Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tofik, kurom podaję w okresie zimowym czosnek na wzmocnienie. coby mi bidule nie zachorowały :P czosnek podaję świeży zmielony w maszynce do mięsa. do tego mielę jakieś warzywo, marchew, buraczek, co tam mam.

Tomku, owies mają prawie cały czas, ale dopiero teraz zaczynają pomału jeść. znaczy się, zima idzie :D

Posted

Aniu, a od owsa kury nie dostają tak zwanego ,,pypcia" ?

czosnek po części bardzo korzystnie wpływa na odrobaczanie drobiu, naturalną metodą:) i zapobiega kurzemu kaszlowi, ciotka od lat stosuje czosnek i jeszcze jakieś zioła, ale muszę dokładniej dopytać co do tych ziół, i nigdy nie kupowała żadnych szczepione czy czegokolwiek u weta, a kurki to ma okaz zdrowia:)

Posted

Tomku, zapytaj koniecznie o te zioła, może jeszcze zdążę coś nazbierać :)

co do owsa, to nie mam pojęcia. wiem tylko, że moje kury wiosną przestają jeśc owies, w lecie nie ruszają go, jesienią zaczynają się z nim przepraszam, a zimą głównie owies jedzą.

Posted

Aniu jutro będę dzwonił do rodzinki to zapytam o te ziółka:) sam się nastawiłem na ich suszenie, po co kupować u weta jakieś sczepionki jeśli by to zdało egzamin, i jeszcze 10 dni kwarantanny na jaja i mięso.

to kupię jeszcze owsa, niedaleko facet sprzedaje po 40 zł za metr a pszenżyto po 50 zł za metr.

Aniu, a Ty co dziś wojowałaś?:) dalej porządki u gadziny? czy już z wszystkim się uwinełaś ?:)

Posted

witam :)

Tomku, wczoraj jako że nie było prądu pojechaliśmy do teściowej. przywiozłam 2 wory jabłek, 2 wiadra winogron i troche orzechów włoskich :)

w kurniku i kaczniku już wszystko zrobione :)

ptaki od 6 na polu.

a nam zaraz zabiorą prąd znowu na cały dzień.

miłego dnia :)

a indyki z ogłoszenia fajne :)

Posted
Właśnie wyjeżdżam do weterynarza, którego mam nadzieję zastanę, bo muszę kupić kaczkom witaminy z kwasem foliowym. Ten rok pod względem hodowli mogę uznać za jeden z najgorszych w ciągu ostatnich lat. Później jeśli się da biorę się za ziemniaki. Nie czekam dłużej, bo już zapowiadają zmianę pogody, a później kopanie w deszczu lub po ulewach nie przejdzie. Zmywam się. Trzymajcie kciuki, żebym zastał weta, bo z Nimi bardzo różnie bywa. Jest ich kilku, a zastać któregoś graniczy z cudem.
Posted

Witam. Znam tą osobę sprzedającą indyki w powyższym linku. Moim zdaniem osoba troszczy się o ptaki nie mniej od Nas. :)

ta osoba Marcinie mieszka bardzo blisko mnie:)

z tymi wampirami to nie pomyślałem:) ale jaki to dodatkowy plus:P

Posted

Dzięki:) ....hmmm znów zapomniałem imię:( jak się pomyliłem przepraszam, Sławku:) nie na serio czosnek dla drobiu to dobra sprawa, i wielkie dzięki za linka:)

a ja dalej walcze w kurniku, a roboty jeszcze sporo, a tu od jutra deszczowo zapowiadają :(

Posted
Oferta może i fajna tylko zdjęcia mi nie wchodzą gdzie ja jestem:-( ale jak za dorosłą gęś dasz te 80 zł to warto kupić ja za lewusa 100 dałem i teraz nie żałuje choć był czas że chciałem go spasztecic.
Posted

Amelko dzięki serdeczne za wyprowadzenie mnie z błędu:) i za linki:) jeszcze raz dzięki:)

a maluchy masz extraaaaaaa......:) uwielbiam takie cipciaki:)

Amelko a co u Ciebie w hodowli słychać?:)

Posted

Tak Sławek to te gąski ale nie tylko jemu się podobają;-)

No dobra Robercie mnie też sie one podobają:)

Pozdrawiam

Szkoda tylko że nic o nich nie można znaleźć bo nawet nie są uwzględnione jako rasa hodowana w Polsce a jeszcze co do ceny to nie wiem czy te z linku to cena za parę czy sztukę?:)