Tofik Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 hehe jajecznica to chyba najszybsze danie świata:)Co do jajek to jutro jadę do ciotki to sie dowiem co i jak:)a tu znalazłem coś dla Marcina:)http://tablica.pl/oferta/sprzedam-indyki-CID757-ID4VBZR.html Quote
Robert ;-) Posted February 11, 2014 Author Report Posted February 11, 2014 No ładne indyki;]takie mi się podobają?;] A fakt to danie szybko się robi;] a i ja jestem ciekaw co ci ciocia powie?;] Quote
ania1983 Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 piękne te indyki z linka, ale ta cena...140/sztuka czyli 280/parka, baaardzo drogo. Quote
Robert ;-) Posted February 11, 2014 Author Report Posted February 11, 2014 Aniu ja wiem czy tak drogo?zważywszy ile chcieli za małe w zeszłym roku,indyki w moich stronach są bardzo drogie?;[ nawet te zwykłe kosztują ponad 100zł nie wiem czemu? Quote
ania1983 Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 Robercie, nie wiem, ale jak na moją kieszeń na pewno jest to drogo nie dała bym tyle za parkę indyków, wolała bym kupic małe za taka kwotę, wychować i mieć nadzieję ze trafi mi sie parka Quote
Robert ;-) Posted February 11, 2014 Author Report Posted February 11, 2014 Ja też tyle bym nie dał i dla tego nie mam indyków?;]ale cena za indyki są za wysokie moim zdaniem gęsi rozumiem ale indyki? sam mam upatrzone jajka niedaleko mnie może coś da się skołować? Quote
Tofik Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 Aniu samiec 140 i są 2 samce do sprzedania i zgodzę sie z Robertem że to nie jest strasznie wygórowana cena bo za zwykle szare wołają 100 a te dużo ładniej sie reprezentują Robercie a co powie ciotka no to sie jutro dowiem ale tak po cichu liczę na jajka kochinówA tak w ogóle to właśnie opędzlowałem kogucika z rożna:) bo dziś skróciłem 2 o głowę bo jedna kura mi sie łysa robi:( Quote
wiejskieżycie Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 Ja tylko na chwilę i się zmywam, bo kolejne ustawy w dzień studiowałem i mam dość kompa na dzisiaj. Jutro od rana powtórka z rozrywki i muszę dać oczom trochę odpocząć. Wyobraźcie sobie, że bez podawania takiej informacji, ludzie chcą wykupić moje indyczki. Żeby aż tak ta barwa była popularna, wciąż nie mogę wyjść z podziwu. Niestety takie indory jak z linku są dość drogie, bo mają tą barwę, ale myślę że cena jest troszeczkę zawyżona. No i spadam. Miłych pogaduch życzę. Quote
ania1983 Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 Marcinie, dobranoc dlatego ja jednak pozostanę przy zakupie o ile mi sie uda młodych indyczków na rynku i odchowaniu ich ja wiem, ze wychowanie, wykarmienie ewentualne leczenie takiego indyka kosztuje, więc i indyk musi kosztować, no ale z taka ceną to chociaż by najpiękniejsze indyki to nie mogła bym sobie na nie pozwolić Quote
Tofik Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 Marcinie zważając że masz indyczki może warto zainwestować w indora bo przecież ci sie zwróci z nawiązką skoro już teraz masz chętnych a do tego wpadnie Ci dodatkowo parę groszy za jajka:) Quote
Robert ;-) Posted February 11, 2014 Author Report Posted February 11, 2014 Ja też jestem za tymi staropolskimi?choć ich cena jest wygórowana?;] ale brązowe czy niebieskie super wyglądają takie bardziej egzotyczne?;];] a to i cena wyższa;[ Quote
Tofik Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 Ale tu mam indyczkę za 100:) tak ze pewnie można trafić i na indyka w tej cenie:) poza tym każdy swoje ptaki ceni:)hehe posłałem posta a nie wrzuciłem linku:)http://allegro.pl/indyki-indyczka-i3961068499.html Quote
