Tomek19 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 Aniu ja też duże kury chcę, z ozdobnych będę rozmnażał o ile wszystko pójdzie dobrze to właśnie silki i feniksy. Rober no właśnie pasowało by tego kogutka zostawićto ten kogutek tęczowy, z którym nie wie co zrobić? Quote
Robert ;-) Posted October 7, 2014 Author Report Posted October 7, 2014 Aniu myślisz o kurach typowo dużych australopy kochiny i temu podobne, w sumie racja jak rzymać to.cos dużego. Tomek zostaw go na pewno się przyda do większych kur a ty jakie chcesz mieć te duże zwykle czy jakieś rasowe wielkogabarytowe Quote
Tomek19 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 Robercie ja myślałem o kochinach dużych, Orpingtony te to na pewno, jakieś nioski i ogólnie coś fajnego ale z dużych kur, może kika niosek Leghornów, a Ty Robercie co Byś mi jeszcze polecił ? zawsze podobały mi się takie kurki:) ale na tym mięsa to zero, jak to najmniejsze kurki świata:( ale śliczne są Quote
ania1983 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 taak, ja planuje głównie duże kurki, bo na jednym wybiegu nie wyobrażam sobie zwyczajnie dużych kogutów z małymi kurkami Quote
Robert ;-) Posted October 7, 2014 Author Report Posted October 7, 2014 Ja mam kochiny fajne są Marcin ma też duże kury wiec co ci mogę powiedzieć ważne aby były duże to będziesz miał mięso ras jest sporo są australopy np brahmy Marcin ma je. a jajek to one tak dużo nie niosą wiec dobrze kombinujesz z leghornami będzie dużo jaj odnich . Quote
Tomek19 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 Robercie a jaki wogóle masz drób ? ja brahm nie chcę wolę kochiny, a australopy, oglądałem je kiedyś i dla mnie to one takie jakieś nijakie:(jeszcze rasa Brakel nie jest głupia:)a te kury są śmieszne:) Quote
ania1983 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 australopy nijakie? ja mam jedna kurkę australopa przynajmniej tak się mi wydaje jest śliczna i taka inna od innych. duża i ma lśniące piórka nie tak jak Minor, ale też lśniące Quote
Robert ;-) Posted October 7, 2014 Author Report Posted October 7, 2014 No ładne kurki zwłaszcza ta po lewej Puchatek taki;-)A Ja mam zielononozki, zwykle kury, Feniksy 2+1kogut,kochiny2+1 kogut, miniaturki 2 koguty, jedna wkoszka,kaczki staropolskie kilka sztuk mulardy duzo sztuk:-D , jedna bielaska piżmowa, lewus i kilka gesi oraz la des, to bylo na tyle. Quote
Tomek19 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 Aniu nie chciałem obrazić Twojej kurki:) ale one są czarne:( moje faworytki to Orpingtony:)Aniu jak Byś mogła, to zamieściła Byś zdjęcie na dniach tej kurki:) Quote
Robert ;-) Posted October 7, 2014 Author Report Posted October 7, 2014 Jak to muwia o gustach się nie dyskutuje każdemu podoba się co innego;-);-) Quote
Tomek19 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 a no właśnie zapomniałem, dzięki że Robercie przypomniałeś zielononóżek kilka chcęRobert a nie zastanawiałeś się nad handlem feniksami ? Quote
ania1983 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 Robercie, masz rację Tomku, a to Ty czarnych nie lubisz? czarne kurki bardzo ładne a zdjęcie zamiszczę na dniach jak zrobie Quote
Tomek19 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 ogólnie australopy mi się nie widzą ale ta Ani mi się podoba;) choć jeszcze zdjęcia nie widziałem:) Aniu a jak opryskiwacz działa? już dziś kilka razy miałem o to zapytać, ale skleroza zaawansowana wieku ludzi po 30-ce wiesz Aniu, może dla tego mi czarne się nie widzą bo ta moja jedyna kurka z dużych, jest czarna ale wyglądem niczym wrona:( Quote
