Robert ;-) Posted February 13, 2014 Author Report Posted February 13, 2014 Też możesz wstawić fotkęlawety ?;] a ja mam prośbę do kogoś kto jest zorientowany w zagadnieniu informatycznym? w jakim programie otworzyć plik pdf? żeby go można było odczytać? ponieważ dostałem instrukcje obsługi inku.. w takim pliku a nie umiem tego zrobić proszę o wiadomość pw;] Quote
Tofik Posted February 13, 2014 Report Posted February 13, 2014 Ja na razie fotek nie wstawię bo wcześniej robiłem kurczakom i strasznie ciemne wychodzą i nie wiem czemu ale niebawem Aga zmienia tel tak więc namówię ją żeby wzięła z dobrym aparatem to będę mógł poszaleć hehe moja laweta to raczej dwukółka:)a pdf otworzysz w adobe reader:) Quote
Robert ;-) Posted February 13, 2014 Author Report Posted February 13, 2014 No niestety ale ja z tym nic nie zrobię;[ nie wiem jak?;[ trudno jakoś będę musiał przejść się do kogoś? a jak dobry aparat wybierze to i ładne fotki wychodzą i kurki będziesz miał jak fotografować;] Quote
Tofik Posted February 13, 2014 Report Posted February 13, 2014 hehe no o to mi chodzi bo kupować aparatu mi sie nie uśmiecha:) bo ja praktycznie fotek nie robię a ten Agi ericsson to ma już 6lat więc ma prawo sie psuć Quote
Robert ;-) Posted February 13, 2014 Author Report Posted February 13, 2014 Braciak ma nokię lumię jakąś tam?ale zdjęcia robi dobre;] lepsze niż z mojego:[ a cyfrówka by się przydała ale to traci na wartości i coraz to lepsze robią więc za jakiś czas to byłby stary rupieć;[ a takim kurkom czy kaczkom to wszystko jedno z jakiego aparatu robi się im fotki;] Quote
Tofik Posted February 13, 2014 Report Posted February 13, 2014 No fakt czasami nawet nie są świadome że są w kadrze no a za dobrą cyfrówkę to trzeba parę stówek dać tak więc to praktycznie koszt tel. a z tel. jest więcej korzyści niż z aparatu:) poza tym tak jak piszesz co trochę to wychodzi lepszy sprzęt:) Quote
Robert ;-) Posted February 13, 2014 Author Report Posted February 13, 2014 Ja jakoś ostatnio nie robiłem im zdjęć?;[ trzeba by nadrobić zaległości;]ale jakoś czasu nie ma ? Guciowi przydała by się mała sesja ;] Quote
Tofik Posted February 13, 2014 Report Posted February 13, 2014 No ja w sumie to nie mam komu robić bo co ciekawszego miałem no to już wstawiłem:)No a Gucio no to pewnie podrósł bo już dobra chwila minęła od ostatniej fotki:)Ja jutro spróbuje fotkę zrobić taj dwukółki bo może sie ten aparat naprawił bo on różne ceregiele wyprawiał ale po jakimś czasie wszystko wracało do normy:) tak więc "jak nie zapomnę" to jutro spróbuje:) Quote
Robert ;-) Posted February 13, 2014 Author Report Posted February 13, 2014 To ja też?;] choć skleroza spora;] mi tez nie przybyło okazów a nawet ubyło;[ ale w jakieś nowej pozie? można by zrobić i w neta wstawić?;] a Gucio podrósł ale za tłusty nie jest ale to taki gatunek? one wolno rosną;[ale łobuz z niego ? i rzadko go wypuszczam bo po podwórku nie da przejść chce żeby go drapać?;] Quote
Tofik Posted February 13, 2014 Report Posted February 13, 2014 hehe no u mnie też obyło:) no a Gucia jak nauczyłeś no to teraz masz:) no a co do floga to kiedyś zaglądałem i nic nowego nie było:( Quote
Robert ;-) Posted February 13, 2014 Author Report Posted February 13, 2014 Masz rację sami go rozbestwiliśmy a teraz jest krzywo jak biegnie za tobą i bodzie w tyłek;[ no faktycznie nic ostatnio nie wstawiałem;[ może coś jutro się porobi jak będzie chwila?;] Quote
Tofik Posted February 13, 2014 Report Posted February 13, 2014 No tak to bywa:) Co do zdjęć to nie wiem jak u mnie z czasem bo jak sobie pomyślę o tym kopaniu to już mi sie nie chce:( ale może w czasie przerwy obiadowej coś da radę jak aparat odpali:) Quote
Robert ;-) Posted February 13, 2014 Author Report Posted February 13, 2014 Ale za to jak podejdzie się do jego zagrody to liże spodnie przez kratę taki z niego pieszczoch;] teraz to się dopiero zaczyna wiosenna robota? ja to mam dobrze bo owies zasieje? a potem do kwietnia mam z bańki;]jeśli wiosna będzie kiedy być powinna? Quote
Tofik Posted February 13, 2014 Report Posted February 13, 2014 Hehe no to prawdziwy pieszczoch:)No a co do wiosny no to zawsze najwięcej roboty (bynajmniej ja) poza tym nie wiadomo kiedy ona w ogóle przyjdzie ale mam cichą nadzieje że normalnie a nie w połowie kwietnia:( Quote
Robert ;-) Posted February 13, 2014 Author Report Posted February 13, 2014 Tego to najstarsi górale nie wiedzą ?;[ chyba że Ania coś wie?;] Quote
Tofik Posted February 13, 2014 Report Posted February 13, 2014 Prawda jest taka że co ma być to będzie bo przecież pogody nie zmienimy jedynie możemy mieć nadzieję że będzie prawdziwa wiosna na czas:)hehe no a Ania bliżej gór to może coś wie:) Quote
