Robert ;-) Posted October 10, 2014 Author Report Posted October 10, 2014 Ano i tak robię czasem zasypiam z włączonym netem:-D ale laptop ma baterie wiec tez można coś pomyśleć ;-)ale przed kompem na stoliku można browara sączyc;-)Aniu dobranoc:-D Quote
Tomek19 Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 heh:) ale ja browara nie lubię sam pić nie umie jakos, w szafce stoi chyba 5 szt już kilka miesięcy, jak się dostało od kogoś za jakąś przysługę, ale nie ma komu ich pić, jeszcze dobre wino stoi, marcu będzie rok, które dostałe na imieniny, i też nie ma komu wypić, a że znajomych praktycznie nie mam, a samemu to nie bardzo:( Quote
Robert ;-) Posted October 10, 2014 Author Report Posted October 10, 2014 To dziwny z ciebie człowiek piwa nie pije? Wina to ja nie lubię ale browar to co innego;-)Nie masz dziś linków z ciekawymi ptakami Quote
Tomek19 Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 patrzę właśnie Robercie za drobiem, ale mało nowości, nie piwo lubię, tylko samemu to jakoś tak dziwnie mi się pije, a w jakiś towarzystwie to raz na ruski rok jest okazja.ta kura 30 km ode mnie jest do sprzedania, cena troszkę sporawa raczejhttp://olx.pl/oferta/kura-brahma-CID757-ID6PAJl.html#750019da73Robercie ale Ciebie to raczej w tym momencie interesują ptaki blaszkodziobe co nie ?heh ale winko ponoć dobre, prosto z czech:)te kaczuchy są piękne:) ale tylko do popatrzenia.http://olx.pl/oferta/kaczki-cyraneczka-europejska-CID757-ID6Pr3b.html#56092aafbb Quote
Robert ;-) Posted October 10, 2014 Author Report Posted October 10, 2014 Nie koniecznie wodne to ze kur nie kupię nie znaczy ze obejrzeć nie obejrzę;-) ja ostatnio za czym innym patrzę maszyny i ciągniki przeglądam. Quote
Tomek19 Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 to jakieś grubsze zakupy się szykująto w pracy urlop teraz masz ?landesy:) ale cena też sporawahttp://olx.pl/oferta/landes-gesi-CID103-ID7nTFw.html#f9e5b09178 Quote
Robert ;-) Posted October 10, 2014 Author Report Posted October 10, 2014 Powiedzmy ze tak w sobote mnie złożyło na amen ale ja jest lepiej więc pewnie się skończy wolne:-( tak sobie planuje zakupy ale wiadomo kasa nie na wszystko starczy:-( Quote
Tomek19 Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 a tu jeszcze droższe:( te co ja kupuję też z takiego ośrodku baz genetycznych pochodzą, ale o 4 dychy mniej facet woła.http://olx.pl/oferta/gesi-landes-rasowe-z-10-kwietnia-2014-duze-waga-6-7kg-CID757-ID6KlNZ.html#f9e5b09178dokładnie, z tą kasą to ciężko:( pieniądz śliski ja nie wiem co:( Quote
Robert ;-) Posted October 10, 2014 Author Report Posted October 10, 2014 Ładne stado widać mają dobre warunki bytowe, mieć takie stado ja w tym roku mam tylko 10 szt a chciało się więcej:-( a cena każdy ceni swoje nic na to nie poradzisz chyba żeby targować się Quote
Tomek19 Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 ja płace po 100 zł szt. wiadomo spora suma, ale warte swojej ceny. Robercie a Ty kiedy planujesz gęś do landesa zakupić ? czy zmiana planu i zakupu nie będzie ?Robert dobre i 10 szt. też ładnie takie stadko wygląda:) heh wszyscy gęsi lubią Ania też Quote
Robert ;-) Posted October 10, 2014 Author Report Posted October 10, 2014 Na to wygląda że lubią bo to piękne ptaki a jak rozłoża skrzydła to jest na co popatrzeć;-) ja jak się trafi blisko i pozbęde się kilku swoich to kupię ciśnienia nie mam:-D panie kolego północ puka do drzwi trzeba iść spać wiec dobrej nocy;-) Quote
