Jump to content

Recommended Posts

Posted

Aniu samiec 140 i są 2 samce do sprzedania i zgodzę sie z Robertem że to nie jest strasznie wygórowana cena bo za zwykle szare wołają 100 a te dużo ładniej sie reprezentują:)

Robercie a co powie ciotka no to sie jutro dowiem ale tak po cichu liczę na jajka kochinów

A tak w ogóle to właśnie opędzlowałem kogucika z rożna:) bo dziś skróciłem 2 o głowę bo jedna kura mi sie łysa robi:(

Posted

Ja tylko na chwilę i się zmywam, bo kolejne ustawy w dzień studiowałem i mam dość kompa na dzisiaj. :) Jutro od rana powtórka z rozrywki i muszę dać oczom trochę odpocząć. Wyobraźcie sobie, że bez podawania takiej informacji, ludzie chcą wykupić moje indyczki. Żeby aż tak ta barwa była popularna, wciąż nie mogę wyjść z podziwu.

Niestety takie indory jak z linku są dość drogie, bo mają tą barwę, ale myślę że cena jest troszeczkę zawyżona.

No i spadam. Miłych pogaduch życzę. :)

Posted

Marcinie, dobranoc :)

dlatego ja jednak pozostanę przy zakupie o ile mi sie uda młodych indyczków na rynku i odchowaniu ich :) ja wiem, ze wychowanie, wykarmienie ewentualne leczenie takiego indyka kosztuje, więc i indyk musi kosztować, no ale z taka ceną to chociaż by najpiękniejsze indyki to nie mogła bym sobie na nie pozwolić :(

Posted
Marcinie zważając że masz indyczki może warto zainwestować w indora bo przecież ci sie zwróci z nawiązką skoro już teraz masz chętnych a do tego wpadnie Ci dodatkowo parę groszy za jajka:)
Posted
Nie wiem jak to jest z indykami ich wychowaniem i utrzymaniem do wieku dorosłego? bo ich nie mam;[ ale jak mi proponowali żebym sprzedał kaczkę, którą kupiłem małą i wychowałem za 50 zł to śmiech na sali;[ wiem za taką kasę ludzie sprzedają? ale z jakim zyskiem to nie wiem? ja bym nie sprzedał;[ nie wiem jak wy cenicie swoją pracę i włożony czas w wychowanie zwierząt?jak za kaczkę 50 zł to taki indyk w końcu nie będzie kosztował 70zł ?
Posted

Bo tak sobie myślałem że chodzi że to z tymi kurkami:)

Zerknąłem w moja książeczkę i okazuje się że indycze jajka maja taki sam czas inkubacji co kacze tyle że wilgotność inna więc chyba nie da rady razem tego wykluć:(