Robert ;-) Posted August 12, 2013 Author Report Posted August 12, 2013 wiadomo że zawsze można sprzedać to jeść nie chce Quote
Tofik Posted August 12, 2013 Report Posted August 12, 2013 Pożyjemy zobaczymy, narazie mam pare groszy wiec chyba najpierw zaczne od ciągnika ale to dopiero w zimie:) bynajmniej narazie nawt nie wiem jaki byle byl dobry do pluga 3 i żeby dożo nie palił a reszte to sie jakoś z grandzi:) Quote
Robert ;-) Posted August 12, 2013 Author Report Posted August 12, 2013 no tak nie ma pośpiechu zostawmy ten temat.a o ile powiększy ci się wybieg dla ulubieńców po przebudowie Quote
Tofik Posted August 12, 2013 Report Posted August 12, 2013 oka o ile sie zwiększy to nie mam pojęcia bo nie mierzyłem ale co najmniej drugie tyle a ile dokladnie to sie dowiem jak bede mierzyl ile siatki bede potrzebowal:) Quote
Robert ;-) Posted August 12, 2013 Author Report Posted August 12, 2013 No to zwierzaki odetchną będą miały lużniej a siatkę jaką kupisz? ja jak grodziłem wybieg dla krów to taką 3 w plastiku kupowałem była w miarę cenowo przystępna a na 250 m to już sporo taniej wyszło Quote
Tofik Posted August 12, 2013 Report Posted August 12, 2013 Ja tez o takiej myślałem ale nawet nie wiem ile kosztuje rolka ale jak przyjdzie pora to popytam bynajmniej jak ogrodze na zielono to mysle ze moze to fajnie wygladac:) Quote
Robert ;-) Posted August 12, 2013 Author Report Posted August 12, 2013 U mnie 136zł za 10 m siatki zielona- brązowa do wyboru, u mnie na tle lasu jest brązowa to z daleka jej nie widać a zieloną mam ogrodzony wybieg dla krów to fajnie wygląda Quote
Tofik Posted August 12, 2013 Report Posted August 12, 2013 No to w moim przypadku nie były by to takie doże pieniądze bo tak mysle ze jakieś 50m to mi wystarczy bo ta co mam to jest zawinięta bo była za długa a szkoda było ciąć (ewentualnie wykręcać druta) Quote
Robert ;-) Posted August 12, 2013 Author Report Posted August 12, 2013 to tak drogo cię nie wyniesie a jak masz jeszcze kawałek w domu tym lepiej Quote
Tofik Posted August 12, 2013 Report Posted August 12, 2013 Zarazie jest zagrodzone z jednej strony "kurnika" bo było i z tylu ale tam byl plot ale sie rozleciał bo swoje lata mial:) a ja wymyśliłem ze zagrodzę z tylu i z drugiej strony z boku tak ze wyjdzie drugie tyle miejsca bo z tyly na długości budynku to będzie góra 2m bo dalej jest droga i folia:) ale kurnik ma dlugosc ponad 30m Quote
Robert ;-) Posted August 12, 2013 Author Report Posted August 12, 2013 to sobie dobrze wymyśliłeś wykorzystać ścianę kurnika tak trzeba wykorzystać jak najlepiej przestrzeń, a czy za tym budynkiem nie będzie dostęp dla szkodników lisa czy czegoś w tym stylu Quote
Tofik Posted August 12, 2013 Report Posted August 12, 2013 W żadna inna stronę nie mogę powiększyć wybiegu bo miejsce nie pozwala tak wiec to byla jedyna opcjaNiestety tak ale jak ma wleźć to i tak wlezie choć u mnie nie ma zbyt wiele takich szkodników pyzatym gosc co mieszka wyżej odemnie to jego kury chodzą hola pas:) wiec jak cos to tam mogą sie gady stołować Ja jedynie moge sie obawiać mojego "wygłodniałego" sąsiada:( Quote
Robert ;-) Posted August 12, 2013 Author Report Posted August 12, 2013 Dobrze że i tyle miejsca udało ci się wyskrobać;] tak a takiego szkodnika najtrudniej się ustrzec lis na dwóch nogach niby daleko od siebie mieszkamy a sąsiadów mamy takich samych ;[ Quote
