Jump to content

Recommended Posts

Posted
Właśnie bo o to chodzi kolego, że chce więcej innego drobiu myślę nad perlikami na jajka bo nic innego mi na myśl nie przychodzi:-( no chyba ze strusie jedno jajo na tydzień by mi wystarczyło hehe
Posted

witam :)

nie było mnie cały dzień, to się Panowie rozpisali :P

Sławek, ładnie Agę urządziłeś z tą kaczką :D

Robercie, spokojnie coś Ci się na pewno z tych strusi wykluje :) a co do perliczek, to polecam :D

a ja dopiero dzisiaj zauważyłam, ze kaczka która przesiaduje w kurzym gnieździe, to tym razem nie "stara" kaczka, a młoda :D będą kolejne jajeczka? :D

Posted

Witam

Na wstępie chciałbym złożyć życzenia wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Życzę Wam aby się lęgi udawały zgodnie z planami, żadnych szkodników i choróbsk. No a dla Was zdrowia i co sobie zamarzycie :)

Przepraszam, że długo nie pisałem, ale czasami po pracy już miałem dość kompa. Od czasu do czasu oczywiście przeglądałem co piszecie. Jednak w domu często nawet nie chciało mi się go odpalić :(.

Obiecuję, że będę częstszym gościem :)

Posted

Witam rano;-) Aniu wspomniałas o kaczce która szuka miejsca na niesienie, ja też przyuważyłem bielaske jak się wciskala do kurzego gniazda,

Witaj Robercie;-) fakt dawno cie nie było, ja też tak czasem mam że nie chce mi się pisać.

pozdrawiam;-)

Posted
Witam na wątku :) zaczęła mi się nieść kolejna kurka marans :) ojciec tylko przy tym biedny, bo nie podobają miu się ich jajka i nie chce ich jeść :) mam nadzieję, że w tyk roku szybciej kurom zechce się siedzieć i dochowam się liczniejszego młodego stadka :)
Posted

dlatego właśnie szczerze zaczynam się o niego niepokoić. nich by chociaż skrobną słówko, że nie ma czasu, to by człowiek był spokojniejszy...

coraz dłuższy dzień. kury jeszcze na polu siedzą, ale zaraz będzie trzeba je zamknąć, bo dzisiaj chyba będzie mroźna noc. jak zamknę stajenkę, to im włączę lampkę kwokę, nich się trochę przed nocą stajenka nagrzeje.

Posted

Bądźmy dobrej myśli, chociaż to do niego niepodobne by tak długo się nie odzywał...

Dogadzasz Ania tym Twoim pierzakom, a od czwartku znowu ocieplenie.

Posted

Może po prostu gdzieś kolega nam wyjechał i sie nie odzywa:( bynajmniej wcześniej czy później sie odezwie bo pewnie będzie chciał sie pochwalić co sie z nim działo:)

U drobiu po staremu:) choć jakaś kura zniosła mi dziś pierwsze jajko a bynajmniej tak mi sie wydaje bo było pokrwawione tylko tak sie zastanawiam która to bo nie przypominam sobie co bym takie jajka do inku wkładał:) jajko było białe i nie co dłuższe niż zwykle jajko:)

Sezon rozpoczęty:)

http://olx.pl/oferta/jaja-jajka-legowe-CID757-ID8pXiW.html#124063dba2

Posted

Jakoś wcześnie ten pierwszy zacier ktoś wstawia, ale prędzej będzie miał młode,

co do twojego jaja napewno się dowiesz która kora znosi ci takie niespodzianki, a i mi wygląda że to pierwsze jajo.

