Tofik Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Aniu pewnie że można:) Robercie kiedyś pytałeś o mój inku to akurat znalazłem z jajami identyczny:) tyle że jajka leżą na siatce a koszyki są wyjęte:) ale góra taka samahttp://tablica.pl/oferta/jaja-legowe-kochin-olbrzymi-CID757-ID2ERw9.html#74d66ea7c7 Quote
Robert ;-) Posted February 10, 2014 Author Report Posted February 10, 2014 I Nawet higrometr leży ?;] a inku... spoko;] ciekawe jak ona chce te jajka sprzedać? co jajka wyjmie i wyślę?;[ Quote
ania1983 Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 heh, jakoś sobie nie wyobrażam sprzedać nadwyzki jaj prosto z inkubatora [haha[ ma kobieta poczucie humoru Quote
Tofik Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 higro mam taki sam:) no a te jajka to chyba kluje a sprzedaje nadwyżkę więc chyba są gdzieś osobno:) ale ja takich jajek bym raczej nie chciał bo jest napisane że to od kur rożnego koloru tak wiec takie mieszańce różnokolorowe jakoś mi nie leżą wolę jedną barwę Quote
Robert ;-) Posted February 10, 2014 Author Report Posted February 10, 2014 Przeglądając oferty można wiele różnych rzeczy wyczaić i dziwnych do tego?;] a mi tam się podobają takie wielobarwne cudaki:};];]; zajrzyjcie na floga Marcina nowe fotki gęsi ;];] Quote
ania1983 Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 nie no, wyraźnie napisała że na 75 jaj 74 ma zalężone, czyli do tego inku włozy 56 jaj resztę chce sprzedać no cóż,może jakiś głupi da sie nabrać?mi też sie podobają kolorowe ale puki co u mnie tylko dużo białego chodzi, trochę czarnego i malutko brązowego, taka bida w kolorach Quote
Tofik Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Nie zaprzeczam bo czasami potrafią oko nacieszyć ale z drugiej strony są inne kury ozdobne co naturalnie są barwy różnokolorowej:) a co do ofert które śledzę co dzień to znalazłem jaja garbonosów po 8zl:) Quote
Robert ;-) Posted February 10, 2014 Author Report Posted February 10, 2014 No to te jajka drogo trochę zajrzyjcie od Marcina http://wiejskiezycie.flog.pl/wpis/8414252/ Quote
Tofik Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Fajne i te indyki też nie złe wyglądają a najlepszy jest chyba sierściuch:)a co do tych jajek no to wcześniej sobie ktoś życzył 10zl\szt ale mam cichą nadzieje że ja będzie "wysyp" to kupie po 5zl\szt Quote
ania1983 Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 gąski piękne, ale te indyki...marzenie Tofik, jak pokaże się więcej sprzedających jajka to mogą rzeczywiście potanieć Quote
Robert ;-) Posted February 10, 2014 Author Report Posted February 10, 2014 To zszedł z ceny?ale wiadomo jak zacznie się ''jajobranie'' to może jeszcze potanieją?;] ale jak się za indyczymi kręciłem to jakoś tańsze nie były;[ Quote
Tofik Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Robercie nie wiem czy to ten sam sprzedaje bynajmniej te teraz są tańsze a indycze też sie trafiają 5-7zl\szt ale indyki mnie nie interesują poza tym nie ma co sie spieszyć bo jest jeszcze czas najpierw kurczaki potem kaczki a dale sie zobaczy jak wszystko będzie sie klarować Quote
ania1983 Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 ja mówie już dobranoc, pranie powieszone wiec czas do łóżka Quote
Robert ;-) Posted February 10, 2014 Author Report Posted February 10, 2014 Wiadomo;] ja wczoraj byłem u kolegi pytałem się o jajka kur co by cały wkład był? bo 24 od Grzegorza a resztę muszę załatwić? to mówi że nie ma bo kury się nie niosą więc skąd jajka wziąć? Quote
Tofik Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Aniu papatki:)hmmmm Robercie no to trochę nie bardzo ci sie to układa bo do twojego dużo więcej sie zmieści niż do mojego choć ja tez jeszcze nie mam na komplet:( no ale jeszcze parę dni mi zostało bo Grzegorz pisał że jest możliwość jajka dostarczyć na ten weekend:) (o ile dobrze zrozumiałem:)) ale szczegóły trzeba jeszcze dogadać no a ty no to nie wiem może ktoś sie trafi co mam jaja:) Quote
