ania1983 Posted October 12, 2014 Report Posted October 12, 2014 Tomku, to tylko poidełka załatwią sprawę u mnie na wybiegu sa i poidełka z wodą i miski czy pojemniki z wodą. wodę wymieniam im tylko raz dziennie, rano płucze i nalewam świeżej wody do pojemników. a do poideł leję jak sie skończy. w poidłach jest czysta, z tym ze moje poidła stoją nie na ziemi, a na deseczce. Quote
Tomek19 Posted October 12, 2014 Report Posted October 12, 2014 To muszę pomyśleć na poważnie o tych poidłach, mam półki ze starego segmentu, to je mógłbym kłaść pod spód. moje kury zrobiły się nieznośne:( hałasują teraz jak nie wiem, koguty pieją w niebogłosy, a kury się drą jak by je kto żywcem skubał. Quote
ania1983 Posted October 12, 2014 Report Posted October 12, 2014 może ktoś je skubie zmykam, bo sie nie wyrobię z wszystkim, do wieczorka Quote
Tomek19 Posted October 12, 2014 Report Posted October 12, 2014 hehe to tam powoli proszę pracować Quote
Robert ;-) Posted October 13, 2014 Author Report Posted October 13, 2014 Witam co u was słychać;-) jak Tomek gęsi w domu i gdzie fotki. Quote
ania1983 Posted October 13, 2014 Report Posted October 13, 2014 witam Tomku, czekamy na zdjęcia gąsek napisz jak dotarły u mnie wczoraj perliczki jednak spały w stajni poza tym, wszystko w porządku Quote
Robert ;-) Posted October 13, 2014 Author Report Posted October 13, 2014 Widocznie było im źle spać na dachu, to się ze stajnia przeprosiły ;-) Quote
JoTeS Posted October 13, 2014 Report Posted October 13, 2014 Tomek chyba się nie podusiły w tych workach? Quote
Tomek19 Posted October 13, 2014 Report Posted October 13, 2014 Witam Wszystkich:) Gąski dotarły do domu całe i zdrowe:) miałem koncert podczas jazdy, bo gąsior się rozkręciłnajlepsze było jak zajechałem na cpn, okno w samochodzie otwarte, ludzi sporo nocą a gąsior dopiero wtedy pokazał co potrafi, chyba byłem czerwony jak burak:)hehea zdjęcia wstawię najszybciej jak to będzie mozliwe:) Aniu to fajnie że perliczki wróciły na swoje miejsce:) mam nadzieję że nie zachce im się spać znów pod gołym niebem:) Quote
JoTeS Posted October 13, 2014 Report Posted October 13, 2014 Ale się uśmiałem z tego koncertu...w aucie taki gęgot to niezła liczba decybeli.Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted October 13, 2014 Author Report Posted October 13, 2014 O tak JoTes gęsi potrafią pokrzyczec;-) Tomek to fajnie że dotarły całe i zdrowe;-) a na zdjęcia czekam ale chyba nie tylko ja :-):-):-) Quote
ania1983 Posted October 14, 2014 Report Posted October 14, 2014 witam cisza....ptaki już zamknięte, coraz szybciej chodzą spac, a dzisiaj dodatkowo, niedawno deszcz je przegonił. w tym tygodniu idą 2 koguty z 5 które mam na pień. ale nie wiem które najchętniej to bym wszystkie zostawiła, ale kury chodzą poharatane i szkoda mi ich... Quote
Robert ;-) Posted October 14, 2014 Author Report Posted October 14, 2014 Witam ano i cisza:-( nie ma komu pisać, co do kogotow to kury na pewno odpoczna, ja jak się pozbyłem zielonych, to kury od jakiegoś czasu mają pióra na plecach a tak wyglądały jak do rosołu;-) Quote
Tomek19 Posted October 14, 2014 Report Posted October 14, 2014 Wstawię niebawem lepszej jakości, to jest nie wyraźne. Quote
