Robert ;-) Posted September 17, 2014 Author Report Posted September 17, 2014 To jajo to i stara kura mogła znieść, robiłeś rewolucję w kurniku to bidula nie miała gdzie.a co do młodych niosek to pierwsze jajka są małe.moje ptaki są wypłochami nie mam takiego daru do oswajania jak Marcin czy Ania, brak czasu też ma znaczenie.To twoje butelki to wyjątki przeważnie to dzikusy. Quote
Tomek19 Posted September 17, 2014 Report Posted September 17, 2014 może dla tego Robercie że odkąd są u mnie, a od niedawna, to dzień w dzień od rana do wieczora, przy tym kurniku i jego obejściu coś robię, może po części się do mnie przyzwyczaiły:) Quote
Robert ;-) Posted September 17, 2014 Author Report Posted September 17, 2014 Właśnie na tym polega oswajanie ja jak wchodzę do kurnika to robi się zamieszanie i po chwili zostaje samAle mi to nie przeszkadza.nie chcą się kumplowac to nie mam kucyka co łazi za mną jak pies.;-) Quote
ania1983 Posted September 17, 2014 Report Posted September 17, 2014 wtrącę swoje trzy grosze nt. biegusów i ich dzikości Duży Grzegorz ma bardzo oswojone ptaki i te sępią jedzonko wszak to głównie po jego opowieściach zapragnęłam miec takie latające coś i sępiące jedzonko ode mnie Quote
Tomek19 Posted September 17, 2014 Report Posted September 17, 2014 Aniu:) wtrącaj swoje trzy grosze jak najczęściej:) bo coś ucichłaś, a jak Jesteś jest weselej:)też bym chciał kucyka.... Quote
ania1983 Posted September 17, 2014 Report Posted September 17, 2014 Tomku, ucichłam bo sprzatałam dom ja bym wolała konika od kucyka, ale to może kiedyś kiedyś, na starość. na razie drób musi mi wystarczyć i moje kozule Quote
Tomek19 Posted September 17, 2014 Report Posted September 17, 2014 ja jutro muszę wieczorkiem pokój wysprzątać, bo sajgon jeden sie zrobił przez te moje prace kurnikowe, od rana do nocy:)a kucyka to bym chciał z tych większych, ale koni też mógłby być Quote
Tomek19 Posted September 18, 2014 Report Posted September 18, 2014 Siema Robert:) jakie plany na dziś? ból głowy jeszcze dokucza? Quote
Robert ;-) Posted September 18, 2014 Author Report Posted September 18, 2014 Witam głowa jak głowa;-) plan mam taki ze potne drzewo które z lasu przywiozlem a potem się zobaczy .dziś jak rano wypuścilem kaczki to bielaska prosto do stajni koni i pod bele, myślałem ze to kurze gniazdo a to ona sobie szykuje ale jajka nie było może posiaduje tam tylko nie wiem ale nigdy od kaczek urodzonych wiosną jajek nie miałem.a jak u ciebie prace postępują. Quote
Tomek19 Posted September 18, 2014 Report Posted September 18, 2014 Robercie to znaczy że na dniach kaczucha zacznie się nieść w ogóle świat staje do góry nogami, to nie a co się bielasce dziwić że chce jajeczka znosić moje dwie bieguski te koloru dzikiego co pierwsze kupowałem, ponoć tegoroczne z wczesnej wiosny, a jak je przywiozłem to trzy dni pod rząd jajko znajdywałem. Tak czy inaczej moim zdaniem będzie się kaczucha nieśća no pomału idą, dokończyłem ten kacznik, to teraz znów gniazda dla ur będę robił takie piętrowe. Quote
Robert ;-) Posted September 18, 2014 Author Report Posted September 18, 2014 Gniazda z szafek wel piętrowe dobra sprawa nie na ziemi i czysciej kury będą miały. moje mulardy kąpia się w poidle chlapia wodę że ach;-) idę dalej drzewo ciąć dużo mi zostało nie wiem czy wachy starczy Quote
Tomek19 Posted September 18, 2014 Report Posted September 18, 2014 Robercie będą piętrowe tylko nie z szafek a drewniane, cala konstrukcja z okrąglaków z osiki oskórowanej, na a reszta z desek, z odzysku, które są w miarę jeszcze dobre. chciałem zrobić ogólnie dwa takie regały, po 3 gniazda w jednym regale. Może coś z tego wyjdzie:)dla kaczek wodę ja już będzie mus w kurniku stawiać to będę chciał w kaczniku przy samym wejściu stawiać, a gniazda będą jakby za rogiem pod ścianą, tak że w bezpiecznym miejscu:) Quote