Robert ;-) Posted February 10, 2014 Author Report Posted February 10, 2014 w tym co mam nadzieję mi przyślą można zdjąć piętro i wejdzie 41 więc mniej potrzeba ale i tak mało szkoda co by na pusto chodził al ecoś pomyślę teraz słaby czas na jajka ;[ Quote
Tofik Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 No nie wiem właśnie czemu ci sie nie niosą może po prostu maja przerwę i przez to nie niosą bo pamiętam że mi prawie nie niosly a u ciebie jajka były więc może niebawem zaczną sie nieść bo moje zaczęły zaraz jak sie cieplej zrobiło tyle że nie wiem dlaczego nie nosiły czy miały przerwę czy dlatego że było zimno:( noi zgadzam sie nie ma sensu żeby chodził na pusto:( Quote
Robert ;-) Posted February 10, 2014 Author Report Posted February 10, 2014 Tylko ja nie chcę swoich kluć, tylko od kogoś może bym na zdrowe trafił i zaszczepił potem?mam jeszcze jeden typ ale czy coś z tego wyjdzie to nie wiem?;[ szkoda że mam mało kolegów?;[co by kury mieli?co do moich to nie wiem? być może pauzują ale ja na to wpływu nie mam.kiedyś zaczną,w sumie całe lato niosły więc należy im się;];] Quote
Tofik Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Hehe ja nie mam wcale takich kolegów:) (forum nie liczę) no a tobie no to w takim wypadku pozostaje kupno:( no bo jak nie masz od kogo no to innego sposobu chyba nie ma No chyba że przejdziesz po wiosce i z każdego domu weźmiesz po jednym jajku:) hehe ale by dopiero cuda mogły wyjść Quote
Robert ;-) Posted February 10, 2014 Author Report Posted February 10, 2014 Powiem ci tak ja to i kolegów w ogóle za dużo nie miałem?;[ a teraz to jeden mi został?;] a na wsi to tylko u jednego gościa mógłbym coś załatwić reszta to szkoda gadać,jest nas 5 co gospodarzą? a reszta domów pusta stoi albo jakiś rencista siedzi i ot cała wioska więc jajek to i na jajecznice bym nie nazbierał?;[ w sumie mam chwile więc pomyślę a ty już z teściami rozmawiałeś?o jajeczkach Quote
Tofik Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Szczerze mówiąc to po ostatniej wizycie to szkoda gadać i w ogóle chodzi o całokształt:( poza tym jak to mówisz nie chce sie uruchamiać tak więc pozostaje przy jajkach jakie posiadam bo liczę że jeszcze mi doniosą a i jeszcze mi ciotka zostaje co kochiny wziąłem bo tez ma trochę zwykłych tak więc chyba jakoś dam rade:) Quote
Robert ;-) Posted February 10, 2014 Author Report Posted February 10, 2014 A od tych kochinów nie możesz od niej skołować kilka sztuk?;] tak to jest z rodziną?;[a te twoje małe zaczęły już znosić czy się uczą? Quote
Tofik Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Najlepiej jest liczyć na siebie:) i niepotrzebnie sie nie odzywaćCo do kochinów to nie wiem czy sie ciotce niosą bo w sumie dłuższy czas u nie nie bylem tak więc trzeba sprawę obadać a jeżeli chodzi Ci o mongoły to tak 2 szt sie niosą i nawet mam kilka jajek zachowanych:) Quote
Robert ;-) Posted February 10, 2014 Author Report Posted February 10, 2014 To coś tam uzbierasz?;] 2 kurki to sporo naniosą?;] szczęście że ja teściów nie mam ?;];];] a tak poważne to warto by było się do cioci pokłonić może ma jakieś nowe nabytki? Quote
Tofik Posted February 10, 2014 Report Posted February 10, 2014 Nabytków to raczej nie ma bo tym zajmuje sie jej córka a ona mieszka za Kielcami tak że te kochiny ma od niej (2+1) i trochę zwykłych kur bo ciotce to tylko chodzi o jajka no a odwiedzić to odwiedzę bo mam do niej jakieś 2km:) poza tym jak mi będzie brakować no to żebym wiedział że jak coś to mogę na nią liczyć bo wiem że z ciotka sie dogadam:) Quote
Recommended Posts