane że to od kur rożnego koloru tak wiec takie mieszańce różnokolorowe jakoś mi nie leżą:) wolę jedną barwę:)
Posted

nie no, wyraźnie napisała że na 75 jaj 74 ma zalężone, czyli do tego inku włozy 56 jaj resztę chce sprzedać :) no cóż,może jakiś głupi da sie nabrać?

mi też sie podobają kolorowe :) ale puki co u mnie tylko dużo białego chodzi, trochę czarnego i malutko brązowego, taka bida w kolorach :P

Posted
Nie zaprzeczam bo czasami potrafią oko nacieszyć:) ale z drugiej strony są inne kury ozdobne co naturalnie są barwy różnokolorowej:) a co do ofert które śledzę co dzień to znalazłem jaja garbonosów po 8zl:)
Posted

Fajne i te indyki też nie złe wyglądają:) a najlepszy jest chyba sierściuch:)

a co do tych jajek no to wcześniej sobie ktoś życzył 10zl\szt ale mam cichą nadzieje że ja będzie "wysyp" :) to kupie po 5zl\szt

Posted
Robercie nie wiem czy to ten sam sprzedaje bynajmniej te teraz są tańsze a indycze też sie trafiają 5-7zl\szt ale indyki mnie nie interesują:) poza tym nie ma co sie spieszyć bo jest jeszcze czas najpierw kurczaki potem kaczki a dale sie zobaczy jak wszystko będzie sie klarować:)
Posted
Wiadomo;] ja wczoraj byłem u kolegi pytałem się o jajka kur co by cały wkład był? bo 24 od Grzegorza a resztę muszę załatwić? to mówi że nie ma bo kury się nie niosą więc skąd jajka wziąć?
Posted

Aniu papatki:)

hmmmm Robercie no to trochę nie bardzo ci sie to układa bo do twojego dużo więcej sie zmieści niż do mojego choć ja tez jeszcze nie mam na komplet:( no ale jeszcze parę dni mi zostało bo Grzegorz pisał że jest możliwość jajka dostarczyć na ten weekend:) (o ile dobrze zrozumiałem:)) ale szczegóły trzeba jeszcze dogadać no a ty no to nie wiem może ktoś sie trafi co mam jaja:)

Posted

No nie wiem właśnie czemu ci sie nie niosą może po prostu maja przerwę i przez to nie niosą bo pamiętam że mi prawie nie niosly a u ciebie jajka były więc może niebawem zaczną sie nieść:) bo moje zaczęły zaraz jak sie cieplej zrobiło tyle że nie wiem dlaczego nie nosiły czy miały przerwę czy dlatego że było zimno:(

noi zgadzam sie nie ma sensu żeby chodził na pusto:(

Posted
Tylko ja nie chcę swoich kluć, tylko od kogoś może bym na zdrowe trafił i zaszczepił potem?mam jeszcze jeden typ ale czy coś z tego wyjdzie to nie wiem?;[ szkoda że mam mało kolegów?;[co by kury mieli?co do moich to nie wiem? być może pauzują ale ja na to wpływu nie mam.kiedyś zaczną,w sumie całe lato niosły więc należy im się;];]
Posted

Hehe ja nie mam wcale takich kolegów:) (forum nie liczę) no a tobie no to w takim wypadku pozostaje kupno:( no bo jak nie masz od kogo no to innego sposobu chyba nie ma

No chyba że przejdziesz po wiosce i z każdego domu weźmiesz po jednym jajku:) hehe ale by dopiero cuda mogły wyjść:)

Posted
Powiem ci tak ja to i kolegów w ogóle za dużo nie miałem?;[ a teraz to jeden mi został?;] a na wsi to tylko u jednego gościa mógłbym coś załatwić reszta to szkoda gadać,jest nas 5 co gospodarzą? a reszta domów pusta stoi albo jakiś rencista siedzi i ot cała wioska więc jajek to i na jajecznice bym nie nazbierał?;[ w sumie mam chwile więc pomyślę a ty już z teściami rozmawiałeś?o jajeczkach
Posted
Szczerze mówiąc to po ostatniej wizycie to szkoda gadać i w ogóle chodzi o całokształt:( poza tym jak to mówisz nie chce sie uruchamiać:) tak więc pozostaje przy jajkach jakie posiadam bo liczę że jeszcze mi doniosą a i jeszcze mi ciotka zostaje co kochiny wziąłem bo tez ma trochę zwykłych tak więc chyba jakoś dam rade:)
Posted

Najlepiej jest liczyć na siebie:) i niepotrzebnie sie nie odzywać:)

Co do kochinów to nie wiem czy sie ciotce niosą bo w sumie dłuższy czas u nie nie bylem tak więc trzeba sprawę obadać:) a jeżeli chodzi Ci o mongoły to tak 2 szt sie niosą i nawet mam kilka jajek zachowanych:)

Posted
Nabytków to raczej nie ma bo tym zajmuje sie jej córka a ona mieszka za Kielcami tak że te kochiny ma od niej (2+1) i trochę zwykłych kur bo ciotce to tylko chodzi o jajka no a odwiedzić to odwiedzę bo mam do niej jakieś 2km:):) poza tym jak mi będzie brakować no to żebym wiedział że jak coś to mogę na nią liczyć:) bo wiem że z ciotka sie dogadam:)