Robert ;-) Posted September 18, 2014 Author Report Posted September 18, 2014 Ja mam kilka takich gniazd, tylko ja robiłem z starych szafek było szybciej kuty lubią w nich znosić jajka a najbardziej to w prasie kostce to ich ulubione miejsce i po kątach ale to ciężko znaleźć takie ukryte gniazdo,Nie ważne czego wważne by było użyteczne i poprawiło wygodę obsługi zwierząt. Quote
Tomek19 Posted September 18, 2014 Report Posted September 18, 2014 no ja szafek takich Robercie nie miałem:) na a kury takie mendy są, zawsze kombinują żeby tylko z jajkiem się ukryć gdzieś w zacisznym miejscu:) u mnie w kurniku niosą, ale zawsze lubiłem poszukiwania, takich dzikich gniazd:) Quote
Robert ;-) Posted September 18, 2014 Author Report Posted September 18, 2014 Każdy ma swoje upodobania ja bym wolał znajdować w gnieździe w kurniku;-) a tak poza tematem szafek moja kura ta ładna kolorowa zaczęła znosić jajka niesie się w prasie i właśnie coś po sobie zostawiła idę zobaczyć które to, zanim wystygnie. Quote
wiejskieżycie Posted September 18, 2014 Report Posted September 18, 2014 Czy to znaczy że zbierasz jej jajka bo chcesz podłożyć pod jakąś kurę? U mnie dzisiaj po wczorajszej akcji z myszami i nieróbstwie moich kotów, od rana złapałem 6 sztuk na 2 łapki w 3 godziny może. Do wieczora czekam na kolejne. Żadnej z nich nie dostaną te nieroby, niech sobie złapią. Kto to pomyślał, że koty w domu a Ja łapię myszy na łapki. Quote
Robert ;-) Posted September 18, 2014 Author Report Posted September 18, 2014 Drogi kocie znaczy Marcinie ;-);-);-);-) a to mnie rozbawiłes, ale ktoś to musi robić?W sumie ja tez mam kilka kotów rozmnozyly się ale myszy to łapią tylko znoszą do domu, a jajek nie będę podkład al jajek kurzych bk nie chce mlodych ale ciekawy bylem jakie jaja znosi ta slicznotka;-) a poza tym wstawiłem jej portret do galerii. Quote
wiejskieżycie Posted September 18, 2014 Report Posted September 18, 2014 Ale to nie jest Kochin? Coś nie zajarzyłem. Właśnie złapała się siódma mysz. Nie chce mi się dzisiaj kolejny raz nastawiać łapki bo się narobiłem od rana. Gdyby tyle dostały na raz 2 koty, to by się pewnie ob***ły. Quote
Robert ;-) Posted September 18, 2014 Author Report Posted September 18, 2014 Nie to kurka od WGrzegorza jedyna taka.nie ma im co dogadzac bo w ogóle przestaną myszy łapać lenie jedne ja też trochę po pracowałem mam Już dość na dziś koniec jutro do kończę. Quote
wiejskieżycie Posted September 18, 2014 Report Posted September 18, 2014 Ahoj. Ja się zmywam. Do potem. Quote
Tomek19 Posted September 18, 2014 Report Posted September 18, 2014 Robercie a ta kurka to tegoroczna?bardzo ładna ta kurka:) jak dziarsko siedzi w tym gnieździe hehe Quote
Robert ;-) Posted September 18, 2014 Author Report Posted September 18, 2014 Tak z marca tego roku wykluta i inkubatora, jak jej robiłem z 5 zdjęć to nawet nie drgnela:-DNiestety nie znam rasy tej kurki a szkoda. Quote
Tomek19 Posted September 18, 2014 Report Posted September 18, 2014 ważne że jest świetna:) bardzo ładna:) może gdyby na necie grafiki poprzeglądać, to jakoś by się doszło co d rasy:) Quote
Robert ;-) Posted September 18, 2014 Author Report Posted September 18, 2014 Na pewno tylko ile czasu by na to trzeba poświęcić, z tych jajek były ładniejsze kurki moje ulubione tk jedna była cała czarna a rasa podobna do sebrytek a druga do kochiny miniaturowego ale one nie przeżyły niestety Quote
wiejskieżycie Posted September 18, 2014 Report Posted September 18, 2014 Dzień zakończony po 8 myszach, ale łapka jest nadal nastawiona. Ja znam rasę tej kurki ze zdjęcia, tylko muszę uruchomić zwoje mózgowe, a to może chwilę dłuższą potrwać. Rasa popularna i nazwa też, ale muszę skumać. Już wiem. Nie przypominam sobie tylko, żeby ta rasa była wymieniana jako jedna z dostępnych do uzyskania za pośrednictwem jaj, ale może ten hodowca i takie jajko przypadkiem wrzucił w pakiet. To Włoszka, tylko dokładnie nie pamiętam jakiej barwy, ale na pewno nie porcelanowa. Quote
Recommended Posts