Tomek19 Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 nom wzajemnie, dobrej nocy:) ja i tak będę miał problem z zaśnięciem, a tu o 5 pobudka:( Quote
Robert ;-) Posted October 11, 2014 Author Report Posted October 11, 2014 Witam z wieczora ;-) w końcu skończyłem robotę przy gn..... ju a już wieczór:-( Quote
Tomek19 Posted October 11, 2014 Report Posted October 11, 2014 Witam wieczorkiem:)no niestety na dzień się nie zanosi:) pracować, pracować Panie "browarek":) Quote
Robert ;-) Posted October 11, 2014 Author Report Posted October 11, 2014 Tak to mnie jeszcze nikt nie nazywał;-) widzę ze tez juz po.robocie jesteś Quote
Tomek19 Posted October 11, 2014 Report Posted October 11, 2014 Tak właśnie nie dawno do domu dotarłem:)zawsze musi być ten pierwszy raz:) hehe Quote
Robert ;-) Posted October 11, 2014 Author Report Posted October 11, 2014 A jak tam Twoje drobiowe? A jutro wycieczka po gęsi a doczekać się nie mogłeś. Quote
Tomek19 Posted October 11, 2014 Report Posted October 11, 2014 Heh:) pamiętałeś że jutro:) właśnie przed minutą dzwoniłem do pana w sprawie gąsek, potwierdzić zakup:) a moje drobiowe gdy przyjechałem do domu to wszystko już w kurniku na swoich miejscach gotowe do snu:) Quote
Robert ;-) Posted October 11, 2014 Author Report Posted October 11, 2014 To ja musiałem zapraszać do kurnika bo towarzystwo spacerowalo w najlepsze;-) pamiętam ze jutro i stanowczo domagamy sięfotek nowych mieszkańców twojego podwórka;-) Quote
Tomek19 Posted October 11, 2014 Report Posted October 11, 2014 będą fotki będą tylko ten facet jakiś uparty jest, pytam w czym można by te gęsi przetransportować, specjalnie zapytałem co doradzi, i ja zaproponowałem że kartonach, a ten że nie, że to nie dobry pomysł, tylko w worki chce te gąski sadzaćto ja swojego towarzystwa nigdy nie zaganiam do kurnika, łazi dotąd dokąd chce i samo wchodzi, ale między 17 a 18 wszystko się już pcha do kurnika. Quote
Robert ;-) Posted October 11, 2014 Author Report Posted October 11, 2014 To ja jak bym nie za gonił to do rana by chodziły czytaj kaczki i gęsi,kury to wcześnie na grzedzie siedzą;-) a co do gościa to jak będą twoje czyli zapłacone to zapakujesz jak będziesz chciał;-) tylko moim skromnym zdaniem gęś w worku z szyja i głowa poza nim to lepszy pomysł niż pudełko, bo nie musisz pilnować.Ania niby w pudle wiozla ale siedziała z nimi i ich pilnowała a ty sam jedziesz domyślam się Quote
Tomek19 Posted October 11, 2014 Report Posted October 11, 2014 Sam Robercie jadę, tak czytałem tu wszystko od początku i Ani przygodę gąskami:) jak pudła okazały się za małe:) ale widać że Ania dziewczyna rezolutna i ze wszystkim sobie daje radęno co Ty? gęsi i kaczki po ciemku by u Ciebie chodziły ? Quote
Robert ;-) Posted October 11, 2014 Author Report Posted October 11, 2014 Czasem to i do 22 sobie chodzą nie umiem wychować swoich gadzin:-( Quote
Tomek19 Posted October 11, 2014 Report Posted October 11, 2014 panie browarek słabo pan się stara:) u mnie chodzą jak w zegarku:) hehe Quote
Robert ;-) Posted October 11, 2014 Author Report Posted October 11, 2014 Do drobiu trzeba mieć serce i czas ja tego ostatniego nie za bardzo mam:-( jak nie ma czasu dla nich to tak jest potem, ale to tak z każdą zwierzyna z krowami koniami itp itd. Quote
Recommended Posts