Co do Marcina to nigdy nie opuszczał forum na tak długo:-(

Posted

Jak ma warunki co by takie małe cipciaki trzymać to nie ma co sie dziwić że już zacier nastawiony:) bo jak ma sie gdzie trzymać a ma sie jajka no to nie ma na co czekać:) hehe wcześniej do GARA sie nadadzą:)

Szczerze mówiąc to specjalnie na jajka nie zwracam uwagi:) bo jak zacznę zbierać na zacier to kury pójdą na osobno i wtedy będę wiedział że to jajka od nich:) no a teraz to mnie cieszy że jajka na bieżąco są:)

No a Marcin fakt kupę czasu go już nie ma:(

A tu znalazłem ciekawą barwę a bynajmniej tak mi sie wydaje:)

http://olx.pl/oferta/perliczki-CID757-ID8pjC9.html#57ecc0491c

Posted

Ano i fajne takie piaskowe-zlote, ogólnie mi się podobają;-) kiedy sobie sprawie takie perełki? , jak były to ja nie chciałem, jak mnie ochota na leciała to już nie było co kupić:-(. A wiadomo jak są super warunki to czemu by nie zawsze wczesnej rosół by był:-D:-D

Ja też wyglądam na jajka od kaczek i gęsi jak na noszą to ładuje całe jedno piętro do swojego inku,

Tak się zastanawiam gdzie emu ewentualnie ulokuje, bon jeszcze o tym nien myślałem.a landeski nie widziałeś w ogłoszeniach.

Posted

Barwa ciekawa a i mam nawet do nich nie daleko:) ale jak na razie nie mam w planach darciuchów:)

Ja na kaczki nie czekam bo pozostawię wszystko naturze:) hehe niech sie dzieje wola nieba:) poza tym nie długo trzeba będzie na poważnie pomyśleć o kaczorze:)

"Tak się zastanawiam gdzie emu ewentualnie ulokuje" no chyba kolo kaczek:)

Gąski też sie trafiają:)

http://olx.pl/oferta/gesi-landes-CID757-ID8hr2N.html#c007b3db8a

Posted
Gąska w dobrej cenie ale nie dla mnie na dziś:-( , co do emu to muszą mieć dłużej ciepło i lepsze warunki po wykluciu niż inny drób:-D a miejsce na dorosłe już mam;-) ja mam piżmowe naturalne legi, ale resztę mam do inku załadować.a kaczora to najwyższa pora szukać jeśli już nie za późno .
Posted

hahaha, wysyłka pocztą jaj z inkubatora. i to za sztukę 4 złote! do tego z tego się mają wykluć kurczaki!! ciekawe ile osób w to uwierzy i kupi?

perliczki z linku fajne :D odmiany buff nie znam :D

Posted

Znaczy sie zabierzesz emu do pokoju i po problemie:) poza tym sam pisałeś że będziesz je kochał jak swoje:)

18 wybieram sie do Opatowa to może trafie:) a jak nie no to jeszcze trzeba będzie zaczekać bynajmniej nie ma co sie gorączkować bo zazwyczaj kaczki siadają kwiecień-maj tak więc jest czas:)

hehe dziś widziałem jak staropolski zgwałcił najmłodsza bieguskę:)

Aniu jajka to nastawił dla siebie a nadwyżkę sprzeda po 4zl/szt

Posted

Wiesz żarty żartami ale musze pomyśleć w garażu mam ciagnik ale już niedługo go zabiorę wiec ogrzewany kąt będzie.a mój kaczor staropolski ganial dziś za biała gęsia wiec wszystko w normie

Aniu zawsze znajdzie się chętny

Posted

Spokojnie Robercie coś na pewno wykombinujesz:)

Ja teraz myślę co zrobić z młodymi kogutami z drugiego zacieru bo zaczynają za kurkami ganiać a szkoda by było jak by im grzbiety poobdzierały bo oczywiście wszystkie praktycznie muszą skakać ba hura:) a noi jeszcze mongoly mi pozostają bo z nich też rozrabiaki a klatka w której siedzą jest mi potrzebna na padewskie ot tyle mam do myślenia:)

Posted

Sławek, ja rozumie że nastawił jajka dla siebie. ale nie wyobrażam sobie w 2 czy 3 dobie inkubacji wysyłac jajka pocztą i jeszcze wciskać ludziom kit, ze im się wykluje coś z tego.

Sławek, to kogutki na rosołek przeznaczyć ;D

Posted
Ja rok temu prawie się narwałam na jajka kupione przez internet i wysyłane pofztą ale akurat jak raz przerobiliśmy drób na zajęciach i teaz jak chciałam jajka do nasady to sama sobie przywoziłam na kolanach, samochodem.