Robert ;-) Posted October 7, 2014 Author Report Posted October 7, 2014 Aniu ja chętnie zobaczę ta australpke:-Dtomek ja chcę wszystkie kury aut, tylko słabo mi to idzie pozbyłem się kogutow i kilku kur a zostalo mi całkiem sporo do pozbycia się, docelowo zostaną tylko wwodne ptaki czytaj gęsi o kaczki;-) Quote
Tomek19 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 szkoda Robercie że się pozbywasz grzebiących:( jeszcze mi się podobają kurki białe czarnym ogonem i szyją, nazwa coś z sexem związana hehe Quote
ania1983 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 Tomku, opryskiwacz rewelacja nie próbowałam jeszcze jak się nim wapnuje, bo nie miałam dzisiaj czasu, późno do domu wróciłam, ale na pewno wiem, ze klatki królikom dobrze będzie się czyściło a niedługo czeka mnie dezynfekcja, bo 5 królików idzie na obiadek, a niedługo młode będę od siebie rozdzielała suseksy, najgorsze koguty tylko seks im w głowie i to nie patrzą czy kura czy kaczka, czy małe czy duze :/ ale kury super, codziennie jajko znoszą Quote
Tomek19 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 ja nie wiem u mnie były dwie samiczki królików biała i czarna, czarna zdechła:( i nie wiem co z białą zrobić, bidulka sama się chowa Quote
ania1983 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 to jedna z moich pierwszych kurek były, kogutów sie pozbywam systematycznie ale plus dla kogoś kto chce tę rasę zachować a ma tez inne, to taki ze kogut ma baaardzo silne geny i zazwyczaj młode sa po ojcu Tomku, kupić jej kawalera Quote
Tomek19 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 to ja chciałbym ze 3 - 4 takie seksowne kurki Quote
Robert ;-) Posted October 7, 2014 Author Report Posted October 7, 2014 Ania to musisz mieć sporą zamrażarke na 5 królików;-) co do wapnowania to jakoś mi się to nie widzi albo masz dysze z dużym otworem albo będziesz cedzic przez gęste sitko inaczej się zatka,daj linka od niego. Quote
Tomek19 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 też się zastanawiałem nad tym:) tylko jeszcze trochę musi się sama pomęczyć, z kasą nie wyrobię teraz tyle wydatków, gęsi, zboża zapas na zimę zrobić, i poza tym z takich jeszcz drobniejszych wydatków, suma sumarum i się nazbiera. Quote
ania1983 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 Robercie, bedę cedziła tak jak pisali panowie na innym wątku, przez rajstopę opryskiwacz ma dodatkowo sitko w zestawie http://allegro.pl/opryskiwacz-akumulatorowy-magnum-10l-elektryczny-i4659196971.html a tu jest link do niego Tomku, zaproponowała bym jajka na wiosnę, ale koguta na pewno nie zostawię, chociaż mam jednego młodego no chyba, ze ten będzie inny niż, ojciec, dziadek, pradziadek... Quote
Tomek19 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 Aniu:) to jakieś sexo maniak Ci się przytrafił hehe Quote
wiejskieżycie Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 Tomku, ale Ty wiesz, że ten Twój kogucik nie jest Tęczanką. Orpingtonki gigantki mojego kolegi. [attachment=809] Zdjęcie z zeszłego roku, ale widać że do malutkich nie należą. Quote
ania1983 Posted October 7, 2014 Report Posted October 7, 2014 Tomku, nie, to nie mi się przytrafił tylko one takie sa takie kogut to nawet by 30 kur obskoczył i to kilka razy dziennie każdą ale do dzisiaj pamiętam mojego pierwszego kogutka, z którym przyjaźnił się nasz pies. niestety trzeba go było zabić, bo młode kogutki już dorastały Quote
Recommended Posts