Robert ;-) Posted October 14, 2014 Author Report Posted October 14, 2014 No i ładne gąski ;-) niech zgadne te po prawej to gasior? Quote
JoTeS Posted October 15, 2014 Report Posted October 15, 2014 Ładne okazy, a z jakim zainreresowaniem przyglądają się właścicielowi...czeka je zapoznanie z podwórkiem, czy już po? Quote
ania1983 Posted October 15, 2014 Report Posted October 15, 2014 witam tak patrzę na te Tomka gąski i sobie właśnie wyobraziłam te pięknie śnieżnobiałe wybielone ściany po tygodniu z gąskami :D pogoda piękna...ptaki na polu od 6.30 Quote
ania1983 Posted October 15, 2014 Report Posted October 15, 2014 a u mnie nie wiem co się dzieje gąska rano normalnie wyszła z kurnika i w ogóle normalnie wszystko było, a teraz mnie mąż woła że coś sie jednej stało mowa o tych młodych. gąska leży i nie moze nogami ruszyć, ani wstać nie mam pojęcia o co chodzi gąski maja prawie 3 miesiące. zupełnie nie mam pojęcia co o tym myśleć. ale jak gąsce coś sie stanie, to z gęsiami definitywnie kończymy nie wiem na jak długo może macie pomysły co mogło tak nagle gąsce sie stać w łapki? dodam, ze gęsi dorosłe są całymi dniami poza wybiegiem i nie mogły im nic zrobić. Quote
Robert ;-) Posted October 15, 2014 Author Report Posted October 15, 2014 Hej Aniu;-) szkoda gąski co jej jest tego nie wiem niestety:-( a może jakieś geny nie tak jak trzeba szkoda rezygnować może za rok się uda odchowany zdrowe sztuki.powiem ze ten rok jakiś taki nie łaskawy jeśli chodzi o odchow drobiu ale nie tylko ja narzekam tu w okolicy dużo ludzi narzeka na zdrowie i odchow gęsi i kaczek. Quote
AldiS Posted October 15, 2014 Report Posted October 15, 2014 Witam, chętnie dołączę do Waszego grona, przymierzam się do hodowli kurek zielononóżek, chociaż hodowla to za dużo powiedziane, tak na własne potrzeby. Teraz wchłaniam wiedzę teoretyczną i przymierzam się do poczytania tego wątku, ale jest obszerny:) i na wiosnę mam nadzieję, mieć już swoje kurki. Quote
Robert ;-) Posted October 15, 2014 Author Report Posted October 15, 2014 Witaj Aldona w drobiowym temacie;-) im nas więcej tym lepiej:-D co do czytania całego to mi by się nie chciało jest tam wiele przydatnych i formacji ale i wiele zwykłych rozmów na inne tematy masz pytania postaramy się odpowiedzieć na nie, zielone mam jeszcze ja jak na razie Ania ma kilka koguta jak dobrze pamiętam.ogolnie dobra rasa, nie są rekordzistkami w z noszeniu jaj ale są smaczne a kury do przydomowej chodowli się nadają, w dodatku są ładne, pozdrawiam;-) Quote
Tomek19 Posted October 15, 2014 Report Posted October 15, 2014 Witam wieczorem:)dzięki za miłe słowa:)tak Robercie, masz rację ten po prawej to gąsior:)oj Aniu, póki co ściany są białe:), ale pewnie masz rację że kilka dni tylko takie będąprzykro mi z powodu gąski:( Quote
Robert ;-) Posted October 15, 2014 Author Report Posted October 15, 2014 I jak Tomku gąski takie są jak się marzyły? Ogólnie zadowolony jesteś z ich posiadania. Quote
Tomek19 Posted October 15, 2014 Report Posted October 15, 2014 Gąski są wspaniałe:) oj i to jak zadowolony jestem:) przy kaczkach wyglądają jak giganty:) Quote
Recommended Posts