Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ładne kurki "liliputki". Kiedyś miałem ich mnóstwo w podwórku, ale jakoś się wyrodziły. Wstawiaj lepiej zdjęcia na dole strony, bo w tematach za chwilę wykorzystasz miejsce i żeby móc załączać kolejne będziesz musiał kasować poprzednie. Na dole umieszczasz tyle na ile masz ochotę. Proponuję tylko zmniejszać fotki zamieszczane na dole, bo wtedy przyjemniej się je ogląda. :)
Posted

Najedź na ostatnio umieszczone przez Roberta zdjęcie Jego nowej kaczki. U góry masz wówczas ścieżkę następującą: Forum Rolnicze/Galeria Rolnicza/ Zwierzęta/.... Najedź na napis "Zwierzęta" i na dole strony wybierz opcję "Dodaj zdjęcie". Dalej pójdzie jak z płatka. :)

Wydaje mi się, że masz w stadzie kurki Messa.

Kogut chyba bardzo lubi tą kurkę na najniższej grzędzie najbliżej prawej strony fotografii.

Posted

Zgadza sie trzeba wejść w galerię a tam to już poleci tylko trzeba popatrzeć:)

Co do kur to nie wiem ale wygląda że to chyba skrzyżowana rosa:)

Co do trzymania ras to ja trzymam wszystko na kupę:) z tym ze od stycznia włochy idą na osobno:) tzn kury bo koguty od ponad miesiąca siedzą osobno co by kur nie molestowały:)

Posted

Mają tylko go nie uchwyciłem :)

ładny Czerwony :)

nie mogę znaleźć tego zdj :)

Będę wstawiał w zdj użytkownika :)

A kolega wszystkie wymienione rasy trzyma razem czy jak ?

Posted
hehe no tak który kolega?:) jeżeli chodzi o mnie to tak trzymam wszystko na kupę jedynie jak będę rozmnażał rasy to wtedy 3 rasy pójdą na osobno (bo takie mam możliwości) co by potem jakiś wynalazków nie było:) tak jak wcześniej pisałem:)
Posted
U mnie w tej chwili perliczki siedzą wspólnie z Brahmami i kilkoma kurkami pomniejszymi, które rasowymi nie są. Oddzielnie siedzą kurki czubate (w jednej zagrodzie). Kaczki wszystkie razem. Gęsi oddzielnie tylko ze sobą. Indyczki mają spory skojec do dyspozycji. Indorki siedzą oddzielnie w swoim skojcu, bo nie dogadują się chwilowo z indyczkami i wolę uniknąć rozlewu krwi.
Posted

Fajny kogucik:)

Co do jajek do inku to myślę że lepiej dłużej przetrzymać drób osobno niż za krótko:)

A tak w ogóle to ile kogutów puścić na 7 kur??

Posted

Jednego Sławomirze. Kogucik ma ładną barwę. Szkoda, że grzebyczek różyczkowy, bo do takich kurek jak dla mnie akurat bardziej widziałby się taki z normalnym stojącym grzebykiem. Nie boisz się kaczora trzymać z kurami?

U mnie w chlewie jest dużo wolnego miejsca, a to które zajmują ptaki uważam że i tak jest dla nich o wiele za duże. Na mniejszych przestrzeniach też by się zmieściły, ale jeśli jest taka możliwość niech mają więcej miejsca do obsrywania. ;)

Posted

No właśnie miałem pytać o gęsi czy nie było by problemu jak bym trzymał je razem.

Jak na razie nic eis nie stało jak je karmie to siedzę zawsze chwilkę i je obserwuje kaczor tylko je lekko dziobie ale to tylko tak dla ostrzeżenia :)

Myślałem nad drugim wybiegiem ale nie bardzo mam gdzie a pod oknami to trochę nie bardzo :)

Posted

Ja Marcinie myślałem o 2uch ale nie wiem czy aby jeden drugiego nie będzie zganiał:) poza tym po tygodniu mogę ich zmieniać bo kogutów mam 5ciu:)

A czemu kaczor nie może być z kurami? ja tak trzymam i jest ok

Posted
Mam przykre doświadczenia z kaczorami Piżmowymi i dlatego nie chcę ich u siebie. U mojej znajomej kilka domów dalej kaczor tej rasy krył kury do tego stopnia, że kilka z nich zamordował. U mnie po jednej takiej próbie automatycznie stracił życie i od tego czasu w podwórku ich nie ma. Dlatego biała kaczka jest jedyną z tej rasy u mnie. Jeden kogut sobie poradzi. Tym bardziej, że zarodki przez pewien czas w kurze przeżywają, więc nawet jeśli nie pokryje każdej codziennie jajka i tak powinny być dobre. Wybierz najładniejszego koguta i do dzieła. :)