Jump to content

Recommended Posts

Posted

Heh ale mnie ciekawość zżera :) jak to się powiada "ten typ tak ma" :) ale doczytałem poprzednie posty i to ma być duży osobnik, więc perliczki odpadają, obstawiam na indora, choć gąsior mi przemknoł przez myśli. :)

nie wiem jak u Was pogoda drodzy Państwo, ale u mnie fatalna:( obudziłem się z bólem dyńki i żadne prochy przez cały dzień nie pomagają, jeszcze przed wieczorem miałem wypad do Włoszczowy a to ponad 200 km w dwie strony, i z wycieraczkami na fulla, i po ciemku, ogólnie fatalny dzień.

I jeszcze urządziłem od dziś akcje łapania mysz, bo pchają się mendy do kurnika:(

Posted

JoTes strus fajna sprawa ale tylko Emu;-)

Tomek nie bój żaby nie będzie tak źle wszyscy trafimy do nieba;-) bo piekło mamy tu na ziemi.

A co do pogody to u mnie zimno wietrznie i mglisto bez opadów wiec nie fajna pogoda była ale ja sie rozgrzeqalem

przy wyrzucaniu obornika wiec było gorąco;-)

Posted

witam :)

Marcinie, napisz co masz dostać pocztą, bo tu z ciekawości pomrzemy :D

Tomku, myszy w kurniku to kury niech same wyłapią :P ja poluje tylko na te w stodole i siłowni męża, bo tam mam zboże :P

u nas tez pogoda paskudna, deszcz mi nie przeszkadza, ale mąż skończył dzisiaj tynk na dom kłaść i się boję coby nie zacinało deszczem, bo wszystko spłynie :(

a tak przy okazji, bo nie dawno wróciłam do domu. patrzyłam do kwoki i cisza :( a na dzisiaj był termin. kwoka ładnie siedzi. nie wiem, dzisiaj nie miałam kiedy spławic jajek, jutro to zrobię...

Posted

ja to w kurniku na stryszku łapki zastawia w półtora godz. dwie sztuki się złapały.

Aniu, a może się pomyliłaś w dacie ? nie możliwe chyba żeby wszystkie jajka popsute były.

Posted
Robercie ten jeden piesek to trafił do nas bez oka już, to znajda, drugiego siostra zgarneła z ulicy w środku lasów, kilka dni pod rząd go widziała w tym samym miejscu jak siedzi, i w końcu się zatrzymała, i suczka ledwo żywa była, już muchy na niej siedziały, szybko z nią do weterynarza, potem kąpiel i pies się wybiera z bidy, na początku nic nie widziała, teraz chyba odzyskuje wzrok bo widać że reaguje.
Posted

witam :)

jest na pewno juz jeden pisklak :D mam nadzieję, ze wszystkie ładnie wyjdą :) jajka tylko raz prześwietlałam, ok. 10 dnia i te co zostały były ok. zobaczymy dalej. trzymajcie kciuki za maluszki :) a jak na złość, małe wyjdą i taka brzydka pogoda sie zrobiła :(

Posted

Witam;-) Aniu gratuluję maluszka i mam nadzieje ze będzie ich więcej, ostatnio widziałem małe kurczaki które widziała kwoka , późny leg miała w tym roku ale to była liliputka;-)

Tomek tak ludzie robią, kupują pieska a potem jak się znudzi albo jadą na wakacje to pies do lasu:-(