Jump to content

Recommended Posts

Posted

Aniu ja też duże kury chcę, z ozdobnych będę rozmnażał o ile wszystko pójdzie dobrze to właśnie silki i feniksy. Rober no właśnie pasowało by tego kogutka zostawić:)

to ten kogutek tęczowy, z którym nie wie co zrobić?

Posted

Aniu myślisz o kurach typowo dużych australopy kochiny i temu podobne, w sumie racja jak rzymać to.cos dużego.

Tomek zostaw go na pewno się przyda do większych kur a ty jakie chcesz mieć te duże zwykle czy jakieś rasowe wielkogabarytowe

Posted

Robercie ja myślałem o kochinach dużych, Orpingtony te to na pewno, jakieś nioski i ogólnie coś fajnego ale z dużych kur, może kika niosek Leghornów, a Ty Robercie co Byś mi jeszcze polecił ? :)

zawsze podobały mi się takie kurki:) ale na tym mięsa to zero, jak to najmniejsze kurki świata:( ale śliczne są:)

Posted
Ja mam kochiny fajne są Marcin ma też duże kury wiec co ci mogę powiedzieć ważne aby były duże to będziesz miał mięso ras jest sporo są australopy np brahmy Marcin ma je. a jajek to one tak dużo nie niosą wiec dobrze kombinujesz z leghornami będzie dużo jaj odnich .
Posted

Robercie a jaki wogóle masz drób ?:)

ja brahm nie chcę wolę kochiny, a australopy, oglądałem je kiedyś i dla mnie to one takie jakieś nijakie:(

jeszcze rasa Brakel nie jest głupia:)

a te kury są śmieszne:)

Posted

No ładne kurki zwłaszcza ta po lewej Puchatek taki;-)

A Ja mam zielononozki, zwykle kury, Feniksy 2+1kogut,kochiny2+1 kogut, miniaturki 2 koguty, jedna wkoszka,kaczki staropolskie kilka sztuk mulardy duzo sztuk:-D , jedna bielaska piżmowa, lewus i kilka gesi oraz la des, to bylo na tyle.

Posted

ogólnie australopy mi się nie widzą:( ale ta Ani mi się podoba;) choć jeszcze zdjęcia nie widziałem:)

Aniu a jak opryskiwacz działa? już dziś kilka razy miałem o to zapytać, ale skleroza zaawansowana wieku ludzi po 30-ce :)

wiesz Aniu, może dla tego mi czarne się nie widzą bo ta moja jedyna kurka z dużych, jest czarna ale wyglądem niczym wrona:(

Posted

Aniu ja chętnie zobaczę ta australpke:-D

tomek ja chcę wszystkie kury aut, tylko słabo mi to idzie pozbyłem się kogutow i kilku kur a zostalo mi całkiem sporo do pozbycia się, docelowo zostaną tylko wwodne ptaki czytaj gęsi o kaczki;-)

Posted

Tomku, opryskiwacz rewelacja :D nie próbowałam jeszcze jak się nim wapnuje, bo nie miałam dzisiaj czasu, późno do domu wróciłam, ale na pewno wiem, ze klatki królikom dobrze będzie się czyściło :) a niedługo czeka mnie dezynfekcja, bo 5 królików idzie na obiadek, a niedługo młode będę od siebie rozdzielała :)

suseksy, najgorsze koguty :P tylko seks im w głowie i to nie patrzą czy kura czy kaczka, czy małe czy duze :/ ale kury super, codziennie jajko znoszą :)

Posted

to jedna z moich pierwszych kurek były, kogutów sie pozbywam systematycznie :P ale plus dla kogoś kto chce tę rasę zachować a ma tez inne, to taki ze kogut ma baaardzo silne geny i zazwyczaj młode sa po ojcu :)

Tomku, kupić jej kawalera :D

Posted
Ania to musisz mieć sporą zamrażarke na 5 królików;-) co do wapnowania to jakoś mi się to nie widzi albo masz dysze z dużym otworem albo będziesz cedzic przez gęste sitko inaczej się zatka,daj linka od niego.
Posted
też się zastanawiałem nad tym:) tylko jeszcze trochę musi się sama pomęczyć, z kasą nie wyrobię:( teraz tyle wydatków, gęsi, zboża zapas na zimę zrobić, i poza tym z takich jeszcz drobniejszych wydatków, suma sumarum i się nazbiera.
Posted

Robercie, bedę cedziła tak jak pisali panowie na innym wątku, przez rajstopę :D opryskiwacz ma dodatkowo sitko w zestawie :)

http://allegro.pl/opryskiwacz-akumulatorowy-magnum-10l-elektryczny-i4659196971.html

a tu jest link do niego :)

Tomku, zaproponowała bym jajka na wiosnę, ale koguta na pewno nie zostawię, chociaż mam jednego młodego :P no chyba, ze ten będzie inny niż, ojciec, dziadek, pradziadek... :D

Posted

Tomku, nie, to nie mi się przytrafił tylko one takie sa :P takie kogut to nawet by 30 kur obskoczył i to kilka razy dziennie każdą :D

ale do dzisiaj pamiętam mojego pierwszego kogutka, z którym przyjaźnił się nasz pies. niestety trzeba go było zabić, bo młode kogutki już dorastały :(