Robert ;-) Posted February 11, 2014 Author Report Posted February 11, 2014 Nie wiem jak to jest z indykami ich wychowaniem i utrzymaniem do wieku dorosłego? bo ich nie mam;[ ale jak mi proponowali żebym sprzedał kaczkę, którą kupiłem małą i wychowałem za 50 zł to śmiech na sali;[ wiem za taką kasę ludzie sprzedają? ale z jakim zyskiem to nie wiem? ja bym nie sprzedał;[ nie wiem jak wy cenicie swoją pracę i włożony czas w wychowanie zwierząt?jak za kaczkę 50 zł to taki indyk w końcu nie będzie kosztował 70zł ? Quote
Tofik Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 To jest zwykła kalkulacja a co do cen indyków no to myślę że więcej jak 100zl szt nie powinna kosztować bez względu na kolor:) Quote
Robert ;-) Posted February 11, 2014 Author Report Posted February 11, 2014 Tak jak piszesz to kalkulacja każdego hodowcy?jak bym miał sprzedać za niską cenę;[ to wolał bym rosół lub pieczeń? Quote
Tofik Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 Racja Robercie racja:) oglądając ogłoszenia znalazłem jajka obok mnie:)http://allegro.pl/jaja-jajka-legowe-indyki-indyczek-indor-i3960869478.htmlniestety takimi nie jestem zainteresowany:( Quote
Robert ;-) Posted February 11, 2014 Author Report Posted February 11, 2014 Całkiem niezła cena;] a czemu nie? mięso indycze to jakaś alternatywa dla kaczego i wieprzowego, skąd nie kąt,tłustego?warte przemyślenia? Quote
Tofik Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 hehe w sumie masz racje bo zawsze by była jakaś odmiana:)poza tym trzeba to przemyśleć bo te jajka mam gdzieś pod nosem skoro pisze s-rz:)Tylko ciekawe czy one są mieszane czy parowane bo jak widać na zdjęciu są różne kolory a tu mam niezła cenę za 1szt biegusa:)http://allegro.pl/biegusy-kaczki-oraz-jaja-legowe-20-ras-i3960912347.html Quote
Robert ;-) Posted February 11, 2014 Author Report Posted February 11, 2014 O tak?;];];] trzy by za to kupił? gość się ceni jak za złoto;[ ale bieguski ładne;]zwłaszcza te koloru dzikiego;] Quote
Tofik Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 To jest przykład że każdy swój towar ceni:) i sam nie wie na ile go wycenić chyba że on nie chce sprzedać biegusów tylko jajka:) Quote
Robert ;-) Posted February 11, 2014 Author Report Posted February 11, 2014 No tak jak dorosły kosztuje 85 zł? to jajka po takich czempionach za 4zł to jak za darmo];] cwaniak jeden nic więcej;[ Quote
Tofik Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 hehe widzę że poczucie humoru cie nie opuszcza:) jeszcze mam takie pytanko: Co to jest kokot http://tablica.pl/oferta/kokot-karmnik-na-pasze-6-kg-poidlo-6-litrow-nowe-CID757-ID4NBlf.html#40010d6e60 Quote
Robert ;-) Posted February 11, 2014 Author Report Posted February 11, 2014 Poidło mam takie? paśnik też? a ten kokot to może to gniazdo w którym siedzą te kury z drugiej fotki?bo takiego wyrażenia nie słyszałem,no fakt dziś mam dobry humor;];] Quote
Tofik Posted February 11, 2014 Report Posted February 11, 2014 Bo tak sobie myślałem że chodzi że to z tymi kurkami:)Zerknąłem w moja książeczkę i okazuje się że indycze jajka maja taki sam czas inkubacji co kacze tyle że wilgotność inna więc chyba nie da rady razem tego wykluć Quote
Robert ;-) Posted February 11, 2014 Author Report Posted February 11, 2014 A z kurzymi jakoś nie da się indyczych? inkubować Quote
Recommended Posts