Tofik Posted August 12, 2013 Report Posted August 12, 2013 Dlatego mam takie psy jakie mam tak wiec niewiele ludzi sie do mnie zapuszcza:) Quote
Robert ;-) Posted August 12, 2013 Author Report Posted August 12, 2013 dobry pies to podstawa a jaką rasę masz ja mam mieszańca nie pamiętam w rej chwili,a psotny jak nie wiem a i zajrzyj na mojego floga mam nareszcie zdjęcia starych biegusów Quote
Tofik Posted August 12, 2013 Report Posted August 12, 2013 owczarek niemiecki długowłosy i taki mieszaniec(doberman zmieszany z wilkiem) i trzeci to taki kundelek ale rwetesu narobi:) a na fotki zaraz rzuce okiem Quote
Robert ;-) Posted August 12, 2013 Author Report Posted August 12, 2013 kiedyś mieliśmy takie owczarki niemieckie długowłose to były psy;] niestety jednego nam otruli a drugi to nie wiem na co padł ale pewnie to samo to wcale się nie dziwię że nikt za bardzo nie jest chętny na odwiedziny twojej posesji Quote
Tofik Posted August 12, 2013 Report Posted August 12, 2013 Fajne a ta jedna (bliżej siatki) to podobna do mojego kaczorka:) Quote
Tofik Posted August 12, 2013 Report Posted August 12, 2013 Teraz to pikuś wcześniej byla suka dobermana i para rottweilerów to nawet listonosz bal sie wejść na podwórko a najczęściej to podjechał pod dom i trąbił Quote
Robert ;-) Posted August 13, 2013 Author Report Posted August 13, 2013 Witaj tych rottweilerów nie chciał bym na podwórku ani dobermana to za grożne psy a co do tych kaczek to ta bliżej siatki to kaczor co zmienił kolor a ta czarna po lewej to kaczka pozdrawiam Quote
Tofik Posted August 13, 2013 Report Posted August 13, 2013 Witam jak dla mnie to taki stereotyp ze to grozne psy bo i moze i tak jest ale wszystko zalezy jak sie psa traktuje bynajmniej dobermanka nigdy nikomu nic nie zrobila a byla u nas 16lat a rottweilerka zdechla nam w nocy bo nie mogla sie oszczenic a psu cos na nodze uroslo i mimo leczenia tez zdechl:( i potem przybyl wilk i jest do tej pory ma jakies 8 lat a mieszanic dobermana z wilkiem to juz emeryt bo ma 13 rok i jest od malego:) Quote
Robert ;-) Posted August 14, 2013 Author Report Posted August 14, 2013 Witaj Marcin co do tych gęsi z mojego ogłoszenia to cena jest za parę ale wiem drogo za drogo ale ja tylko chciałem upewnić że to kubańczyki, te z twojego ogłoszenia widziałem dziś ale dla mnie za daleko faktycznie ładne ale ja tylko samicę potrzebuje pozdrawiam Quote
wiejskieżycie Posted August 14, 2013 Report Posted August 14, 2013 Podrzuciłem pierwszą aukcję z brzegu, bo przeglądam właściwie głównie aukcje z mojego województwa,a te ptaki są jakieś 50 km ode mnie. Ja sprzedałbym Ci gąskę za max 70 zł. One nie rosną duże i za 130 zł możesz kupić mięsa, a nie inwestować w ptaka max 6 kg. Jeśli tyle w ogóle ma. Quote
Robert ;-) Posted August 14, 2013 Author Report Posted August 14, 2013 Ja wiem cena w necie jest niższa niż u mnie w okolicy tu po 100zł chodzą ale poszukam jeszcze i poważnie gęś do 6kg rośnie a gąsior ile może warzyć tak z ciekawości pytam ciekawe ile kilogram gąsiora mnie kosztował dałem za niego 100zł Quote
wiejskieżycie Posted August 14, 2013 Report Posted August 14, 2013 Choć hoduję te gąski od kilku lat, nigdy nie ważyłem tuszki, ale są znacznie mniejsze niż zwykłe białe gąski. Jeśli tuszka gąsiora dojdzie do 5 kg, po wypatroszeniu i oskubaniu rzecz jasna, to myślę że max. Quote
Recommended Posts