Jump to content

Recommended Posts

Posted
Obkopałem się al ei tak sąsiad podjechał drugim nie dał bym rady sam;[ no i jutro jeszcze mamy blachę na dach krowom kłaść,więc roboty nie zabraknie,rano wybieram się na targ, po prosiaka ?;] a co do obracania to rano i wieczorem obracam a otwieram na chwilę wieczorem,a i kaczka butelka zniosła kolejne jajko ale już mniej zielone? takie jakby jaśniejsze?
Posted

To dobrze że chociaż na sąsiada możesz liczyć:) no teraz pogoda jest całkiem sprzyjająca więc trzeba ja wykorzystać.

Co do inku to ja też rano i na wieczór a otworzyłem kolo południa na jakieś 10min

No a moje kaczki sie zacięły i całkowita cisza u mnie panuje:( no ale mają jeszcze czas bo prawie 3 tygodnie a zważając na ich ilość no to myślę dadzą radę

Posted

Ja wiem czy tak często trzeba otwierać? kura trzy razy dziennie z jajek nie schodzi? tylko raz na dzień albo dwa,a w książce nie pisze jak to ma wyglądać? ja to dziś zebrałem tylko 6 jajek ale kury nie miały dostępu do gniazd więc się nie dziwię a kacze to tylko to jedno butelkowe?;]a propo kaczek to moja młoda dworka jakoś dziwnie chodzi jakby na nogi siadła ale to może te nadpobudliwe kaczory ją wymęczyły;[lepiej żeby jej przeszło bo to 1 z trzech kaczek jakie mam?

Sorki nie doczytałem z tym obracaniem a pomyślałem o wietrzeniu?;[

Posted

Ja nie otwierałem 3 razy otworzyłem tylko w południe a przekręcałem jaja o 8 i o 20

U mnie jaj było 4szt:) co do kaczki no to lepiej co by nic poważnego jej nie było bo szkoda kaczuchy a teraz to może jak masz gdzie to ją odizoluj co by odżyła bo pewnie dalej ją będą męczyć:(

hehe u mnie w ogóle to jakieś dziwne rzeczy sie dzieją bo koguty nawet na kaczki włażą:) a dwie kury to już mam prawie łyse mimo że koguty mam 2 + 2 mongoły i śmiesznie z takimi białymi głowami wyglądają:)

Posted
Wiem sprostowałem się nie do czytałem z tym przekręcaniem;[ a co do kaczki to jak jutro beton trochę obciągnie to postawię klatkę i odizoluję tą kaczkę,bo po tym wczorajszym betonie to dziś chodziłem, a co do dziwnych rzeczy z drobiem to mnie nic nie zdziwi bo co u mnie się dzieję to przechodzi ludzkie pojęcie;[ a dziś widziałem jak kura nioska pobiła koguta kochina goliat dostał wciery;[od dawida;] a kury to jak kogut jej pióra powyrywa to wygląda obciachowo;[ to masz prawię gołoszyjki;];];] ale moje to plecy mają gołe jak któraś wpadnie w oko kogutowi;]
Posted
Izolacja na pewno jej nie zaszkodzi:) to znowu u mnie najbardziej wojownicza jest kochinka bo ona znowu kury duduje jak jakaś jej wejdzie w drogę:) no a te moje kury to są cale ładnie opierzone prócz białych kółek na środku głowy:) hehe to może kurom zakup odzież ochronną o której pisał Marcin:)
Posted
Ja stawiam na kaczory że ją ta załatwiły?;[ a u mnie to taka zwykła kura z kogutami walczy taka czarna mała pchła;] a kochinka duża jest więc warunki ma;]a ja już z moich kur dziwolongów robił nie będę?;[i ubranek im zakładał;];];];] a to może masz kury mniszki z ogolonymi głowami hehe
Posted

Tak czy inaczej no to miejmy nadzieje że będzie z kaką w porządku

Co do kochinki no to jej masa nie pozwala na pogoń i najczęściej kończy sie na tym że najeżą sie na siebie a potem kochina tak jak by frunęła na przeciwniczką:) po czym przeciwniczka ucieka no ale waga lekka cóż może poradzić przeciwko masie ciężkiej:)

hehe no ale te moje to jeszcze jakieś 3 miechy temu całkiem nie źle wyglądały bo były cale porośnięte:)

