Robert ;-) Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 Widać pracowity z ciebie człek ja mam plan zrobić pasnik na bele dla krów ale pomysł padł nie wiem jak zacząć na kostki mają dwa zrobione ale mam dużo belek wiec musze coś wymyślić, a tak poza tym, to żadnej większej roboty nie mam. Quote
Tomek19 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Robercie trzeba trochę pomyśleć i zrobićoj roboty to zawsze od groma jest, dnia mało, nie raz trzeba o ciemku robić. Quote
Tofik Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 "Widać pracowity z ciebie człek" a ja tam w niedzielę nie pracuje jedynie jak muszę to idę ale jak już to na sezonie i to rwać ogórka:) noi żniwa oczywiście bo nie ma co wybrzydzać jak jest pogoda:) ale ogólnie to papu drobiowi bozia i leniuchowanie:)Robercie chyba musi być potężniejszy jak dla kostki noi co by było wygodnie załadować do nie go bele. Quote
Tomek19 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 ja tam uważam że jeśli nie używam piły, młotka , siekiery czy łopaty to można drobne rzeczy porobić, ludzie nie takie cuda przy niedzieli wyprawiają i jest cacy, jak tygodnia mało, to i w niedzielę muszę porobić co lżejsze. Quote
Robert ;-) Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 Wiem ale pomysłu na początek nie mam jutro wstawię fotkę tego co robiłem tydzień temu na kostki ten musi być solidny bo bysio by go po łamał. A ładować będę turek z góry tak mi się wydaje.sa gotowe ale 1300 zł nie dam.a co do niedzieli to.tak jak Sławek papu sobie zwierzakom i leniuchowanie poza oczywiście pracami przy sianie czy zbozu. Quote
Tofik Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Robercie jak by nie było To musi to być solidne bo te twoje "żubry" na cherlawe nie wyglądają a myślałeś go zrobić bez daszku? skoro chcesz ładować od góry? Quote
Robert ;-) Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 Właśnie daszek o tym w tym momencie zapomniałem :-( skleroza będzie stał na dworze to musi mieć daszek albo ładowany od szczytu ze tak powiem albo otwierana jedna ściana ale tu gorzej więcej kombinacji.się zobaczy mam trochę rur takich fest albo zrobię z cieńszego i zobaczę ile postów jak mu się nim zaopiekuję;-);-) Quote
Tofik Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Wiadome to twoja sprawa jak zrobisz:) ale tak sobie myślę że dobrym wyjściem by było zrobienie takiej malej wiaty tylko żeby dało rade pod nią wjechać ciągnikiem żeby bele w paśnik włożyć mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi:) Quote
Robert ;-) Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 Wiesz chodzi mi głównie o.to aby dojście miały z.kazdej strony a tam gdzie zimuja jest ciasno wiec jeszcze jedna budka to za wiele jak na 800m2 .zobaczę co wymysle to.sie pochwałę chyba że zknoce to nie ;-) Quote
Tofik Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Chyba sie nie zrozumieliśmy:) robisz sam paśnik do którego wkładasz bele a bo obu bokach stawiasz 2 filary czytaj np. rury do którego mocujesz daszek na takiej wysokości co by spokojnie można było włożyć bele do paśnika i wcale więcej miejsca ci nie zajmuje bo zajmuje praktycznie tyle co paśnik no a na nie go już by sie nie lało:) Quote
Robert ;-) Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 No dokładnie o czymś takim myślałem wiec do gadaliśmy się:-D nie może być za wysoko bo z boku zacieknie wszystko jest do przemyślenia.ale widzę ze masz dobre pomysły kolego;-) Quote
Tofik Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Czasami jak głowa sie skupi to potrafi coś wymyśleć hehe i ślepej kurze sie ziarnko trafi:) no a wysokość daszku to dopasujesz do tura tak żeby można było uczciwie pod nie go wjechać co by bele zostawić Quote
Tomek19 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Aniu:) wstawiłem do galerii fotkę trochę nie za bardzo ona jest, ale są na niej zwierzątka o jakich nam się marzy:) Quote
Tofik Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Znaczy się owieczki się marzą tyle że one sporo miejsca potrzebują a tak propo czy to tomek sie ujawnił? Quote
Tomek19 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 no niestety nie miałem zdjęcia z samymi owieczkami, tak to ja tam jestem.co do miejsca miałbym miejsce na owczarnię średniej wielkości. Quote
Robert ;-) Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 Ładne łowiecki Tomku ja miałem swoje zdjęcie na flog.robert983.pl ale skasowałem.nie jestem fotogeniczny;-);-) Quote
Tomek19 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 e tam nie fotogeniczny, tak to każdy o sobie może powiedzieć. Quote
Robert ;-) Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 Można ale jak dzieci uciekają to coś w tym jest;-);-) a tak serio miałem połamany nos jak byłem młodszy i jakoś tak urody nie dodaje. A tak co do owiec to ile byś chciał ich mieć jak owczarnia średniej wielkości?. Quote
Tomek19 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 co do owczarni to spokojnie mogła by stanąć o wymiarach 20 m na 10 m, ale kasa niestety, i wyżywić tyle to też duże koszty, mi by wystarczyły 2 szt. aby oko nacieszyć.ktoś kiedyś powiedział że nie ma ludzi brzydkich, że każdy jest ładny na swój sposób. Quote
Tofik Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 E tam od razu brzydale trzeba sie akceptować jakim sie jest bo jak to mój kumpel mówił "każda potwora znajdzie swojego amatora" A ty Robercie może nie krzycz na dzieci to nie będą uciekać choć może to przez brodę bo ostatnio mój stryj przyjechał a on to jak Rumcajs:) to bobas jak mi sie wystraszył to Aga ją chyba z pół godz uspokajała:) Quote
Robert ;-) Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 Oj tak kasa jakby człowiek jej miał w nadmiarze to było by supermyślałem ze masz budynek aby go przystosować stawiać od podstaw to lipa trochę a dwie to mozna gdzies przytulic do kurnika trzy ściany i będą miały git. Quote
Tomek19 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 właśnie myślałem o takim przytuleniu się do kurnika. teraz muszę od innej strony kurnika dostawić coś w rodzaju kuchenki takiej 2 na 2 m, aby jakieś ziemniaki od czasu do czasu ugotować dla drobiu, w szopie stoi kuchnia metalowa to by była. Quote
Robert ;-) Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 http://robert983.flog.pl/wpis/9434075/#watrz a na dzieci nie krzyczę one m ie lubią jak kupuje ciastka i inne slodycze;-) dziś były ja kinder balu na stadionie narodowym moje siostrzenice mają raj jak do.nas przyjadą;-) A broda pewnie tak działa na dzieci ze się boją:-( Quote
Tomek19 Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 no i co chcesz fotka spoko, to dzieci na pewno nie z powodu wyglądu uciekają, a brody dużej też nie masz:) może krzyczysz na dzieci ? Quote
Robert ;-) Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 Właśnie nie uciekają to był zart;-) mam dar nawet ja mnie widzi dwa razy to na ręce się pcha;-) a jeśli chodzi o kuchnie na lato to dobra sprawa w domu pary się nie napusci i w ogóle;-) Quote
Recommended Posts