Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam z rana wróciłem z targu j ceny takie kupiłem pszenicy po 70, żyto 40.cala kuku 100 wiec żyto tylko spadło .

Sławek te kurki są ekstra;-) nie widziałem jeszcze takich porostu super l;-);-);-);-);-);-)

Posted

Witam Marcinie żeby była sprawa jasna:) to mam 3 czubatki padewskie a czy wielbłądzie to nie wiem:( a link wrzuciłem żeby pokazać jakiego są koloru no a jajka no to od tej samej osoby co ty masz biegusy o ile sie nie mylę:)

Robercie ceny masz podobne jak ja w S-rzu:)

Posted

Z jajami:) było sporo zamieszania i ogólnie całkiem inaczej sie ułożyło niż było zakładane na początku ale ja i tak jestem zadowolony bo różne fajne cuda biegają mi po wybiegu:) Co do składu 1+2 to kto wie bo dwa osobniki mają bardziej okrągłe "czapy" więc sądzę że to kurki a jeden taki "owalny" więc chyba to kogut ale w swoim czasie wszystko sie wyjaśni:)

"Wydaje mi się, że na liście tej rasy nie było w ogóle".

O tuż Marcinie musiały być bo skąd by mi sie wykluły:)

Posted

witam :)

u nas dzisiaj jesień. deszcz do tego silny wiatr. kury część w stajni, a reszta zamiast w ciepłej i suchej stajni siedzieć, to pod daszkiem czy w innych kryjówkach. nie rozumiem ich :P

co do ras kur, to na liście na 100% nie było żadnych padewskich, czyli że są z poza listy :P

Posted

Marcinie Włoszki były w pierwszym zestawie bo mam ich zbyt wiele żeby była pomyłka poza tym i u Roberta sie trafiła:) no a moje padewskie no to może były jakieś jajka pomieszane i z tond mi sie wzięły:)

Tomku Czubatka Padewska a czubatka Polska to chyba co innego tzn. to są całkiem inne rasy a bynajmniej tak mi sie wydaje hehe trzeba by poczytać:)

Posted
no ja już wyczytalem że czubatka padewska jest błędną nazwą, że poprawną jest czubatka polska, czubatka padewska niby nawet nie jest ujęta oficjalnie w spisie drobiu:) . Aniu ja tylko tak z ciekawości pytałem:)
Posted
Jak dla mnie to czubatka padewska jest po prostu odmianą czubatki podobnie jak i białoczuby bo przecież czubatki występują w różnych barwach i posturach a wszystkie mają wspólną cechę czyli czuba:)
Posted

Jak by nie było to wszystko to kury czubate tyle że różnią sie w wyglądzie:)

A u mnie kochin nabawił sie awarii:( tzn jakoś nogę podkręcił i teraz utyka tak że nie ciekawie to wygląda:( a trochę za mały co by go do gara posłać:(

Posted
Zgadza się, nie chciał bym żebyś pomyślał że ja coś tam....podważam czy coś w tym stylu, gdy kupowałem feniksy, zgadałem się z hodowcą i on coś napomknoł o Padewskich czubatkach, i teraz tu temat był poruszony i z ciekawości w necie pogrzebałem, poza tym dla mnie nie liczy się nazwa danego ptaka a jego wygląd.
Posted
Ja tam takich wników nie mam na zamiarze robić:) bo skoro mówi sie czubatka padewska to nie ma co tego zmieniać podobnie z białoczubem bo skoro to czubatka z białym czubem no to niby jak na nią wołać białoczub i po problemie:)
Posted
Witam Marcin mam do ciebie pytanie skoro masz indyki długi czas nie zauważyłeś u nich objawów mykoplazmozy, czy tego drobiu to je rusza.tak samo z perlikami choć te są dość krótko. Pozdrawiam wszystkich hodowców;-);-)
Posted
Coś nie chce mi się ta strona załadować:-( ja też patrzyłem za panienka dla Landesa ale nic konkretnego nie znalazłem. A zapomniałem o bielasce nic dla niej nie patrzyłem a dziś net mi słabo chodzi:-(
Posted

Witam mi po prostu net nie działa nie wiem czy nadajnik siadł niektóre strony ładnie chodzą a innne nie.

u mnie zimno nawet drob dziś jakiś taki smutny, kaczki zwijaly się i siedziały zamiast się paść.

Posted
Fakt dziś chyba wszędzie była paskudna pogoda:( o siódmej poszedłem zamknąć załogę to o dziwo wszystko już siedziało w kurniku więc chyba czują że zimna noc będzie ale nie ma co sie łamać od jutra ma być poprawa:)
Posted
Ja dziś kurnik oporządziłem:) a jutro też dzień porządków ale na dworze o ile będzie pogoda(ale tak mówią) no a w czwartek biorę sie za siew pszenicy o ile da radę wiecheć ale że pole jest trochę pagórkowate to pewnie da radę:)