Żuć okiem na fotkę nr.5:) bo tan dziób wygląda mi znajomo:)

http://tablica.pl/oferta/gesi-garbonose-kaczki-CID757-ID3E4Dp.html

Posted
Butelki bym nie poznał?;]a co do kochinów to one śmieszne są takie ciapy;] to te jej zmagania muszą śmiesznie wyglądać?;]a co od kur to tak już jest że kogut pozbawi je piór ładnego wyglądu?;]
Posted
hehe a mi dziób od razu sie rzucił w oczy:) no a kochiny to fakt takie "ciapy" a co do skoków to one dosłownie kapkę do góry potrafią bo chyba im masa nie pozwala:) no a te moje 2 kury (bo tylko 2 są łyse) to teraz całkiem fajnie (śmiesznie) wyglądają z tymi rondami na głowie:)
Posted
Butelki maja specyficzny kształt głowy więc trudno nie rozpoznać? a te twoje też wydają dziwne dźwięki? bo moje to jak małpy dziwnie skrzeczą piszczą coś w tym stylu?;[ dziś podsłuchiwałem je jak w klatce na dworze były?;]
Posted
Moje to drą dzioba na okrągło:) dosłownie masakra jak zaczną sie drzeć wszystkie 3 a najlepszy jest chyba kaczor bo on chodzi kolo nich i o wiele ciszej wola tak tak:) no po prostu ubaw po pachy:) no a kaczki to coś w stylu nak nak naaakkkkkk:)
Posted

Tak mądrala z niego taki że jak się go wypuści to we trzech trzeba po niego iść? bo tak daję dyla? i ganiaj go po podwórku wcale do obory nie chce iść?;[ łobuz jeden a jak go wypuszczę to pod płotem krów cały dzień przesiedzi?;]

Dobra ja spadam bo jestem off i jutro muszę rano wstać;[ dobranoc pozdrów Agę ode mnie;]

Posted

No jak by nie patrzył no to kawal już pewnie z nie go byczka:) poza tym młode ciele lubi sobie pobrykać:)

Ja jeszcze z godzinkę muszę przeczekać piec założyć i dopiero palulu:) no a jutro do ogrodu z pilą bo potrzebuje mokrego drzewa bo suche ubywa a nie ma potrzeby tak cwałować bo mrozu dużego nie ma więc mam w planie przywieźć dwukółkę co by suche z mokrym mieszać:)

Aga też Cie pozdrawia

Dobranoc

Pozdrawiam

Posted
Witam;] dziś jajek kilka zebrałem;] a biegusich nic? kaczych tez nie ma;[,a propo jajek dziś jak wieczorem wietrzyłem jajka i inku.. to włączyłem prześwietlarkę i kilka sprawdziłem? i jedno obracając to ta czerwona plamka pływa sobie po całym jajku? więc to się już nie nadaje? a inne miało takiego jakby pajączka? to by było dobre no nie?
Posted
Kiedy dokładnie włożyłeś jajka do inkubatora? Proponuję nie postępować pochopnie i poczekać jeszcze kilka dni. 100 % pewność ma się dopiero po około 5 dniach. Później zarodki mogą obumrzeć,ale to zauważysz porównując jajko z takim zarodkiem z jajkiem w którym zarodek rozwija się prawidłowo.
Posted
Ja to jajko zostawiłem nawet włożyłem tak samo jak leżało?;] ale ja to zrobiłem z ciekawości?;] wiem że po pięciu dniach się sprawdza ale jak inku był otwarty to sobie spróbowałem kilka sztuk? te małe to problem;[ bo za małe są do otworu prześwietlarki?;[
Posted
Nie, tak łatwo się poddaje ma plan, zrobić redukcję tzn taki kawałek plastyku? okrągły z mniejszą dziurką zakładany na ten co jest oryginalny,da się zrobić tylko troszkę czasu potrzeba?skoro mam takie ''cudo'';];];] to można pokombinować?;]