Jump to content

Recommended Posts

Posted
A tego to juz nie wiem(sptyam tescia bo u niego proso kosil to za 1,6h wziol wiecej a nizeli ja zaplacilem za swoja pszenice:)) ale widzialem go w akcji to zapier.....a:) a co do fotki to troche ja obrobilem noi zaraz bedzie:)
Posted
Jeszcze sa male cipki po tym kogucie ale jak chcialem zrobic im fotke to sie chowaly w kszakach ale jeszcze ich dopadne tylko ze tamte to krzyzowka tego koguta z mala liliputka:(
Posted
No ale oni nie maja zadnych specjalnych bo glownie to zwykle kury i koguty no ni kaczki bo to wszystko kupuja jak jest male potem paszuja i zjadaja:) no a moim aparatem to sony ericsson k550i:) bo cyfrowego aparatu nie posiadam
Posted
No trudno jak tak mówisz ja też telefonem robię zdjęcia jakoś fotografowanie nigdy mnie nie interesowało więc nie kupiłem aparatu ale może trzeba będzie naprawić te zaległości ja mam jakiegoś samsunga awille więcej na komórkach się nie wyznaje.
Posted
Szczerze mowiac to ten tel jest zony bo ja mam nokie ale jej nie uzywam bo i tak nie mam do kogo dzwonic:) jak na okraglo w domu siedze wiec jak cos to i tak ma numer agi dzwonia:) Co do fotek to niebawem wrzuce pare kochinow bo sobie przypomnialem ze uciotki sa a ona mieszka niedaleko:)
Posted
To jak będziesz u cioci to zrób zobaczymy widzę że nasze zbiory fotek mają szansę się powiększyć,ja dziś pół dnia próbuję dodać zdjęcia ale nic chyba spróbuję o 4 rano wtedy może mi się uda pozdrów Agnieszkę ode mnie;-]
Posted
Tylko musze zonie tel. podprowadzic:) to fotki zrobie a co do neta (radiowego) to w nocy lepiej dziala bo mniejsze zaklucenia a age juz pozdrowilem:) a tak sie spytam ty masz zonke?
Posted
Nie podprowadzaj tylko pożycz;-] może coś w tym jest że nocą lepiej działa ale teraz to normalnie szlak mnie trafia taka kicha nawet 2 strony nie daję rady pociągnąć ale to już nie istotne,co do żony,dziewczyny nie posiadam;-]
Posted

Żartuje wezme i juz moja zona jak juz kiedys pisalem jest bardzo wyrozumiala i ugodowa:)Moj net lepiej chodzi na 2 stronach niz na jednej:)

Jeszcze wroce do tych kochinow u ciotki to mam w planie wziasc jajka od niej na wiosne to wsadze pod kure albo kaczke bo kupowac to pare groszy trzeba dac a tak to zetne rotosanem ciotce w ogrodzie a jajka wezme w zamian:)

Posted
I tak nabędziesz drogą wymiany fajne kurczaki nie wiem po ile jajka chodzą ale takie jak moje to miał na targu po 40zł sztuka a nie orientujesz się w jakiej barwie są , a za koguta brachmy olbrzymiej wysokości dorosłej ale nie największej kury to 60 zł sobie życzył
Posted

Na paliwo dostane jak zwykle 50zl a za robote wezme z 10 jaj:) kolor koguta to kurde nie pamietam:) bynajmniej bardzo fajnie sie reprezetuje a jak zobaczysz fotki to sam ocenisz

w sumie to dokladnie nawet nie wiem ile ona ma sztuk:) ale napewno wiecej niz parke

Posted
To kilka jajek i będziesz miał stadko zarodowe potem kupić obcego kogut na zmianę krwi i będzie git ale zobacz kolego jakie ładne zwierzęta mają ludzie pod naszym nosem a nie zawsze to zauważymy u mnie w okolicy nikt takiego drobiu nie posiada chyba że ja nie wiem
Posted
U mnie na wiosce to moze z 5 osob ma jakies kury a o jakiejs krowie czy swiniach to mozna wogole zapomniec:) a jezeli chodzi obrob ozdobny to nikt nie ma no chyba ze gdzies skitral zeby sie nie rzucały w oczy, a ciotka te kury ma od córki bo ona sie tym zajmuje bo ma rożnego rodzaju ptactwo bo nimi handluje ale dokladnie co i jak to nie wiem bo ona mieszka za kielcami wiec sie z nia nie widuje a do ciotki to jak przyjezdza to nawet nie wiem kiedy ot i taka rodzinka:)
Posted
Tu mnie na wsi gospodarzy jeśli tak nas można nazwać razem ze mną jest 5 osób na wsi mają świnie po dwie krowy koni za dużo niema ja mam 3 i jeden trzyma 2 klacze z drobiu to gęsi te białe jedna babka ma a tak to kury zwykłe , kaczki francuskie[piżmowe] takie jak twoje te białe,są u dwóch ludzi i to tyle z hodowli na wsi, a reszta domów stoi pusta albo emeryci i ot cała wioska ,i takich wsi dookoła mnie jest dużo wymierających,nie powiem są i większe ale to wyjątki i daleko ode mnie. nie ważne skąd ma te kurki ważne żebyś z nią dila zrobił ;-]
Posted
Spokojnie juz nawet na ten temat gadalem z nia i nawet mnie ochrzanila dlaczego na wiosne nic nie mówiłem:) no a teraz jest juz za późno ale na wiosne cos pod kure wsadze no chyba ze kupie inkubator ale nie wiem bo do wiosny mam pare innych grubszych wydatkow ale zobacze jak sie sezon skonczy czyli na jesieni bo wtedy bede wiedzial ile dokladnie mam do wydania:)
Posted

Ja tez sie klade bo rano musze jechac na gielde po pasze a i roboty mam na dzien bo chce wylac "plotki" zeby na ziemi postawic przed siatka zeby kury nie grzebaly pod:)(chodzi mi o powiekszenie wybiegu dla kur:))

Dobranoc