Jump to content

Recommended Posts

Posted
heh:) ale ja browara nie lubię sam pić:( nie umie jakos, w szafce stoi chyba 5 szt już kilka miesięcy, jak się dostało od kogoś za jakąś przysługę, ale nie ma komu ich pić, jeszcze dobre wino stoi, marcu będzie rok, które dostałe na imieniny, i też nie ma komu wypić, a że znajomych praktycznie nie mam, a samemu to nie bardzo:(
Posted

patrzę właśnie Robercie za drobiem, ale mało nowości, nie piwo lubię, tylko samemu to jakoś tak dziwnie mi się pije, a w jakiś towarzystwie to raz na ruski rok jest okazja.

ta kura 30 km ode mnie jest do sprzedania, cena troszkę sporawa raczej

http://olx.pl/oferta/kura-brahma-CID757-ID6PAJl.html#750019da73

Robercie ale Ciebie to raczej w tym momencie interesują ptaki blaszkodziobe co nie ?

heh ale winko ponoć dobre, prosto z czech:)

te kaczuchy są piękne:) ale tylko do popatrzenia.

http://olx.pl/oferta/kaczki-cyraneczka-europejska-CID757-ID6Pr3b.html#56092aafbb

Posted

ja płace po 100 zł szt. wiadomo spora suma, ale warte swojej ceny. Robercie a Ty kiedy planujesz gęś do landesa zakupić ? czy zmiana planu i zakupu nie będzie ?

Robert dobre i 10 szt. :) też ładnie takie stadko wygląda:) heh wszyscy gęsi lubią:) Ania też:)

Posted

Na to wygląda że lubią bo to piękne ptaki a jak rozłoża skrzydła to jest na co popatrzeć;-) ja jak się trafi blisko i pozbęde się kilku swoich to kupię ciśnienia nie mam:-D

panie kolego północ puka do drzwi trzeba iść spać wiec dobrej nocy;-)

Posted
Heh:) pamiętałeś że jutro:) właśnie przed minutą dzwoniłem do pana w sprawie gąsek, potwierdzić zakup:) a moje drobiowe gdy przyjechałem do domu to wszystko już w kurniku na swoich miejscach gotowe do snu:)
Posted

będą fotki będą:) tylko ten facet jakiś uparty jest, pytam w czym można by te gęsi przetransportować, specjalnie zapytałem co doradzi, i ja zaproponowałem że kartonach, a ten że nie, że to nie dobry pomysł, tylko w worki chce te gąski sadzać:(

to ja swojego towarzystwa nigdy nie zaganiam do kurnika, łazi dotąd dokąd chce i samo wchodzi, ale między 17 a 18 wszystko się już pcha do kurnika.

Posted

To ja jak bym nie za gonił to do rana by chodziły czytaj kaczki i gęsi,kury to wcześnie na grzedzie siedzą;-) a co do gościa to jak będą twoje czyli zapłacone to zapakujesz jak będziesz chciał;-) tylko moim skromnym zdaniem gęś w worku z szyja i głowa poza nim to lepszy pomysł niż pudełko, bo nie musisz pilnować.Ania niby w pudle wiozla ale siedziała z nimi i ich pilnowała a ty sam jedziesz domyślam się

Posted

Sam Robercie jadę, tak czytałem tu wszystko od początku i Ani przygodę gąskami:) jak pudła okazały się za małe:) ale widać że Ania dziewczyna rezolutna i ze wszystkim sobie daje radę:)

no co Ty? gęsi i kaczki po ciemku by u Ciebie chodziły ?:)