Jump to content

Recommended Posts

Posted
na więcej na 2-3 kozy nie mam warunków, zwyczajnie nie miała bym gdzie ich trzymać. no i po co mi ich aż tyle? o ile z kózką mniejszy problem, bo łatwiej sprzedać, o tyle z koziołkiem już spory problem...
Posted

witam :)

kogutek Bielefendzki skończył na pniaku. Zielonemu się jeszcze udało, uciekł mi skubany pod grzędę na której śpi Zielony agresor, więc na razie nic mu nie grozi :P ale do czau...

kolejny wiosenny dzień...

Posted

Witam ja skończyłem te nieszczęsne ogrodzenie danieli teraz czekać do soboty na większą liczbę naganiaczy;-)

Dziś mój drób ma święto wypuścilem je z kozy i chodzą po całym podwórku.pozdrawiam i życzę miłego dnia;-)

Posted

Dziś weszły do tej zagrody ale niestety nawialy:-( jakoś sobie poradzimy z danielami:-D

Dziś jak wypuścilem drób to zauważyłem ze nowy kaczor piżmowy prowadzal się z kaczka pod kolor, biała chodziła z innymi kaczkami, mam parke piżmowa to i fajnie;-)

Posted
Witam co tam u was słychać;-) moje drobiowe dziś znowu w kozie siedzą, nie mogą chodzić po całym podwórku, rozchodzą się po całym i karmiki omijają, a nie mam ich tyle by je porozstawiać po całym podwórku
Posted
Witam Robercie po staremu:) choć dziś ubiegałem sie za miniorem bo wyfrunął (nie wszystkie z drugiego zacieru lotka mają przycięte) a jako że to taki smukły "szczur" to ani jak było go złapać ale w końcu w krzakach go dopadłem:)
Posted
Tak to bywa z drobiem którego jest za dużo, ale jak uciekaja to irytuje człowieka:-(, ja mam tak z kaczka piżmowa która ucieka mi z zagrody ale to piżmowa wiec nic dziwnego że lotna jest.
Posted

witam :)

u mnie taak uciekają perliczki, ale to mi nie przeszkadza, przynajmniej szumu narobią :P ucieka jedna starsza biała kura susex i ucieka kaczka francuska czarna :P zażyje kąpieli w ogrodowym stawie i stoi pod wejsciem coby ją wpuścić :P

zresztą podobnie jak reszta, uciec potrafią, ale juz wrócić to nie :P czekają na mnie aż je wpuszczę :P

Posted

U mnie podobnie bo jak wyfrunie to już nie we frunie i trzeba za takim delikwentem ganiać:)

Robercie co do teojej piżmówki to obetnij jest jedno skrzydło i po jakimś tygodniu będziesz miał spokój:)

Posted

Ja jej obciolem zaraz po zakupie jej, ale widać za mało i na niewielką wysokość fruwa sobie bez problemu:-(

najbardziej cieszy mnie to, że spażyła się z kaczorem i chodzą razem.

Posted

Spokojna głowa jaj kaczka nanosi i sama pewnie jeszcze wysiedzi:)

Co do skrzydeł to ja też zawsze jedno co by równowagi nie łapały i zawsze na początku usiłują jeszcze fruwać ale po paru dniach dają sobie spokój i mam głowę spokojną ze wyfrunie i sąsiad będzie miał darmowy rosół albo wyżerkę jakiś kundel:)

Posted
Wiesz jakoś przestaje się martwić na zapas co będzie to będzie jak nie na noszą i wysiedza, to kupię małe kaczki, ważne aby było ich sporo, wczoraj liczyłem to mam jeszcze spokojnie na 14 dań z kaczki:-D
Posted

Spokojnie Robercie jaj nanoszą bo one sporo jaj noszą tak że nawet jak nie będzie chciała siąść to będziesz miał co do inku wsadzić:)

hehe 14 dań:) ale to zależy ile kaczki to jedno danie:) bo jak kaczkę to biorę na dwa razy:) a kaczora na trzy:) chyba że cherlawy no to na dwa:)

Posted

Robert, to na jeden obiad z kaczki się już wpraszam :D

wracam właśnie z wieczornych obrządków i przy okazji zajrzałam do kacznika. akurat kaczor próbował deptać czarną kaczkę. a dlatego próbował, bo nie mógł sie na niej utrzymać. kaczka mała, kaczor duży. i tak się zastanawiam, ze może ja te moje kaczki głodzę? nie mam pojęcia. kaczor jest 2 razy większy od kaczek, czy to normalne? sama już nie wiem...niby żarełka im nie brakuje, paśniki nawet na chwilę nie sa puste. mają wszystko, otręby z witaminami moczone na noc, a tak cały czas pszenica, owies, kukurydza, do tego mielona pszenica, mielona kukurydza...nie rozumiem...

mi tam nie przeszkadza, ze uciekaja, dopóki tylko 2 albo 3 uciekają, ja nie musze potem za nimi latać, same jak mnie widzą idą w stronę bramki prowadzącej na wybieg i czekają aż ich wpuszczę :D

Posted

No to Robercie nie wiem po czym ty tak wyglądasz jak pól kaczki idzie na trzech chłopa:) no chyba że wyżerasz prosiaka po cichu przed nimi:)

Aniu Ty smakoszu:)

Co do masy kaczki do kaczora to tak jest że kaczor czasem jest większy o połowę od kaczki i nie ma w tym nic dziwnego poza tym jak spadnie to nie przeszkadza bo i tak zaraz na nią wlezie:)

Posted

ale aż taka różnica? kurde, taż on ciagle z niej spadał, a ja się boję, ze kiedyś mi tę kaczkę połamie :(

Sławek, akurat na kaczkę to jestem smakosz :D ale nie na taką z rosołu, ale na pieczoną czy duszoną :D