Robert ;-) Posted February 13, 2014 Author Report Posted February 13, 2014 Właśnie dlatego o niej wspomniałem?;] Quote
Tofik Posted February 13, 2014 Report Posted February 13, 2014 Hehe tak też myślałem:) a teraz spadam bo rano pobudka bo chce się wyrobićDobranocPozdrawiam Quote
ania1983 Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 witam widzę, ze znowu spania nie mieliście co do pogody, to zimy już nie będzie nie może kurcze, planowałam ze w tym roku zasiejemy na jednym polu owies, ale nie wiem czy sie mąż wyrobi z polem.za to zastanawiam się nad zasianiem np. rzepaku na takim jednym poletku, nie chodzi mi o jego późniejszy zbiór, tylko przyoranie, ewentualnie skoszenie i dać zwierzakom, ale nie wiem czy im posmakuje taka zielonka? w sumie to jeszcze nic do końca nie mamy zaplanowane, na pewno są zaplanowane 4 pola co na nich będzie, 2 na pewno zostawimy na siano, no i zostają mi 3 pola, ale na 2 coś jeszcze pasuje zrobić, jako że sa pod lasem a nie wiem czy z owsem zdążymy to coś czego dziki zaraz nie zniszczą.u mnie zwierzyniec od godziny już na polu pogoda niespecjalne, ale mam nadzieję ze bez deszczu się obejdzie... Quote
wiejskieżycie Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 Siema. Wprawdzie zakładka nie o tym, ale jako że dzisiaj Walentynki życzę wszystkim samotnym znalezienia drugiej połówki, a tym szczęśliwie zakochanym samych pięknych dni w związku, a co. Twoje kury Aniu wyprzedziły moje o godzinę z wyjściem na podwórko. Kwoka oczywiście nie wie co ze sobą zrobić. Z gniazda na gniazdo wskakuje. Rano zanim reszta zdążyła wyjść z kojca, już była na podwórku. Widzę, że zaczynacie już prace polowe. Mnie czeka wysiew w doniczki kapusty itp warzyw, ale to jeszcze czas - chyba. :) Miłego dnia życzę. Quote
DuzyGrzegorz Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 Przyłączam się do życzeń Kolegi!Rozmowa mojego sąsiada z żoną:- Ziutek, ta kura coś taka smutna chodzi. Może byś jej głowę uciął?- Jeżeli ją to rozweseli to mogę uciąć.Dzisiaj przy składaniu sterownika podłączyłem uszkodzony zasilacz i skończyło się spaleniem stabilizatora. Jeszcze czuć swąd. Najbliższy sklep z elektroniką zamknięty do poniedziałku. Coś muszę wykombinować naprędce. Ale dzisiaj zabezpieczenie już jest zrobione (szkoda że nie wczoraj).Stefany co dzień znoszą trzy jajka więc makaronu jest sporo.To w niedzielę startujemy? Dzisiaj musimy się umówić bo jutro nie będę osiągalny. Pozdrawiam! Quote
ania1983 Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 Grzegorz, dobre z tą kurą na pewno to ją uszczęśliwiło Marcinie, no to ładnie utuczyłeś przez zimę swoje kurki Grzegorz, co do niedzieli to my w domu jesteśmy cały dzień, więc zapraszamy a u nas jednak pada kurde, bajoro takie, błoto koło domu, koszmar jakiś! dobrze ze wczoraj ten owies przywieźliśmy bo dzisiaj już spod domu nei ma szans wyjechać autem. Quote
wiejskieżycie Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 U mnie na szczęście bez deszczu i całkiem ładny dzień był. Kury wyszalały się w najlepsze. Do tego stopnia im dobrze u mnie że dzisiaj któraś z nich ni stąd ni zowąd zaczęła nosić w dziobie skorupkę. Patrzę w gniazdo, a tam jajko jak by na patelnię rozbite na sadzone. Na szczęście go nie zjadły. Pewnie miętoliła się któraś po którejś w tym samym miejscu i zbiła skorupkę łapami. Mam prośbę do Ciebie Grzegorzu. Jeśli miałbyś możliwość będąc u Swojego znajomego od jajek, pstryknąć zdjęcie Jego silkom, byłbym zobowiązany. Szukam ptaków konkretnie wyglądających i może właśnie takie ma Twój znajomy. Quote
Tofik Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 Witam Ja oczywiście sie przyłączam do życzeńDzień u mnie okropny bo do południa deszcz padał wiec zamierzonego planu nie wykonałem ale jutro mam nadzieje skończyć bo większa polowa została zrobiona:)Co do drobiu to po staremu jaj 4szt:) co do Stefanów to u mnie cisza:( w sumie to w ogóle mi kaczki jeszcze nie noszą.Grzegorzu jak najbardziej startujemy:) hehe już nie mogę sie doczekać jak uruchomię inku:) ja jak pisałem jestem elastyczny tak więc mogę nawet wyjechać co byś takich dużych kosztów paliwowych nie ponosił ale to już na pw jeżeli taka opcja ci w ogóle odpowiada:) Nie mogłem sie powstrzymać żeby wam takich wynalazków nie pokazaćhttp://tablica.pl/oferta/kochin-goloszyjka-zamiana-CID757-ID45bLx.html#dabe7c82ba Quote
ania1983 Posted February 14, 2014 Report Posted February 14, 2014 o matko! ale paskudne te kury gdyby nie te gołe szyje to ładne kurki z nich są a u nas dalej pada :/ mimo to kurki dzisiaj prawie cały dzień na polu były z małymi przerwami jedynie co do jajek to o dziwo dzisiaj tylko 3.... Quote
Recommended Posts