Jump to content

Recommended Posts

Posted
Pożyjemy zobaczymy, narazie mam pare groszy wiec chyba najpierw zaczne od ciągnika ale to dopiero w zimie:) bynajmniej narazie nawt nie wiem jaki byle byl dobry do pluga 3 i żeby dożo nie palił:( a reszte to sie jakoś z grandzi:)
Posted
No to zwierzaki odetchną będą miały lużniej a siatkę jaką kupisz? ja jak grodziłem wybieg dla krów to taką 3 w plastiku kupowałem była w miarę cenowo przystępna a na 250 m to już sporo taniej wyszło
Posted
Ja tez o takiej myślałem ale nawet nie wiem ile kosztuje rolka ale jak przyjdzie pora to popytam bynajmniej jak ogrodze na zielono to mysle ze moze to fajnie wygladac:)
Posted
No to w moim przypadku nie były by to takie doże pieniądze bo tak mysle ze jakieś 50m to mi wystarczy bo ta co mam to jest zawinięta bo była za długa a szkoda było ciąć (ewentualnie wykręcać druta)
Posted
Zarazie jest zagrodzone z jednej strony "kurnika" bo było i z tylu ale tam byl plot ale sie rozleciał bo swoje lata mial:) a ja wymyśliłem ze zagrodzę z tylu i z drugiej strony z boku tak ze wyjdzie drugie tyle miejsca bo z tyly na długości budynku to będzie góra 2m bo dalej jest droga i folia:) ale kurnik ma dlugosc ponad 30m
Posted

W żadna inna stronę nie mogę powiększyć wybiegu bo miejsce nie pozwala tak wiec to byla jedyna opcja

Niestety tak ale jak ma wleźć to i tak wlezie choć u mnie nie ma zbyt wiele takich szkodników pyzatym gosc co mieszka wyżej odemnie to jego kury chodzą hola pas:) wiec jak cos to tam mogą sie gady stołować:) Ja jedynie moge sie obawiać mojego "wygłodniałego" sąsiada:(

Posted
kiedyś mieliśmy takie owczarki niemieckie długowłose to były psy;] niestety jednego nam otruli a drugi to nie wiem na co padł ale pewnie to samo to wcale się nie dziwię że nikt za bardzo nie jest chętny na odwiedziny twojej posesji
Posted
Witam jak dla mnie to taki stereotyp ze to grozne psy bo i moze i tak jest ale wszystko zalezy jak sie psa traktuje bynajmniej dobermanka nigdy nikomu nic nie zrobila a byla u nas 16lat a rottweilerka zdechla nam w nocy bo nie mogla sie oszczenic a psu cos na nodze uroslo i mimo leczenia tez zdechl:( i potem przybyl wilk i jest do tej pory ma jakies 8 lat a mieszanic dobermana z wilkiem to juz emeryt bo ma 13 rok i jest od malego:)
Posted
Witaj Marcin co do tych gęsi z mojego ogłoszenia to cena jest za parę ale wiem drogo za drogo ale ja tylko chciałem upewnić że to kubańczyki, te z twojego ogłoszenia widziałem dziś ale dla mnie za daleko faktycznie ładne ale ja tylko samicę potrzebuje pozdrawiam
Posted
Podrzuciłem pierwszą aukcję z brzegu, bo przeglądam właściwie głównie aukcje z mojego województwa,a te ptaki są jakieś 50 km ode mnie. Ja sprzedałbym Ci gąskę za max 70 zł. One nie rosną duże i za 130 zł możesz kupić mięsa, a nie inwestować w ptaka max 6 kg. Jeśli tyle w ogóle ma.
Posted
Ja wiem cena w necie jest niższa niż u mnie w okolicy tu po 100zł chodzą ale poszukam jeszcze i poważnie gęś do 6kg rośnie a gąsior ile może warzyć tak z ciekawości pytam ciekawe ile kilogram gąsiora mnie kosztował dałem za niego 100zł